Sport - 2021. november 11., Csütörtök
#úszás #Hosszú Katinka

Hosszú Katinka visszatér

Hosszú Katinka visszatér

Archív (Fotó: MTI)

Az úszók csütörtöktől vasárnapig tartó, kaposvári rövidpályás országos bajnokságán tér vissza a versenymedencébe Hosszú Katinka, aki a tokiói olimpián állt legutóbb rajtkőre.

A négynapos viadalra az úszók mellett a szövetség is készül. Amint azt szerdai közleményében jelezte: a múlt heti kazanyi Európa-bajnokságon történtek – a pozitív koronavírus-esetek és az ezek miatt kényszerűségből elrendelt karantén – arra késztették a vezetőket, hogy újfajta protokollt léptessenek életbe.

Kedd este a Csik Ferenc Uszoda előterében felépítettek öt tesztelő állomást, ahol a Semmelweis Egyetem szakemberei várják a résztvevőket: hatszáz embert – versenyzőket, edzőiket, masszőröket és versenybírókat – fognak tesztelni a következő napokban. A belépéshez szükséges akkreditációt csak azután kapja meg bárki, ha az antigéntesztje negatív eredményt hozott.

A Kazanyban szerepelt válogatottak többsége minden bizonnyal csak pénteken csatlakozik a mezőnyhöz a karantén miatt, ugyanakkor a nyitónapon a 100 méteres vegyesúszás hatodik előfutamában a tokiói játékok óta először lép rajtkőre Hosszú Katinka.

A háromszoros olimpiai bajnok több számban is úszik majd az ob-n, melyen az előfutamok 9.30-tól, a döntők pedig csütörtökön, pénteken és szombaton 18, míg vasárnap 17 órakor kezdődnek.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 18., Csütörtök

Zalai ezüstérem a rotterdami világjátékokról!

Szabó Kornél, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója is részt vett a július végi hollandiai „XIX. World Police and Fire Games” elnevezésű versenyen.


2022. augusztus 17., Szerda

Libabőr már a magyar himnusz előtt!

Az aranyérmes Milák Kristóf felhívta maga mellé a második helyezett Márton Richárdot a 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetésén.


2022. augusztus 15., Hétfő

Multisport Eb – Kovács Zsófia aranyérmes

A friss Európa-bajnok Kovács Zsófiának teljesen ki kellett zárnia fejéből, hogy mik történtek a gyakorlata előtt az ugrás döntőjében a müncheni multisport Eb-n.


2022. augusztus 12., Péntek

Erős kezdés!

Három magyar érem, közte a 100. magyar arany született a vizes Eb nyitónapján.


2022. augusztus 05., Péntek

Törölték a Balaton-átevezést

Az eseményt a várható szeles időjárás miatt kellett törölni.


2022. július 25., Hétfő

Telt ház lesz a Hungaroringen

A csapatok és a pilóták a hét elején érkeznek Magyarországra.


2022. július 24., Vasárnap

Világbajnok a női kardcsapat

Aranyérmet nyert a magyar női kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.


2022. július 19., Kedd

Vívó vb: Szilágyi Áron aranyérmes

Az egyéni győzelmeit tekintve éremkollekcióját a kairói világbajnoki diadallal teljessé tévő Szilágyi Áron kardozó nagyon akarta ezt a győzelmet.


2022. július 18., Hétfő

Märcz Tamás távozik a férfi vízilabda-válogatott éléről

A szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik.


2022. július 17., Vasárnap

40. Balaton-átúszás – várhatóan tízezren csobbannak vízbe július 23-án

Az első lejegyzett Balaton-átúszás Szekrényessy Kálmán sportlap-alapító nevéhez fűződik, aki 142 éve 6 óra 40 perc alatt tette meg a Siófok és Balatonfüred közötti 14 kilométeres távot.

+