Sport - 2021. december 15., Szerda

Cél az első osztály

Cél az első osztály

Cseresnyés Péter és Balázs László sajtótájékoztatót tart (Fotó: Gergely Szilárd)

Jelentős támogatást kapott a kanizsai felnőtt vízilabdacsapat – jelentette be Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Balázs László, a Kanizsa Vízilabda Kft. ügyvezetője.

Balázs László kifejtette: a csapat anyagi gondjait megoldó támogatás megszerzéséhes segítséget nyújtott az országgyűlési képviselő, amiért az egész csapat nagyon hálás.

– Nagyon reméljük, hogy az idei szezon végén, most már egyenes ágon, a bajnokság megnyerésével – ami tavaly ugyan megtörtént, de nem kerültünk fel – el fogunk jutni az első osztályba. Így talán a kanizsai uszoda megvalósulásának az ügye is előbbre léphet.

Cseresnyés Péter emlékeztetett rá: a sportos fejlesztések évekkel ezelőtt elkezdődtek Kanizsán.

– Ebbe beletartozik a sportcsarnok és az uszoda megépítése is, de hogy egy ilyen volumenű létesítmény megépüljön, ami aztán fenntartható módon működjön, és az adottságai ténylegesen ki legyenek használva, ahhoz olyan kanizsai csapatok kellenek, amelyek nemcsak a nézőket vonzzák, hanem a szponzorokat is. Jelen pillanatban erre leginkább a vízilabdacsapatunk képes, hiszen a fiúk több éven át el tudtak jutni az első osztály kapujába. Ennek a teljesítménynek is köszönhető, hogy idén is sikerült olyan támogatót szerezni, amelyik biztosítja a csapat működését, és ezáltal a feljutás reményét is.

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 18., Csütörtök

Zalai ezüstérem a rotterdami világjátékokról!

Szabó Kornél, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója is részt vett a július végi hollandiai „XIX. World Police and Fire Games” elnevezésű versenyen.


2022. augusztus 17., Szerda

Libabőr már a magyar himnusz előtt!

Az aranyérmes Milák Kristóf felhívta maga mellé a második helyezett Márton Richárdot a 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetésén.


2022. augusztus 15., Hétfő

Multisport Eb – Kovács Zsófia aranyérmes

A friss Európa-bajnok Kovács Zsófiának teljesen ki kellett zárnia fejéből, hogy mik történtek a gyakorlata előtt az ugrás döntőjében a müncheni multisport Eb-n.


2022. augusztus 12., Péntek

Erős kezdés!

Három magyar érem, közte a 100. magyar arany született a vizes Eb nyitónapján.


2022. augusztus 05., Péntek

Törölték a Balaton-átevezést

Az eseményt a várható szeles időjárás miatt kellett törölni.


2022. július 25., Hétfő

Telt ház lesz a Hungaroringen

A csapatok és a pilóták a hét elején érkeznek Magyarországra.


2022. július 24., Vasárnap

Világbajnok a női kardcsapat

Aranyérmet nyert a magyar női kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.


2022. július 19., Kedd

Vívó vb: Szilágyi Áron aranyérmes

Az egyéni győzelmeit tekintve éremkollekcióját a kairói világbajnoki diadallal teljessé tévő Szilágyi Áron kardozó nagyon akarta ezt a győzelmet.


2022. július 18., Hétfő

Märcz Tamás távozik a férfi vízilabda-válogatott éléről

A szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik.


2022. július 17., Vasárnap

40. Balaton-átúszás – várhatóan tízezren csobbannak vízbe július 23-án

Az első lejegyzett Balaton-átúszás Szekrényessy Kálmán sportlap-alapító nevéhez fűződik, aki 142 éve 6 óra 40 perc alatt tette meg a Siófok és Balatonfüred közötti 14 kilométeres távot.

+