Sport - 2021. május 14., Péntek
#Valter Attila #verseny #kerékpár

Az életem árán is küzdeni fogok a rózsaszín trikóért

Az életem árán is küzdeni fogok a rózsaszín trikóért

(A kép forrása: Facebook)

Ezt gondolta magában Valter Attila, miközben haladt a cél felé a Giro d'Italia hatodik, Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszán, melynek végén átvette a vezetést összetettben, így a rózsaszín trikót is. A 22 éves kerékpáros fantasztikust sikert ért el, hiszen magyar versenyző még soha nem viselt élen állónak járó dresszt háromhetes viadalon.

„Sajnálom, ha csalódást okoztam valakinek” – felelte a futamot követő sajtótájékoztatón arra az újságírói kijelentésre, hogy szakasz előtt a szakértők nem őt várták az összetett élére.

Valter a szerdai ötödik szakaszon a negyedik helyre jött fel összetettben, hátránya egy perc volt az élen álló Alessandro De Marchi mögött, de a legjobb 25 éven alulinak járó fehér trikót már aznap felvehette. Így vágott neki a hatodik szakasznak, melyen a 12. helyen ért célba, de az előtte álló mindhárom versenyzőt megelőzte, a mögötte lévő nagy esélyesektől pedig alig maradt el, így a fehér mellé megszerezte az éllovast megillető, legendás rózsaszín trikót.

„A különbség nem volt jelentős, így tudtam, hogy csak lépést kell tartanom a legjobbakkal. Ahogy közeledtünk a célhoz, úgy erősödött a hit is bennem, hogy meglehet a rózsaszín trikó, elképesztő motivációt adott, a végén pedig már tudtam, nem engedhetem ki a kezemből, azt gondoltam magamban, az életem árán is küzdeni fogok ezért a trikóért, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült.”


(Fotó: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro)

„Már a körverseny előtt is hittem a rózsaszín trikó megszerzésében, tudtam, hogy a hatodik szakasz kedvezhet nekem. Igen, ez volt az a meglepetés, amire a Giro előtt utaltam, de okozhatok még újabbakat is. Ha át is veszik tőlem az összetett első helyét, több olyan szakasz is van még, amelyen újabb kiugró eredményt érhetek el.

Magabiztos vagyok, nem lennék meglepődve, ha újabb meglepetést okoznék a Girón.”

Hozzátette, nem nyomasztotta, segített neki, hogy a szakasz reggelén kimondta, esélye lehet az élre állni.

Mint mondta, hosszú távú célja a három nagy körverseny valamelyikének megnyerése, és egyre közelebb érzi magát ehhez, a mostani eredmény pedig egy fontos lépés ezen az úton, de nem akar túl nagy terhet pakolni saját magára.

Boldog és büszke, hogy barátja, az összetettben 87. helyen álló Dina Márton is a mezőny tagja, megkönnyebbülés számára, hogy nem ő az egyetlen magyar a Girón.

Megjegyezte, nagyon boldog, hogy a Groupama-FDJ csapat tagja lehet, az elmúlt félévben rengeteget tanult és fejlődött, csütörtöki rózsaszín trikóját is csapatának ajánlja, illetve édesapjának, Valter Tibornak, aki jelenleg is segít neki a felkészülésben.

Valter az Eurosport kamerája előtt magyarul is üzent: „Köszönöm a lehetőséget, nagyon örülök a trikónak. Örülök, hogy ennyien szurkoltok és követtek. Köszönöm nektek, elképesztőek vagytok. Menjünk tovább, folytassuk, nyomjuk neki! Mindenkinek kellemes kilométereket kívánok a Tour de Hongrie-n, remélem, hogy sokat láthattok még a tévében… Hajrá, magyarok!” – mondta.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2021. június 11., Péntek

Góléhes ragadozókkal néznek szembe a magyarok

Pénteken kezdetét veszi a 16. labdarúgó-Európa-bajnokság, melyre a szokásos négy év helyett ezúttal – a koronavírus-járvány miatt – ötöt kellett várni.


2021. június 05., Szombat

Szolid győzelem

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott Schäfer András góljával 1-0-ra legyőzte Ciprust pénteken a Szusza Ferenc Stadionban.


2021. június 02., Szerda

Értük szorítunk majd

Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott végleges keretét az Európa-bajnokságra.


2021. június 01., Kedd

Nem sikerült a Mount Everest meghódítása

Életveszélyes körülmények miatt félbe kellett szakítania Varga Csabának az expedíciót.


2021. május 31., Hétfő

Véget ért a Giro

Valter minden idők legjobb magyar összetett eredményével zárta a versenyt.


2021. május 28., Péntek

Eltörölni vagy nem: az itt a kérdés!

Még a BL-döntő előtt megvitatja az UEFA az idegenben lőtt gólok szabályának eltörlését.


2021. május 27., Csütörtök

Ronaldo: Elértem a céljaimat a Juventusszal

Cristiano Ronaldo a közösségi oldalán gratulált az Internek a megérdemelt bajnoki címhez, egyben kissé búcsúposztnak tűnő bejegyzésében kijelentette, hogy elérte a maga elé kitűzött célt a Juventusszal.


2021. május 24., Hétfő

Milák Kristóf Európa-bajnok 100 méter pillangón a budapesti viadalon!

Milák ezzel duplázott a Duna Arénában, hiszen 200 méter pillangón a szám világcsúcstartójaként és világbajnokaként sem volt ellenfele.


2021. május 23., Vasárnap

Az egyéni számokban két-két magyar is döntőbe jutott a vasárnapi előfutamokban

Férfi 400 méter vegyesen Verrasztó Dávid az első-, Bernek Péter pedig a második helyen jutott az esti fináléba, míg női 400 méter gyorson Kapás Boglárka a második, Késely Ajna a negyedik idővel finalista.


2021. május 20., Csütörtök

Meghalt Puhl Sándor

A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottságának alelnökét az MLSZ saját halottjának tekinti.

#Nagykanizsa

Tesztkonténer Kanizsán

Tesztkonténer Kanizsán

2020. november 20. - Kanizsa

Felismeri ezt a fiút?

Felismeri ezt a fiút?

2020. szeptember 23. - Kék hírek

Pozitív fejleményeket ígérnek

Pozitív fejleményeket ígérnek

2020. szeptember 08. - Kanizsa

Felismerik ezt a férfit?

Felismerik ezt a férfit?

2020. szeptember 02. - Kék hírek

Próbanépszámlálás kezdődik

Próbanépszámlálás kezdődik

2020. augusztus 31. - Murafölde

Megszavazták – lehet Trianon-emléktábla

Megszavazták – lehet Trianon-emléktábla

2020. augusztus 28. - Kanizsa

Vérünkben a segítség

Vérünkben a segítség

2020. július 06. - Kanizsa

Elkészülhet a zajvédő fal Palinban

Elkészülhet a zajvédő fal Palinban

2020. július 04. - Kanizsa

+