Panoráma - 2021. február 21., Vasárnap

Így utaznak ők!

Így utaznak ők!

Ilyen kis utakon lehet bejárni a hegyeket Madeirában (A képek forrása: travelo/Pixabay)

Bár még mindig csak a tervezgetés időszakában vagyunk, erről a kis élvezetről semmiképp sem szeretnénk lemondani. Inspirálódni ezer helyről lehet, mi például most az utazási szakma szereplőitől kérdeztük meg, hogy merre veszik majd az irányt a korlátozások feloldása után.

AZ ÖRÖK VÁROS MEGUNHATATLAN

Ács Szilvia, aSzeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője gondolkodás nélkül tudta a választ a „hova" és „mikor" kérdésekre, mivel a barátnőivel minden évben egy olyan várost választanak, ahol még egyikük sem járt. Idén Róma a célpont; ide már tavaly szerettek volna eljutni, de a pandémia miatt nem jött össze az utazás.

„Szerencsére volt már alkalmam Rómában eltölteni tíz napot, ami felejthetetlen élményeket nyújtott. Különleges hatással volt rám a Szent Péter Bazilika alatti katakomba látogatása, ahol a freskókkal díszített, félhomályban derengő mauzóleumok látványa a hatalmukba kerítik az embert. Várom, hogy újra megélhessem az olasz életérzést a kedvenc római tereimen, a Piazza Navonán és a Campo de'Fiorin." 

Szerinte a filmekből jól ismert Spanyol lépcső és az előtte található tér Bernini Öreg Hajó szökőkútjával egyenesen azt az érzetet kelti az emberben, mintha a mozivászon elevenedne meg előtte. De ami egy római látogatás során még kihagyhatatlan, az a Trevi-kút, hogy egy érmét beledobva garantálhassam magamnak, a jövőben még visszatérek az Örök Városba" – fogalmazott Ács Szilvia.

TÖKÉLETES ALPESI HANGULAT

Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetője Bajorországba, pontosabban a Chiemsee régióba tervezi az első utazását. Ez a németországi helyszín egyébként autóval sincs végtelenül messze, 600 kilométer Budapestről az út, kényelmesen és biztonságosan el lehet ide jutni. Miklós úgy gondolja, hogy kora nyári indulással tökéletes célpont lehet, mivel ekkor már lehet fürdeni a tóban, és akár kirándulni, bringázni is a környéken.


Véleménye szerint „ideális célpont a turizmus, az utazások újrakezdéséhez". Egyrészt lehet hajókázni a Chiemsee-n, és szétnézni a szigeteken: akár a kis lakott földdarabon, a Fraueninsel-en, akár a legnagyobb szigeten Herreninsel-en, ahol egy gyönyörű palotát és szépen ápolt kertet találunk. Másrészt a hegyekben utolérhetetlen az alpesi hangulat", nagyon jókat lehet túrázni – nem véletlenül ez az egyik kedvenc régiója a DZT hazai képviseletvezetőjének.

TEL AVIVTÓL ERDÉLYEN ÁT BUDAPESTIG

Faix Csaba a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a legszívesebben Tel Aviv-ba utazna, amely szerinte „majdnem olyan klassz város, mint Budapest". Nagyon szeretem, hogy sokszínű, elfogadó és laza hely. Gyönyörű a tengerpart, és a város építészete is különleges. A Bauhaus épületekből álló White City városrészben nagyon érdekes barangolni, de ha közel-keleti hangulatra vágyik az ember, akkor azt a Carmel piacon élheti át. Jók a kávézók, és nagyon sokféle étterem van az orosztól a mediterrán konyháig. Elképesztően jókat lehet enni."

Mindettől függetlenül úgy gondolja, ez a tavasz még nem a külföldi utakról fog szólni. De addig is „egy hétvége biztosan belefér a Duna-kanyarban, ahova bármikor nagyon szívesen megyünk. Amikor egyik pillanatról a másikra tavasz lesz, jólesik kimenni a városból és lassítani kicsit."

Ha csak nyáron lesz idő a kimozdulásra, akkor egyrészt Erdélybe szeretne eljutni, „mert az akár autóval is megjárható, drámaian gyönyörű, a történelme mindig elgondolkodtat, az emberek kedvesek, és feküdni a hegyoldalban egy vadvirágillatú réten valami egészen elképesztően kikapcsolja az embert. Időtlen – fogalmazott Faix Csaba, majd hozzátette, Budapest azonban mindig izgalmas úti cél, a Duna-part vadvízi és városi arcával együtt. Bízunk benne, hogy nyáron már elindulhatnak azok a kulturális programok, amik miatt Budapest az egyik legszínesebb város."

>>>A teljes cikk – további úti célokkal – itt olvasható>>>

(Forrás: travelo)

Még érdekes lehet ...


2023. január 05., Csütörtök

Putyin fegyvernyugvást rendelt el az ortodox karácsony idejére

Putyin arra utasította az orosz védelmi minisztert, hogy a harci érintkezés egész vonalán vezessen be fegyvernyugvást január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából.


2022. december 31., Szombat

Elhunyt XVI. Benedek pápa

Kilencvenöt éves korában szombaton 9 óra 34 perckor elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje.


2022. december 24., Szombat

120 ezer zarándokot és turistát várnak karácsonyra Betlehembe

Az elmúlt két évben a világjárvány miatti beutazási korlátozások megakadályozták Betlehemben az éjféli mise szokásos megtartását.


2022. december 17., Szombat

Megbénult Brüsszel: a magas rezsi és a szankciók ellen demonstráltak

Belgiumban is elviselhetetlen terhet rónak a lakosságra az egekbe szökő rezsiárak.


2022. december 11., Vasárnap

Horvátország januártól a schengeni övezet része

Románia és Bulgária továbbra is várólistán.


2022. november 24., Csütörtök

A hálaadást ünnepli az Egyesült Államok

Ötödével emelkedett az ünnepi menü ára.


2022. november 16., Szerda

Bombatalálat érte Lengyelországot, két ember meghalt

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök rendkívüli ülésre máris összehívta a nemzetvédelmi bizottságot.


2022. november 15., Kedd

M1: leállt a Barátság kőolajvezeték, az ellátás egyelőre zavartalan

Nem a vezeték sérült meg, csak az energiaellátó.


2022. október 30., Vasárnap

Idén is lesz Opatijában csokoládéfesztivál

November második hétvégéjén három napra újra az édes élvezetek szerelmeseinek mekkájává válik a horvátországi Opatija. A Csokoládé Fesztivál látogatóit tartalmas kísérőprogram is várja.


Tömegpánik a Halloween-partin

Ezren tüntek el, több mint százan meghalhattak, és rengeteg a sérült is Szöulban.


2022. október 27., Csütörtök

Mexikó több mint 2 millió turistát vár a halottak napi ünnepségekre

A Día de los Muertos, vagyis a Halottak Napja Mexikó egyik legnépszerűbb ünnepe.

#Nagykanizsa

Sakk-matt!

Sakk-matt!

2023. február 02. - Sport

Jubilál a fánkfesztivál

Jubilál a fánkfesztivál

2023. február 02. - Kanizsa

Zrínyisek az Arénában

Zrínyisek az Arénában

2023. február 01. - Kanizsa

Fontos információk hiányoznak

Fontos információk hiányoznak

2023. február 01. - Kanizsa

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

2023. január 31. - Kanizsa

Mohácsi busók az Erzsébet téren

Mohácsi busók az Erzsébet téren

2023. január 30. - Kanizsa

+