Sport - 2021. december 23., Csütörtök
#Exatlon All Star #sport reality show #Szabó-Thomka Hanna #második esély #Bajnokok #Kihívók #Nagykanizsa

Szabó-Thomka Hanna újra az Exatlonban

Szabó-Thomka Hanna újra az Exatlonban

A játék elején két csapat, a Bajnokok és a Kihívók küzdenek meg egymással. Hanna, a Kihívók csapatában indul (Fotó: TV2)

Indul az Exatlon All Star sport reality show január 3-án a TV2-n. A nagykanizsai Szabó-Thomka Hanna középiskolai testnevelő tanár és személyi edző, az Exatlon első évadának döntőse újra harcol a győzelemért az eddigi három évad All Star válogatottjai között.

A játék elején két csapat, a Bajnokok és a Kihívók küzdenek meg egymással. A Bajnokok hivatásos, míg a Kihívók amatőr sportolók. Hanna, a Kihívók csapatában indul, ám végül csak egy győztes maradhat. A Dominikai Köztársaságban szabadtéri akadálypályákon futnak végig a játékosok, a pálya végén pedig különböző célbadobó feladatokat kell végrehajtaniuk. A fiatal nagykanizsai tanárnő arról számolt be, milyen céljai vannak az All Starban.

„Az Exatlon All Star műsorába egy második esélyként megyek ki. Az első évadban utolsó pillanatként éltem meg, hogy épp, amikor az egyéni játékba bejutottam, már ki is estem. Ebben az évadban mindenképpen szeretnék ismét bejutni az egyéni játékba, ahogy az első évadban is, de most nem akarok ott megállni, hanem meg szeretném nézni, milyen a döntő. Nagyon sokat kell ezért dolgozni, de azt gondolom, felkészült vagyok erre a játékra - leginkább fejben, hiszen tudjuk, hogy az Exatlon fejben dől el.”

202112222026_1223_hanna_3.jpg (1189×1500)A fiatal lány szerint az Exatlon fejben dől el 

Hanna azt is elárulta, hogyan készült, eleinte titokban a versenyre.

„Az idei évadra nagyon sokat készültem. Még amikor nem is mondhattam el senkinek, hogy megyek, már akkor titokban, a lyukas óráimon, az iskolában nagyon sokat gyakoroltam. Olyan helyeket választottam, ahol nem látott senki. Amint kiderült, hogy menni fogok, onnantól kezdve még rátettem, és olyankor is gyakoroltam, amikor láttak. Körülbelül 1-1,5 hónapos időszak volt, amikor folyamatosan, minden nap mindenféle eszközzel gyakoroltam a dobásokat.”

A Dominikán töltött idő alatt a játékosok nem tarthatnak kapcsolatot a Magyarországon élő családtagjaikkal, barátaikkal. Noha Hannának hiányozni fognak a szerettei és a munkája, mégis látja az Exatlon pozitív hatását a saját életében, valamint a gyerekek sport iránti hozzáállásában.

202112222026_1223_hanna.jpg (1118×1500)Hanna keményen készül a versenyre

„Miután kiestem a játékból és hazajöttem, befejeztem az egyetemet és azonnal nekiálltam tanítani. Úgy éreztem, hogy átugortam azt a részt, hogy nekem bizonyítanom kellene, hogy jó testnevelő tanár vagyok, vagy jól tudok sportolni. A gyerekek automatikusan elfogadtak, hiszen láttak egy példát. Utána vettem észre, hogy nemcsak, hogy láttak egy példát, hanem maga a műsor is olyan szintű hatással volt a gyerekekre, hogy a sport iránti szeretetük nagyon nagy mértékben megnőtt, illetve a testneveléshez való hozzáállásuk is egy picit megváltozott. Persze ez már egy kicsit lecsengett azóta, de lehet, hogy most egy újabb löketet fognak kapni azon a téren, hogy a testnevelés egy jó dolog, illetve mozogni jó dolog. Szerintem a műsornak is részben ez a célja, de nekem mindenképpen célom, hogy szeressenek a gyerekek mozogni.”

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 12., Péntek

Erős kezdés!

Három magyar érem, közte a 100. magyar arany született a vizes Eb nyitónapján.


2022. augusztus 05., Péntek

Törölték a Balaton-átevezést

Az eseményt a várható szeles időjárás miatt kellett törölni.


2022. július 25., Hétfő

Telt ház lesz a Hungaroringen

A csapatok és a pilóták a hét elején érkeznek Magyarországra.


2022. július 24., Vasárnap

Világbajnok a női kardcsapat

Aranyérmet nyert a magyar női kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.


2022. július 19., Kedd

Vívó vb: Szilágyi Áron aranyérmes

Az egyéni győzelmeit tekintve éremkollekcióját a kairói világbajnoki diadallal teljessé tévő Szilágyi Áron kardozó nagyon akarta ezt a győzelmet.


2022. július 18., Hétfő

Märcz Tamás távozik a férfi vízilabda-válogatott éléről

A szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik.


2022. július 17., Vasárnap

40. Balaton-átúszás – várhatóan tízezren csobbannak vízbe július 23-án

Az első lejegyzett Balaton-átúszás Szekrényessy Kálmán sportlap-alapító nevéhez fűződik, aki 142 éve 6 óra 40 perc alatt tette meg a Siófok és Balatonfüred közötti 14 kilométeres távot.


2022. július 15., Péntek

Havária a Kékszalagon

Egy hajót és legénységét mentették Tihanynál.


2022. július 12., Kedd

50 éves lenne minden idők egyik legjobb vízilabdázója, Benedek Tibor

Játékosként mindent megnyert amit lehetett, szövetségi kapitányként világbajnoki címig vezette a válogatottat. Két éve, roppant fiatalon távozott.


2022. július 07., Csütörtök

Jubilál a MAPEI Tour de Zalakaros

Hárommillió forintnyi nyeremény, egy új hegy és egy új verseny 2022-ben.

+