Panoráma - 2021. február 15., Hétfő
#művészet #természet #Amerika #nemzeti park #fényinstalláció

Az amerikai nemzeti parkok szépségei ihlették a lüktető fényinstallációt

Az amerikai nemzeti parkok szépségei ihlették a lüktető fényinstallációt

(A kép forrása: Youtube)

A venezuelai születésű művész, Claudia Bueno munkája az a lüktető fényinstalláció, amit a Yellowstone és a Grand Teton Nemzeti Park természetes pompái ihlettek. A Pulse (Pulzus) nevű műve február 18-án debütál Las Vegasban. Alkotásában újjáteremtette a természetes élet rezgő, néha szabad szemmel is látható frekvenciáit.

Az installáció fehér vonalak bonyolult mintáiból áll, amelyeket finoman, kézzel festettek üvegpanelrétegekre, és hanggal, illetve fénnyel keltettek életre. A Pulse megmutatja az emberek kapcsolatát a természettel és az élettel, valamint a művészetek kapcsolatát a természeti világgal. Ilyen lett az elkészült mű, amelyről alkotója beszél az alábbi kisfilmben.

Bueno elmondása szerint hat évvel ezelőtt a Yellowstone és a Grand Teton Nemzeti Parkok meglátogatása után érzett arra vágyat, hogy projektjét a természetre összpontosítsa. "Egy olyan földrajzi területen elidőzni, ahol még mindig vitathatatlanul a természet uralkodik, erőteljesen emlékeztet a mi átmeneti létünkre" – mondta.

"A Yellowstone-ban sétálni olyan érzés, mintha a bolygónk saját leheletének gőzölgő felhőjén járnánk, ahol a belső magból levegő, köd, iszap, hő és víz árad" – tette hozzá Bueno, aki napokat töltött kamerájával a termomedencék belsejében növekvő mikroorganizmusok és bonyolult, természetes minták fényképezésével.

Miután visszatért az idahói stúdióba, hogy a mintákat rajzokká, festményekké, szobrokká alakítsa, megszületett a Pulse. A paneleket egy helyi művészekből álló csapattal együtt nyolc hónap alatt kézzel festette meg.

Bueno munkáit a weboldalán vagy az Instagramon láthatja részletesebben. Bueno reméli, hogy ez az alkotása visszaviszi a nézőket a hazajövetel érzésébe, amely akkor jelentkezik, amikor képesek vagyunk túllépni egyéni énünkön és csatlakozni az élet sokkal nagyobb kifejezéséhez – írja a Lonely Planet.

Még érdekes lehet ...


2022. május 20., Péntek

Trump: A java még most jön!

A korábbi amerikai elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a konzervatív közösségre óriási feladat hárul, hiszen közös értékeinket össztűz alatt tartja a globalista baloldal.


2022. május 18., Szerda

Döntöttek

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz


2022. május 16., Hétfő

Hazatérnek az ukrán menekültek

Az ukrán határőrség szerint már ötödik napja többen térnek vissza az országba, mint ahányan elmenekülnek onnan.


2022. május 15., Vasárnap

Zelenszkij: az ukrán zene meghódítja Európát

Az ukrán Kalush Orchestra zenekar nyerte az idei Eurovíziós Dalfesztivált.


2022. május 12., Csütörtök

Finnország bejelentette csatlakozását a NATO-hoz

A szomszédos Svédország várhatóan a következő napokban dönt a védelmi szövetséghez való csatlakozásról.


2022. május 10., Kedd

Már a szíve is a helyén van a Rióinál is nagyobb Krisztus- szobornak

A Rio de Janeiro fölé magasodó szobor a talapzatával együtt „csak


2022. május 07., Szombat

Zelenszkij meghúzta a vörös vonalat

Az ukrán elnök szerint teljes visszavonulással lehet csak béke, de a Krímről nem ejtett szót.


2022. május 04., Szerda

Rakétatámadás érte Kárpátalját

Tűz keletkezett és mintegy 500 méteres körzetben betörtek az ablakok a kárpátaljai Volóc közelében, amikor kedd este – a háború során először – rakétatámadás érte a térséget.


2022. április 27., Szerda

Oroszország leállította a gázszállítást Lengyelországba

Az orosz Gazprom közép-európai idő szerint szerda 8.00 órától leállítja a gázszállítást Lengyelországba a Jamal-Európa gázvezetéken – közölte kedden a PGNiG lengyel állami földgázipari vállalat.


2022. április 21., Csütörtök

Isten éltesse, II. Erzsébet királynő!

A britek leghosszabb ideje uralkodó királynője április 21-én ünnepeli 96. születésnapját, de a nagyszabású ünnepség csak június második szombatján veszi kezdetét, hála II. György király 1748-ban megteremtett hagyományának.

+