Panoráma - 2021. február 21., Vasárnap

Így utaznak ők!

Így utaznak ők!

Ilyen kis utakon lehet bejárni a hegyeket Madeirában (A képek forrása: travelo/Pixabay)

Bár még mindig csak a tervezgetés időszakában vagyunk, erről a kis élvezetről semmiképp sem szeretnénk lemondani. Inspirálódni ezer helyről lehet, mi például most az utazási szakma szereplőitől kérdeztük meg, hogy merre veszik majd az irányt a korlátozások feloldása után.

AZ ÖRÖK VÁROS MEGUNHATATLAN

Ács Szilvia, aSzeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője gondolkodás nélkül tudta a választ a „hova" és „mikor" kérdésekre, mivel a barátnőivel minden évben egy olyan várost választanak, ahol még egyikük sem járt. Idén Róma a célpont; ide már tavaly szerettek volna eljutni, de a pandémia miatt nem jött össze az utazás.

„Szerencsére volt már alkalmam Rómában eltölteni tíz napot, ami felejthetetlen élményeket nyújtott. Különleges hatással volt rám a Szent Péter Bazilika alatti katakomba látogatása, ahol a freskókkal díszített, félhomályban derengő mauzóleumok látványa a hatalmukba kerítik az embert. Várom, hogy újra megélhessem az olasz életérzést a kedvenc római tereimen, a Piazza Navonán és a Campo de'Fiorin." 

Szerinte a filmekből jól ismert Spanyol lépcső és az előtte található tér Bernini Öreg Hajó szökőkútjával egyenesen azt az érzetet kelti az emberben, mintha a mozivászon elevenedne meg előtte. De ami egy római látogatás során még kihagyhatatlan, az a Trevi-kút, hogy egy érmét beledobva garantálhassam magamnak, a jövőben még visszatérek az Örök Városba" – fogalmazott Ács Szilvia.

TÖKÉLETES ALPESI HANGULAT

Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetője Bajorországba, pontosabban a Chiemsee régióba tervezi az első utazását. Ez a németországi helyszín egyébként autóval sincs végtelenül messze, 600 kilométer Budapestről az út, kényelmesen és biztonságosan el lehet ide jutni. Miklós úgy gondolja, hogy kora nyári indulással tökéletes célpont lehet, mivel ekkor már lehet fürdeni a tóban, és akár kirándulni, bringázni is a környéken.


Véleménye szerint „ideális célpont a turizmus, az utazások újrakezdéséhez". Egyrészt lehet hajókázni a Chiemsee-n, és szétnézni a szigeteken: akár a kis lakott földdarabon, a Fraueninsel-en, akár a legnagyobb szigeten Herreninsel-en, ahol egy gyönyörű palotát és szépen ápolt kertet találunk. Másrészt a hegyekben utolérhetetlen az alpesi hangulat", nagyon jókat lehet túrázni – nem véletlenül ez az egyik kedvenc régiója a DZT hazai képviseletvezetőjének.

TEL AVIVTÓL ERDÉLYEN ÁT BUDAPESTIG

Faix Csaba a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a legszívesebben Tel Aviv-ba utazna, amely szerinte „majdnem olyan klassz város, mint Budapest". Nagyon szeretem, hogy sokszínű, elfogadó és laza hely. Gyönyörű a tengerpart, és a város építészete is különleges. A Bauhaus épületekből álló White City városrészben nagyon érdekes barangolni, de ha közel-keleti hangulatra vágyik az ember, akkor azt a Carmel piacon élheti át. Jók a kávézók, és nagyon sokféle étterem van az orosztól a mediterrán konyháig. Elképesztően jókat lehet enni."

Mindettől függetlenül úgy gondolja, ez a tavasz még nem a külföldi utakról fog szólni. De addig is „egy hétvége biztosan belefér a Duna-kanyarban, ahova bármikor nagyon szívesen megyünk. Amikor egyik pillanatról a másikra tavasz lesz, jólesik kimenni a városból és lassítani kicsit."

Ha csak nyáron lesz idő a kimozdulásra, akkor egyrészt Erdélybe szeretne eljutni, „mert az akár autóval is megjárható, drámaian gyönyörű, a történelme mindig elgondolkodtat, az emberek kedvesek, és feküdni a hegyoldalban egy vadvirágillatú réten valami egészen elképesztően kikapcsolja az embert. Időtlen – fogalmazott Faix Csaba, majd hozzátette, Budapest azonban mindig izgalmas úti cél, a Duna-part vadvízi és városi arcával együtt. Bízunk benne, hogy nyáron már elindulhatnak azok a kulturális programok, amik miatt Budapest az egyik legszínesebb város."

>>>A teljes cikk – további úti célokkal – itt olvasható>>>

(Forrás: travelo)

Még érdekes lehet ...


2021. február 26., Péntek

Egy bálna szemein keresztül csodálhatjuk a tenger élővilágát Ausztráliában

Egy bálna fejében ereszkedhetünk le az óceán mélyére egy hamarosan megépülő tengeri obszervatóriumban Ausztráliában.


2021. február 24., Szerda

Gyorsítja a vakcinák engedélyezését az unió

Az Európai Bizottság a csütörtökön kezdődő, kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozón javasolni fogja a koronavírus új variánsai ellen hatékony és biztonságos oltóanyagok uniós szintű engedélyezési eljárásának felgyorsítását.


2021. február 18., Csütörtök

Nehézfémszennyezés érkezik a Szamoson Romániából

Nehézfémszennyezés érkezik a Szamoson Romániából – tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-t.


2021. február 15., Hétfő

Megrongálták Petőfi Sándor horvátországi mellszobrát

Nem tudni, hogy a mellszobrot színesfémtolvajok próbálták-e meg eltulajdonítani, vagy magyarellenes cselekedetről van szó, de a felháborodás óriási.


Az amerikai nemzeti parkok szépségei ihlették a lüktető fényinstallációt

A venezuelai születésű művész, Claudia Bueno munkája az a lüktető fényinstalláció, amit a Yellowstone és a Grand Teton Nemzeti Park természetes pompái ihlettek


2021. február 14., Vasárnap

Szlovénia lazított a határátkelési szabályokon

Negatív teszt nélkül utazhatnak azok, akik igazolják, hogy már átestek a fertőzésen vagy megkapták a második oltást is.


2021. január 26., Kedd

Európában egyre több helyen kötelező az FFP2-es maszk

Nem mintha könnyű lenne mostanában elutazni az adott országokba, de érdemes tudni.


2021. január 21., Csütörtök

Beiktatták Joe Bident

Letette hivatali esküjét Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke szerdán Washingtonban.


2021. január 14., Csütörtök

Elutasították a perújítást a Békás-szoros ügyében

A Ploiesti Ítélőtábla elutasította a Hargita Megye Tanácsa által benyújtott perújítási kérelmet, amelyben a Gyergyószentmiklós és a moldvai Almásmező határperében hozott jogerős ítélet érvénytelenítését kérték.


Összehívja vészhelyzeti bizottságát a WHO

A szakértői testület ülését a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb mutációinak gyors terjedése miatt kellett a tervezettnél két héttel korábban összehívni.


2021. január 11., Hétfő

Kutyaszánnal közlekednek Madrid behavazott utcáin

Egész hétvégén óriási fennakadásokat okozott a fél évszázada nem látott havazás Spanyolországban.


2021. január 07., Csütörtök

Vége az ostromnak

Biztonságosnak nyilvánították a washingtoni Capitoliumot.


Ennyit tolódtak el a horvát városok a földrengés miatt

A legnagyobb elmozdulást Slana, Glinska Poljana és Gora települések közelében, erdős területen jegyezték fel.

#Nagykanizsa

Tesztkonténer Kanizsán

Tesztkonténer Kanizsán

2020. november 20. - Kanizsa

Felismeri ezt a fiút?

Felismeri ezt a fiút?

2020. szeptember 23. - Kék hírek

Pozitív fejleményeket ígérnek

Pozitív fejleményeket ígérnek

2020. szeptember 08. - Kanizsa

Felismerik ezt a férfit?

Felismerik ezt a férfit?

2020. szeptember 02. - Kék hírek

Próbanépszámlálás kezdődik

Próbanépszámlálás kezdődik

2020. augusztus 31. - Murafölde

Megszavazták – lehet Trianon-emléktábla

Megszavazták – lehet Trianon-emléktábla

2020. augusztus 28. - Kanizsa

Vérünkben a segítség

Vérünkben a segítség

2020. július 06. - Kanizsa

Elkészülhet a zajvédő fal Palinban

Elkészülhet a zajvédő fal Palinban

2020. július 04. - Kanizsa

+