Sport - 2021. március 22., Hétfő
#olimpia #Tokió #Japán #járvány #COVID-19 #koronavírus

Japán döntött

Japán döntött

(A kép forrása: latimes.com)

Mint a japán hatóságok az olimpiai és a paralimpiai bizottságnak elmondták, hogy „nagyon nem valószínű”, hogy külföldi szurkolókat engedjenek az országa a július 23-án kezdődő olimpiára, és az augusztus 24-én kezdődő paralimpiára. A szervezők szerint a döntés most megszünteti a jegytulajdonosok bizonytalanságát, ugyanakkor hozzájárul ahhoz, hogy a résztvevőkre és a japán közönségre nézve is biztonságos legyen a rendezvény.

Mint a szervezők elmondták, embert próbáló a járványhelyzet Japánban és sok más országban is, a döntéshez a globális utazási korlátozások és a vírus variánsainak megjelenése vezetett. A jegyek árát visszatérítik. Az olimpiát tavaly márciusban halasztották el, a rendezvény történetében először. A tervek szerint 2020-ban mintegy 200 ország több mint 11 000 sportolója vett volna részt az eseményen.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint a lépés „mindenkinek nagy áldozat”. „Osztozunk a világ minden lelkes olimpiarajongójának és a sportolók családjainak, barátainak a csalódottságában, akik tervezték, hogy eljönnek a játékokra”, mondta. „Mindezt nagyon sajnálom”. Mint hozzátette, „vállvetve állunk japán partnereink és barátaink oldalán, mindenféle fenntartás nélkül, hogy a tokiói olimpiai és paralimpiai játékok sikeresek legyenek”.

A nemzetközi rajongók kizárása újabb jelentős pénzügyi csapást jelent a tokiói játékokra, melyek költségei 2,8 milliárd dollárral nőttek a járvány terjedésének megakadályozásához szükséges intézkedések miatt. Ez év elején Yoshihide Suga japán miniszterelnök azt mondta, hogy az olimpia biztonságos lesz, és a globális szolidaritás szimbólumaként szolgálhat majd.

Az akkori közvélemény-kutatások azonban azt mutatták, hogy a japán közönség többsége ellenzi a játékok 2021-ben történő megtartását, és támogatja az esemény további halasztását vagy akár teljes lemondását is - adja hírül a bbc.com.

(Forrás: travelo.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 05., Péntek

Törölték a Balaton-átevezést

Az eseményt a várható szeles időjárás miatt kellett törölni.


2022. július 25., Hétfő

Telt ház lesz a Hungaroringen

A csapatok és a pilóták a hét elején érkeznek Magyarországra.


2022. július 24., Vasárnap

Világbajnok a női kardcsapat

Aranyérmet nyert a magyar női kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.


2022. július 19., Kedd

Vívó vb: Szilágyi Áron aranyérmes

Az egyéni győzelmeit tekintve éremkollekcióját a kairói világbajnoki diadallal teljessé tévő Szilágyi Áron kardozó nagyon akarta ezt a győzelmet.


2022. július 18., Hétfő

Märcz Tamás távozik a férfi vízilabda-válogatott éléről

A szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik.


2022. július 17., Vasárnap

40. Balaton-átúszás – várhatóan tízezren csobbannak vízbe július 23-án

Az első lejegyzett Balaton-átúszás Szekrényessy Kálmán sportlap-alapító nevéhez fűződik, aki 142 éve 6 óra 40 perc alatt tette meg a Siófok és Balatonfüred közötti 14 kilométeres távot.


2022. július 15., Péntek

Havária a Kékszalagon

Egy hajót és legénységét mentették Tihanynál.


2022. július 12., Kedd

50 éves lenne minden idők egyik legjobb vízilabdázója, Benedek Tibor

Játékosként mindent megnyert amit lehetett, szövetségi kapitányként világbajnoki címig vezette a válogatottat. Két éve, roppant fiatalon távozott.


2022. július 07., Csütörtök

Jubilál a MAPEI Tour de Zalakaros

Hárommillió forintnyi nyeremény, egy új hegy és egy új verseny 2022-ben.


2022. július 01., Péntek

Vb-döntőt játszik a női pólóválogatott

A lányok a csütörtök esti elődöntőben 13-12-re győzték le a holland csapatot.

+