Sport - 2022. május 05., Csütörtök
#Giro #kerékpározás #verseny

Giro: A zsúfolásig telt Hősök terén köszöntötték a csapatokat

Giro: A zsúfolásig telt Hősök terén köszöntötték a csapatokat

(Fotók: MTI/Illyés Tibor)

Révész Máriusz szerint a világ egyik legnagyobb sporteseménye kezdődött meg a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny szerdai csapatbemutatójával.

A Giro első három szakaszát rendezik péntektől vasárnapig Magyarországon, amelyet korábban még egyik háromhetes verseny sem érintett.

„Két évnyi közös gyötrődés után végre itt vagyunk a Nagy Rajt pillanatában” – fogalmazott Mauro Vegni, a Giro versenyigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón. Kiemelte: igyekeznek a lehető legkevésbé gondot okozni a forgalomkorlátozásokkal és lezárásokkal, ám tisztában vannak vele, hogy egy ilyen horderejű sportesemény jelent nehézségeket.

„A mai napon el fog indulni Magyarországon a világ egyik legnagyobb sporteseménye a csapatbemutatóval” – hangsúlyozta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki leszögezte: egyetlen más sportesemény sem ad ennyi lehetőséget a természeti szépségek, a kulturális örökség bemutatására, mint a háromhetes körversenyek, a legnagyobb kerékpáros viadalok egyike.

Emlékeztetett: rendkívül szomorúak voltak, amikor 2020-ban le kellett mondani a pandémia miatt a Giro-rajtot. Rámutatott ugyanakkor, hogy nem volt még Magyarországon akkora elmaradt sportesemény, amelynek olyan haszna lett volna, mint annak a Giro-rajtnak.

„Azóta van kerékpáros sztárunk, Valter Attila, és nem az akkor kalkulált egy, hanem három magyar rajtol el Budapestről” - mondta a kormánybiztos, megemlítve: Valter 2020-as indulása előtt egyedül Bodrogi László szerepelt az olasz körversenyen magyarként, azóta tavaly Dina Márton indult, idén pedig Fetter Erik és Peák Barnabás mutatkozik be.

„Rózsaszínben látom a magyar kerékpározás jövőjét” – fogalmazott Révész Máriusz. Elárulta: négy fontos szempont lebegett a szemük előtt a verseny Magyarországra hozása kapcsán: a fantasztikus országmarketing lehetősége, a magyar kerékpársportnak adható lendület, a közösségi élmény - Olaszországban napi 300 ezer ember szurkol az utak mellett -, illetve a kerékpározás népszerűsítése.

Megemlítette: a pápalátogatás sem volt bonyolultabb esemény biztosítás szempontjából. Egyúttal fegyelmezettséget kért a nézőktől, hogy biztonságos távolságból szurkoljanak a kerékpárosoknak. Kitért rá: a szurkolók a járványhelyzet miatt közvetlenül nem találkozhatnak a versenyzőkkel.

Óberling József rendőrezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője ismertette a háromrétegű biztosítást: elsőként a fix helyszínek (rajt- és célvárosok), másodrészben a versenyútvonal teljes, hermetikus biztosítása áteresztési pontokkal a polgárőrséggel közösen - ez a girohungary2022.hu portálon és a rendőrség weboldalán, a police.hu-n elérhető -, harmadrészt pedig a mezőny és a teljes karaván biztosítása motorosrendőrökkel. Hangsúlyozta: behajtási, várakozási és megállási tilalmak lesznek érvények az útvonalak jelentős részén az adott versenynapokon, az ezeket megszegő járműveket elszállítják, ezzel kapcsolatban a 0680180780-as telefonszámon lehet érdeklődni. Javasolta egyúttal az útvonaltervező alkalmazások használatát, különösen Visegrád felé Szentendre és Esztergom irányából, illetve vasárnap Tihany környékén. Megemlítette, hogy a szombati időfutam teljes hosszában kordonozva lesz, a keresztirányú tömegközlekedés sem fog működni, a Hősök teréről percenként induló versenyzők mindegyikét motorosrendőr vezeti fel.

Bodor Ádám, a BKK mobilitásfejlesztési igazgatója rámutatott: már a mai (szerdai) 18 órakor kezdődő csapatbemutató kapcsán lesznek korlátozások a Hősök tere környékén. A pénteki Grande Partenza kapcsán még jelentősebb lezárásokra kell számítani, a közösségi közlekedés használatára kérte a fővárosban drukkolókat, ezt elősegítve a kisföldalatti sűrűbben közlekedik. Szombaton az egyéni időfutam hatása még jelentősebb lesz a tömegközlekedésre, tájékozódni a bkkinfo.hu és a BudapestGO utazástervező alkalmazás segítségével lehet.

MINDEN, AMIT A NAGYKANIZSAI SZAKASZHAJRÁRÓL TUDNI KELL >>>

(Forrás: MTI/police.hu)

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. június 25., Szombat

Milák Kristóf: 15 millió magyar előtt úsztam

Milák Kristóf az időeredménye miatt nem volt boldog, összességében viszont elégedetten zárta a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságot, amelyen pénteken 100 méter pillangón diadalmaskodott, megszerezve ezzel második aranyérmét a viadalon.


2022. június 23., Csütörtök

Sikeres volt a hétvégi kerékpáros nap

A nagy meleg ellenére is sok család vett részt a Kanizsa Arénánál tartott, a Magyar Kerékpársport és Utánpótlás Alapítvány ingyenes rendezvényén.


„Életünk meccse volt”

Még mindig a négygólos győzelem hatása alatt van az a kanizsai fiatalember, aki a helyszínen nézte az angol-magyar meccset.


2022. június 22., Szerda

Milák óriási világcsúccsal győzött

Kapás Boglárka döntős 200 női pillangón, Hosszúnak nem sikerült a bravúr.


2022. június 21., Kedd

Európa-bajnok a férfi kardcsapat

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású magyar férfi kardcsapat a döntőben Ukrajnát győzte le.


2022. június 18., Szombat

Milák Kristóf négy helyett csak két egyéni számban indul a vb-n

Milák előzetes repertoárjából az 50 méter pillangó és a 200 méter gyors került ki.


2022. június 17., Péntek

Kerékpáros nap lesz vasárnap a Kanizsa Arénánál

A kerékpározást népszerűsítő, ingyenes program 15 órakor kezdődik.  


Újra Budapestre figyel az egész világ

Öt év után újra vizes világbajnokságot rendez Budapest, a szervezők 191 ország csaknem 2500 sportolójára számítanak.


2022. június 15., Szerda

Fokozhatatlan NL-álom: négygólos győzelem Angliában, csoportja élén a magyar válogatott

Az önbizalomtól duzzadó magyar válogatott 4-0-ra nyert Angliában a Nemzetek Ligája A divíziójában, és négy forduló elteltével a csoportja élén áll.


2022. június 14., Kedd

Sári Nándor nevét vette fel a Kanizsa Kajak-kenu Klub vízitelepe

A névadó ünnepséget vasárnap tartották a Csónakázó-tónál.


2022. június 12., Vasárnap

Bajnok a Pick Szeged

Hajszálon múlt a döntő végkimenetele.


2022. június 11., Szombat

Minden korábbinál több hajó rajtol az 54. Kékszalagon

Kedd reggel 9-kor rajtol el Balatonfüredről az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, amelyre idén csaknem hatszáz hajót vár a Magyar Vitorlás Szövetség – olvasható Balatonfüred weboldalán.


Ma is lehet szurkolni!

Nincs vesztenivalónk: telt ház előtt harcolhat a győzelemért a németek ellen a magyar csapat

#Nagykanizsa

Sikeres volt a hétvégi kerékpáros nap

Sikeres volt a hétvégi kerékpáros nap

2022. június 23. - Sport

„Életünk meccse volt”

„Életünk meccse volt”

2022. június 23. - Sport

Drón segített a férfi felkutatásában

Drón segített a férfi felkutatásában

2022. június 22. - Kék hírek

Családi nap Miklósfán

Családi nap Miklósfán

2022. június 21. - Kanizsa

Cseresnyés: Nincs új a nap alatt

Cseresnyés: Nincs új a nap alatt

2022. június 21. - Kanizsa

Nem felejtünk...

Nem felejtünk...

2022. június 19. - Kanizsa

1956 áldozataira emlékeztek

1956 áldozataira emlékeztek

2022. június 19. - Kanizsa

+