Murafölde - 2023. október 01., Vasárnap
#Murakeresztúr #falunap #buszforduló #buszmegálló #avatás #díszpolgár #köszöntés #Cseresnyés Péter

Fejlesztést avattak és díszpolgárt köszöntöttek Murakeresztúron

Fejlesztést avattak és díszpolgárt köszöntöttek Murakeresztúron

A fotón balról jobbra Polgár Róbert, prof. dr. Gadányi Károly, Visnovics László, Murakeresztúr újdonsült díszpolgára, Bene Csaba, Cseresnyés Péter (Fotó: Gergely Szilárd)

Falunapot tartottak Murakeresztúron szombaton, a program keretében több esemény is zajlott. Felavatták a kollátszegi településrészben a több mint 200 millió forintból megújított buszfordulót. Itt egy TOP-os pályázatnak köszönhetően elkészült két új buszmegálló, újraaszfaltozták a Deák, Kossuth és Arany utcák érintett részét, rendbe tették a padkát és mivel kerékpározható szakaszról van szó, felfestették a kerékpáros közlekedést segítő útjelzéseket is.

Az avatón Polgár Róbert polgármester beszélt a beruházás részleteiről, nehézségeiről, majd sorrendben először Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke méltatta a fejlesztést, mely a helyieket és a településre látogatókat, turistákat is szolgálja.

Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője arról szólt, hogy Murakeresztúron az elmúlt években több száz millió forint támogatást tudtak felhasználni, számtalan olyan fejlesztés történt, melyek azt a kormányzati szándékot tükrözik, hogy a vidéken élőknek hasonló körülményeket kell biztosítani, mint a városban élőknek.

Az avató után újabb köszöntők hangzottak el a falunapi program megnyitóján, majd díszpolgárt avattak, Visnovics László kapta a kitüntetést sportolóként és vezetőedzőként végzett áldozatos munkájának elismeréseként, mellyel több évtizede öregbíti Murakeresztúr hírnevét.

A továbbiakban zenés, szórakoztató műsor várta a Tóka téren a falunapra érkezőket.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.

+