Murafölde - 2023. október 01., Vasárnap
#Iklódbördőce #idősek köszöntése #Cseresnyés Péter

Megbecsülés jár az időseknek

 Megbecsülés jár az időseknek

Cseresnyés Péter is köszöntötte az iklódbördőcei időseket (Fotó: Zalakocka)

A település időskorú lakóinak szerveztek ünnepséget szombaton Iklódbördőcén. Szép számban érkeztek meg a rendezvényre a falu idősei, bár mint azt Sabján Krisztián polgármester elmondta, egészségi állapotuk miatt nem vehetett részt minden szépkorú az ünnepen, de akik ott voltak, azok jó hangulatban töltötték a délutánt és a zenés estet.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is részt vett az ünnepségen. Köszöntésként Sütő András író gondolatait idézte a politikus, miszerint „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, ha tudomásul veszi, hogy a világ nem vele kezdődött”. Mint mondta:

a magyar történelemben az idősebb korosztályt mindig megfelelő megbecsüléssel kezelték, ez eredményezte azt, hogy ma a Kárpát-medencében magyarul beszélünk,

a magyar kultúrát, a kereszténységet a sajátunknak tudhatjuk. A generációról generációra átadott örökség eredményezte azt, hogy mindaz, ami megmaradt a magyar kulturális értékünk, s remélhetőleg a következő évtizedekben, évszázadokban is megmarad.

Köszöntötték a falu legidősebb lakóit is, a 90 esztendős Mentes Lajosnét és a 97 éves Császár Sándort. A továbbiakban dr. László Péter háziorvos osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, majd zenés, verses, szórakoztató műsor következett.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.

+