Sport - 2022. szeptember 04., Vasárnap
#Giro #huszárok #hagyomány

A huszárvágta volt a legkreatívabb szurkolói aktivitás a Girón

A huszárvágta volt a legkreatívabb szurkolói aktivitás a Girón

Magyar huszárok a mezőny mellett (Fotó: Twitter, Giro d'Italia)

Az egész világot körbejárta a videó, amelyen Martonvásár határában huszárvágta kísérte egy darabon a mezőnyt. Most díjat kaptak a kreatív szurkolók.

A „Legkreatívabb szurkolói aktivitás” díját – két oklevelet, két üvegplakettet és másfél millió forint pénzjutalmat – augusztus 30-án Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban vehette át Martonvásár Város Önkormányzata és a Szent László Huszáregyesület Révész Máriusz, a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkárától és Kamuti Balázs, a Giro d’Italia kerékpárosverseny magyarországi sportszakmai vezetőjétől.

A látványos huszárvágta a 7-es főút martonvásári külterületén, a Martonvásár feliratú turisztikai barna táblától indult, és mintegy 700 méteren keresztül kísérte a kerékpárosokat, közel 50 km/órás sebességgel haladva párhuzamosan a mezőny mellett. A vágtában Szent László Huszáregyesület öt huszárja vett részt saját lovaikkal.

A fantasztikus látványnak – amely a világsajtóba is bekerült – kiváló hátteret nyújtottak a martonvásári repceföldek. Az eseményről készült marketingfilmben megjelenik a város, a kastély és a parkja is.

A Youtube-on is elérhető kisfilmmel nemcsak az volt a város célja, hogy benevezzen a Nemzeti Sportügynökség által meghirdetett „Legkreatívabb szurkolói aktivitás” díjra, hanem annak marketingértékét a jövőben is szeretnék kiaknázni.

A huszárvágtában részt vevő Szent László Huszár Egyesület 2003-ban alakult a Szent László-patak menti települések (Martonvásár, Tordas, Gyúró) katonai hagyományőrzés iránt fogékony lovasaiból. A huszárvágta alkalmával viselt egyenruhájuk a huszár csapatnem fénykorát, a napóleoni háborúktól a magyar 1848–49. évi szabadságharcig terjedő idők katonai hagyományait idézte.

(Forrás: turizmus.com)

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 27., Kedd

Jubilált a Tour de Zalakaros

A különféle kategóriákban és számokban meghirdetett kerékpáros versenyen több tucat csapat és versenyző indult.


Az olaszok ellen az újabb csoda elmaradt

De így is örökké emlékezetes marad a magyar csapat menetelése a Nemzetek Ligájában.


2022. szeptember 24., Szombat

2022. szeptember 22., Csütörtök

Szalai Ádám bejelentette: visszavonul a válogatottságtól

A hétfői, olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés után nem szerepel többet a magyar labdarúgó-válogatottban Szalai Ádám.


2022. szeptember 19., Hétfő

Fekvenyomó bajnokság az Arénában

Az ország számos pontjáról érkeztek indulók.


2022. szeptember 15., Csütörtök

A Tour de Zalakaros versenyzői tizenötödször állnak rajthoz

Az országúti maratonon, a Tour de Zalakaros versenyen kis forgalmú utakon, de néha gyilkos emelkedőkön tekernek a versenyzők a zalai vidék legszebb tájain, a táv 137 km.


2022. szeptember 13., Kedd

Sakkban nagy Kanizsa!

Megtartották a 32. Batthyány-Kanizsa Sakk-kupát, ami egyben a 11. Bagonyai Attila Emlékverseny is volt


2022. szeptember 11., Vasárnap

Varga Zsolt: folytatni kell ezt a munkát

A házigazda horvátokkal szemben elveszített Európa-bajnoki döntő után csalódottan értékeltek a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai.


2022. augusztus 27., Szombat

Telt ház várja az olaszokat, minden jegy elkelt egy nap alatt a Puskásba

Péntek délelőtt 10 órakor egyszerre próbáltak meg százezren jegyhez jutni, emiatt az MLSZ honlapja jelentősen le is lassult. 


2022. augusztus 25., Csütörtök

Harcművészeti vb lesz októberben a Kanizsa Arénában

A világbajnokságon várhatóan 30-34 ország képviselteti magát mintegy 1000 versenyzővel.


2022. augusztus 21., Vasárnap

Kiss Péter Pál Európa-bajnok

Kiválóan sikerült a vasárnap délelőtt a magyar parakajakosoknak: a kétszáz méteres döntőkben egy arany-, egy bronzérem, valamint több értékes helyezés a mieink mérlege.

+