Sport - 2022. szeptember 22., Csütörtök
#Szalai Ádám #bejelentés #visszavonulás

Szalai Ádám bejelentette: visszavonul a válogatottságtól

Szalai Ádám bejelentette: visszavonul a válogatottságtól

Szalai Ádámnak a németek és az olaszok elleni találkozó lesz az utolsó két meccse címeres mezben (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A válogatott 34 éves csapatkapitánya, az FC Basel csatára szerdán – az M4 Sporton élőben közvetített –  sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a pénteki, németországi, majd a hétfői, olaszok elleni budapesti Nemzetek Ligája-mérkőzés lesz az utolsó két fellépése nemzeti színekben.

Kezdésként, még bejelentése előtt azoknak újságíróknak címezte mondadóját, akik szerda délelőtt és a nap folyamán megszellőztették a sajtótájékoztató témáját: „Ennyi év után, csapatkapitányként több tisztelet járt volna nekem annál, hogy már délelőtt mindenféle találgatások megjelennek a sajtóban. Az elmúlt években ezért is próbáltam kevesebbet szerepelni, de úgy látszik, 14 év sem volt elég hogy saját magam mondjam el a történetem” – mondta a válogatott csapatkapitánya némi csalódottsággal.

Majd így folytatta:

„Egy dolog miatt vagyok itt, azok a szurkolóink. Remélem, a jövőben is ugyanúgy támogatnak minket, mint eddig. A lényeg, hogy az olaszok elleni mérkőzés után befejezem a válogatott pályafutásomat.”

202209212108_sza.jpg (1200×675)(Fotó: archív, MTI/Koszticsák Szilárd)

Elárulta, nem egy hirtelen döntés a mostani, megfontolta, több hónapon, akár egy év is volt, amíg kerteste a megfelelő alkalmat, mikor jön a lehetőség. „Jó úton van a válogatott, jó a kapitány és jó csapatunk van. A következő tétmérkőzés a márciusi Eb-selejtező, elég idő lesz, ha esetleg hiányt jelentenék, lehessen találni megoldást és a legerősebb csapattal álljunk ki.”

„Óriási álmom volt, hogy a válogatottban szerepeljek, mondhatni ez volt a legnagyobb álmom. Két Eb-n szerepelhettem, csapatkapitányként lehettem részese ennek a válogatottnak, ami óriási élmény. Az elmúlt évek sikerei, balsikerei sokat segítettek benne, hogy egy felnőtt ember legyek” – mondta Szalai kissé elcsukló hangon.

202209212110_sza_2.jpg (1200×675)(Fotó: archív, AFP/Adriann Denis)

Külön megköszönte a szövetségnek, az MLSZ elnökének, aki midig is támogatta őt és a csapatot is. De szintén kitért a pályafutása alatti kapitányokra, játékostársakra. „És külön köszönet a szurkolóinknak, akik nélkül ez a csapat nem funkcionálna úgy, ahogy teszi. Olyan meccseket éltünk át velük, ami hihetetlen. Merem állítani, egyedülálló a világon amit tesznek, mellettük mindig kijött az összefogás, a hazaszeretet. Remélem, a válogatott ezen az úton fog továbbmenni, szeretném, ha a két meccsre koncentrálnánk, nem szeretném, ha ez bármiféle búcsú dolog lenne.”

Elmondta, ezután is itt lesz, segít amiben tud, csak kevesebb időt tölt majd Telkiben. „Tervezem, gondolkozom a jövőn, hogyan tovább. Ez egy olyan döntés volt, amivel felelősséggel tartozom a csapat iránt. Kihangsúlyoznám, saját döntés, nem vagyok rákényszerítve semmire, remélem, senki nem fogja kiforgatni a szavaimat és egy-egy szót kiemelni belőle.”

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2023. március 28., Kedd

A nemzetközi mezőnyben is helyt álltak a kanizsai bringások

Kajdácson rendezték meg az év első országúti kerékpárosversenyét, a nemzetközi megmérettetésen a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület négy fővel képviseltette magát.   


2023. március 27., Hétfő

Két arany és egy ezüstéremet nyertek a kanizsai birkózók Lengyelországban

Lengyelországba, Dabrowa Górniczába jártak a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzői.2023. március 25., Szombat

HIVATALOS: Thomas Tuchel váltja Julian Nagelsmannt a Bayern kispadján

Az amit egész héten még csak találgatott az egész világ, az péntekre hivatalossá vált: Thomas Tuchelt nevezték ki Julian Nagelsmann helyére a Bayern München kispadjára.


II. Kékfűrész trail ultrafutó verseny

Az idei verseny hossza 30,6 km volt 800 méter szintkülönbséggel.


2023. március 23., Csütörtök

77 nap mozgás, millió lépés és milliós nyeremény

A kihívás alatt a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kéktúra útvonalát.


Eb 2024: Cristiano Ronaldo ma este egyedül lesz világrekorder

Portugália a legnagyobb név a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének J-csoportjában, mögötte nagy csata várható Bosznia-Hercegovina, Izland és Szlovákia között.


2023. március 21., Kedd

A megye legjobbjai ültek asztalokhoz

A Kőrösi-iskolában rendezték a Sakk Diákolimpia egyéni amatőr megyei döntőjét a hétvégén.


2023. február 22., Szerda

Elindult a nevezés a Balaton-átúszásra

Tavaly a Magyar Sportújságírók Szövetsége „Az év szabadidős sporteseményének


2023. február 20., Hétfő

Elhunyt Lendvai Miklós válogatott labdarúgó

Negyvenhét esztendősen elhunyt Lendvai Miklós 23-szoros válogatott labdarúgó.


2023. február 19., Vasárnap

1500 amatőr kerékpáros állhat rajthoz Balatonfüreden a Giro d'Italia útvonalán

Május 1-jén BalatonFondo elnevezéssel amatőrök számára rendeznek profi kerékpáros maratont a Balaton-felvidéken, melyre már várják a nevezéseket.


2023. február 02., Csütörtök

Sakk-matt!

Már az egész világ online követheti a kanizsai sakkcsapat hazai mérkőzéseit.


2023. január 31., Kedd

Sivatagtól a Déli-sarkig: a csodanő kalandos útjai

Lubics Szilviával készített interjút a Travelo.

+