Sport - 2022. szeptember 11., Vasárnap
#Split #Európa-bajnokság #vízilabda #magyar csapat #ezüstérem

Varga Zsolt: folytatni kell ezt a munkát

Varga Zsolt: folytatni kell ezt a munkát

Konarik Ákos (b) és a horvát Konstantin Kharkov a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A házigazda horvátokkal szemben elveszített Európa-bajnoki döntő után csalódottan értékeltek a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai, akiknek Novák Katalin köztársasági elnök akasztotta a nyakukba az ezüstérmet, de mindannyian azt hangsúlyozták, hogy Splitben ismét jó útra lépett a csapat.

„Éreztem, hogy nehéz lesz, mert az eddigi mérkőzéseken is sokkal több előnyt kapott a hazai csapat. Az volt a taktika, hogy az elején nem szabad elengedni a riválist, ez ugyan bejött, mert szoros volt az állás, de a végén mi hibáztunk, a bírók pedig ráléptek a gázpedálra” - értékelt Varga Zsolt szövetségi kapitány. „Azért vagyok kissé csalódott, mert közel éreztem a győzelmet, illetve az bánt, hogy a kihagyott ötméteres ellenére belenyúltak a mérkőzésbe”.

202209111702_Download_-3-.jfif (1500×1091)A fotón Molnár Erik (b2), valamint Marko Bijac horvát kapus (k) és csapattársa, Andrija Basic (b) (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A júliusban kinevezett, játékosként olimpiai bajnok szakvezető közölte, a csapat nagyon messziről indult, mégis nagyon közel került a célhoz. Szerinte a válogatott ismét jó úton jár, ezért folytatni kell ezt a munkát. Az alaposan megfiatalított együttesből - öten maradtak a két évvel ezelőtt Eb-aranyérmes gárdából - senkit nem kívánt kiemelni, de azt kiemelte, hogy mindenkivel maximálisan elégedett volt.

A Pro Reccóval Bajnokok Ligája-győztes Zalánki Gergő szintén arról beszélt, hogy azért érez csalódottságot, mert benne volt a mérkőzésben a győzelem lehetősége is. Úgy vélte, a végén picit többet hibáztak, mint az ellenfél, de úgy vélte, ennek a fiatal együttesnek lesz még ideje javítani, és egy-két nap múlva felértékelődik majd az ezüstérem.

202209111709_Download_-6-.jfif (1500×962)A fotón Jansik Szilárd, Vogel Soma és Angyal Dániel (b-j) (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Rengeteg kiállítást kaptunk, de ezt tudtuk, hogy így lesz, ezúttal viszont nem állt úgy össze az emberhátrányos védekezésünk, mint az előző találkozókon” - fogalmazott a kapus Vogel Soma, aki szerint ehhez a jó eredményhez a csalódást keltő vb-n szerepelt játékosok „bosszúvágya” és a fiatalok bizonyítása vágya is kellett.

„Így is nagy dolgot vittünk véghez, például megvertük a világbajnok spanyolokat, de nem sikerült befejezni a melót. Viszont nagyon jó úton járunk, mert igazi nagybetűs csapatként küzdöttünk az egész Eb-n, és majd az olimpián kell felérni a csúcsra” - mondta a csapatkapitány Jansik Szilárd, akit a kontinenstorna legjobb játékosának választottak, de közölte, a díját - bár hatalmas elismerésnek tartja - azonnal elcserélné az aranyéremre.

202209111707_Download_-5-.jfif (1500×1000)Az ezüstérmes magyar csapat a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának eredményhirdetésén Splitben (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A magyar válogatott a hazai vb-n csalódást okozó hetedik hely után új szövetségi kapitánnyal és megfiatalított kerettel magabiztosan menetelt a döntőig a szerbeken, a montenegróiakon és a világbajnok spanyolokon keresztül. A fináléban végül 10-9-re alulmaradt a hazai közönség támogatását élvező horvát csapattal szemben.

(Forrás: MTI)

 

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 27., Kedd

Jubilált a Tour de Zalakaros

A különféle kategóriákban és számokban meghirdetett kerékpáros versenyen több tucat csapat és versenyző indult.


Az olaszok ellen az újabb csoda elmaradt

De így is örökké emlékezetes marad a magyar csapat menetelése a Nemzetek Ligájában.


2022. szeptember 24., Szombat

2022. szeptember 22., Csütörtök

Szalai Ádám bejelentette: visszavonul a válogatottságtól

A hétfői, olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés után nem szerepel többet a magyar labdarúgó-válogatottban Szalai Ádám.


2022. szeptember 19., Hétfő

Fekvenyomó bajnokság az Arénában

Az ország számos pontjáról érkeztek indulók.


2022. szeptember 15., Csütörtök

A Tour de Zalakaros versenyzői tizenötödször állnak rajthoz

Az országúti maratonon, a Tour de Zalakaros versenyen kis forgalmú utakon, de néha gyilkos emelkedőkön tekernek a versenyzők a zalai vidék legszebb tájain, a táv 137 km.


2022. szeptember 13., Kedd

Sakkban nagy Kanizsa!

Megtartották a 32. Batthyány-Kanizsa Sakk-kupát, ami egyben a 11. Bagonyai Attila Emlékverseny is volt


2022. szeptember 04., Vasárnap

A huszárvágta volt a legkreatívabb szurkolói aktivitás a Girón

Az egész világot körbejárta a videó, amelyen Martonvásár határában huszárvágta kísérte egy darabon a mezőnyt. Most díjat kaptak a kreatív szurkolók.


2022. augusztus 27., Szombat

Telt ház várja az olaszokat, minden jegy elkelt egy nap alatt a Puskásba

Péntek délelőtt 10 órakor egyszerre próbáltak meg százezren jegyhez jutni, emiatt az MLSZ honlapja jelentősen le is lassult. 


2022. augusztus 25., Csütörtök

Harcművészeti vb lesz októberben a Kanizsa Arénában

A világbajnokságon várhatóan 30-34 ország képviselteti magát mintegy 1000 versenyzővel.


2022. augusztus 21., Vasárnap

Kiss Péter Pál Európa-bajnok

Kiválóan sikerült a vasárnap délelőtt a magyar parakajakosoknak: a kétszáz méteres döntőkben egy arany-, egy bronzérem, valamint több értékes helyezés a mieink mérlege.

+