Sport - 2021. december 29., Szerda
#Lubics Szilvia #jótékonyság #futás

Nehéz sorsú gyerekekért fut Lubics Szilvia

Nehéz sorsú gyerekekért fut Lubics Szilvia

Ahol tud, segít Lubics Szilvia: most majd éppen egy zalaegerszegi maratonon (Archív fotó: MTI/Varga György)

Jótékonysági kilométergyűjtésre buzdít Lubics Szilvia. A nagykanizsai ultrafutó maga is csatlakozik a „Fuss pont most!” jótékonysági eseményhez, amelynek lényege, hogy december 31-én bárhol, bármekkora távot lehet teljesíteni futva vagy akár gyalog.

Persze, egy minimális táv azért van, ugyanis csak minden megtett kilométer számít, azaz ér 100 forintot. Az így befolyó összeget a szervezők olyan nehéz sorsú gyermekek támogatására fordítják, akik azért nem tudnak sportolni, mert nincs hozzá megfelelő felszerelésük.

Tavaly csaknem 65 ezer kilométer gyűlt össze, és több mint 500 gyermek lábára kerülhetett sportcipő.

A nagykanizsai Lubics Szilvia idén is csatlakozik a jótevő futókhoz. Az ultramaratonista ezúttal az Egerszegi Hegyi Maratonon gyűjti majd a 100 forintos kilométereket.

Az akcióban bárki részt vehet. Nem muszáj sportversenyen vagy futva – sétálhatunk, túrázhatunk is, mindössze regisztrálni kell ezen az oldalon. A virtuális sporteseményektől eltérően nem szükséges fotóval igazolni a megtett kilométerek számát. Ugyanakkor a szervezők örülnek minden képes, esetleg szöveges élménybeszámolónak az esemény Facebook-oldalán és Lubics Szilvia bejegyzésénél. Ezeken a felületeken egyébként arról is lehet olvasni, hogyan támogatható közvetlenül a gyerekek sportolása, akár csak egy cipőfűző árával.

TIPP: Akik mégis futva és közösségben falnák a kilométereket, azoknak ajánljuk a Kanizsai Futóklub évzáró Csó-tó-körét pénteken. A táv a szokásos 5 kilométer. A találkozó 9 órakor lesz a Csónakázó-tó parkolójában.

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 18., Csütörtök

Zalai ezüstérem a rotterdami világjátékokról!

Szabó Kornél, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója is részt vett a július végi hollandiai „XIX. World Police and Fire Games” elnevezésű versenyen.


2022. augusztus 17., Szerda

Libabőr már a magyar himnusz előtt!

Az aranyérmes Milák Kristóf felhívta maga mellé a második helyezett Márton Richárdot a 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetésén.


2022. augusztus 15., Hétfő

Multisport Eb – Kovács Zsófia aranyérmes

A friss Európa-bajnok Kovács Zsófiának teljesen ki kellett zárnia fejéből, hogy mik történtek a gyakorlata előtt az ugrás döntőjében a müncheni multisport Eb-n.


2022. augusztus 12., Péntek

Erős kezdés!

Három magyar érem, közte a 100. magyar arany született a vizes Eb nyitónapján.


2022. augusztus 05., Péntek

Törölték a Balaton-átevezést

Az eseményt a várható szeles időjárás miatt kellett törölni.


2022. július 25., Hétfő

Telt ház lesz a Hungaroringen

A csapatok és a pilóták a hét elején érkeznek Magyarországra.


2022. július 24., Vasárnap

Világbajnok a női kardcsapat

Aranyérmet nyert a magyar női kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.


2022. július 19., Kedd

Vívó vb: Szilágyi Áron aranyérmes

Az egyéni győzelmeit tekintve éremkollekcióját a kairói világbajnoki diadallal teljessé tévő Szilágyi Áron kardozó nagyon akarta ezt a győzelmet.


2022. július 18., Hétfő

Märcz Tamás távozik a férfi vízilabda-válogatott éléről

A szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik.


2022. július 17., Vasárnap

40. Balaton-átúszás – várhatóan tízezren csobbannak vízbe július 23-án

Az első lejegyzett Balaton-átúszás Szekrényessy Kálmán sportlap-alapító nevéhez fűződik, aki 142 éve 6 óra 40 perc alatt tette meg a Siófok és Balatonfüred közötti 14 kilométeres távot.

+