Murafölde - 2023. október 29., Vasárnap
#Csömödér #idősek köszöntése #Magyar Falu Program #felújított kultúrház #ünnep #Cseresnyés Péter

Kettős ünnep Csömödérben

Kettős ünnep Csömödérben

A felújított kultúrházban köszöntötték a csömödéri szépkorúakat, a szervezők zenés műsorral kedveskedtek az időseknek (Fotó: Zalakocka)

Szombaton Csömödérben köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.

Az elmúlt időszakban a Magyar Falu Program támogatásainak köszönhetően több fejlesztés is megvalósult a csömödéri kultúrházban. Megtörtént az épület elavult elektromos rendszerének teljes cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése megújuló energia bevonásával, a színpad mennyezete felfüggesztett álmennyezet borítást kapott, elvégezték a falak és faburkolatok festését és a színpadot is felújították.

Tomposné Gyuricza Judit, Csömödér polgármestere elmondta, hogy 21 millió forint pályázati támogatást fordítottak a munkálatokra. Így idén már a megújult intézménybe hívhatták vendégül a helyi szépkorúakat az ünnepségre, melyet minden évben megszerveznek számukra.

Céljuk, hogy aktív, összetartó közösséget építsenek.

Az ünnepen Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője is jelen volt, aki a kormány által elindított Magyar Falu Program előnyeiről beszélt. Mint mondta: ez a pályázati rendszer azt a célt szolgálja, hogy a kisebb települések is olyan beruházásokat végezhessenek el, melyek az ott élő közösségnek fontosak, de saját erőből nem tudnák ezeket megvalósítani. Kiemelte, hogy a faluprogramban az elmúlt években a dél-zalai térségben is több ezer millió forintot tudtak a települések különféle infrastrukturális fejlesztésekre költeni.

Cseresnyés Péter emellett köszönetet mondott a jelenlévő szépkorúaknak az általuk a családjukért, közösségeikért elvégzett munkáért. De az időseket – tette hozzá - nemcsak a munkáért kell megbecsülni, hanem azért az élettapasztalatért, melyre életük során szert tettek és ezt a fiatalok szeretnék tőlük megkapni, hogy felhasználják döntéseikhez.

Köszöntötte az egybegyűlteket Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is, majd zenés műsorral folytatódott az idősek napi program. 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.


2023. október 22., Vasárnap

1956-ra emlékeztek Letenyén

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek Letenyén

+