Murafölde - 2023. október 16., Hétfő
#Galambok #Gesztenyés Nap #termelői piac #gasztronómia #hagyomány #Cseresnyés Péter

Gesztenye és egyéb finomságok

Gesztenye és egyéb finomságok

Cseresnyés Péter képviselő a gesztenyesütést is kipróbálta, mellette Szabó Tamás polgármester és Szabó Lilla, az egyesület elnöke (Fotó: Gergely Szilárd)

A hétvégén immár 15. alkalommal rendezték meg Galambokon a Gesztenyés Napot. A termelői piacon már délelőtt elkezdődtek a programok és a főzőcsapatok is munkához láttak.

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Szabó Lilla, az Együtt Galambokért Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó Tamás polgármester elevenítette fel a rendezvény múltját. Mint mondta: lassan már két évtizede annak, hogy egy lelkes kis csapat nekivágott a galamboki hegyhátnak és pincéről pincére járva gesztenyét sütöttek. A társaság ekkor határozta el, hogy egész napos kulturális és gasztronómiai programot szervez a falunak. Később a szervezés jogát megkapta az önkormányzat, majd a múlt évtől az Együtt Galambokért Egyesület, melynek tagsága szintén komolyan vette a szervezést.

A Gesztenyés Nap mára a térség egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát.

Mint a megnyitón elhangzott: a szervező egyesület az idén 1,8 millió forint pályázati összeget nyert, melyből különféle közösségi programokat, többek között a Gesztenyés Napot szervezték meg.

A rendezvényen tiszteletét tette Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében a hagyományok ápolásának fontosságára, illetve ezek továbbadására hívta fel a figyelmet. Mint rámutatott:

a következő generáció nem nőhet fel gyökértelenül, minden fiatal számára fontos, hogy tudja, miként éltek szülei, nagyszülei.

A finom ételek és a gesztenyés finomságok mellett kulturális bemutatókra is sor került, a színpadon egymást váltották a művészeti csoportok. Fellépett többek között a Mamik Énekkar, a Mura Dance Tánccsoport, a Magic Ritmo Tánccsoport, a Galamboki Hagyományőrző Énekkar és a helyi óvodások és iskolások is műsort adtak, este pedig Vastag Csaba adott koncertet.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.

+