Sport - 2023. augusztus 21., Hétfő
#Nagykanizsa #jet-ski #Juhos Árpád emlékverseny #Art of Info Kupa #NagyON Kanizsa Egyesület #tűzijáték

Nagykanizsa a jet-ski fővárosa Magyarországon

Nagykanizsa a jet-ski fővárosa Magyarországon

A jet-ski országos bajnokságon felvonult a hazai jet-ski sport színe-java és a szomszédos országokból is érkeztek versenyzők (Fotó: Gergely Szilárd)

Minden tekintetben sikeresen, hatalmas érdeklődés mellett zajlott le a Jet-Ski Magyar Bajnokság III., zárófutama az Art of Info Kupáért, mely egyben Juhos Árpád emlékversenye is volt. Hétfőn Dobri Noémi szervezőt kértük, hogy értékelje a péntektől vasárnap estig tartó eseményt, aki elmondta, hogy az érdeklődők száma jócskán felülmúlta a vártat.

De ne szaladjunk ennyire előre…..

Arról már beszámoltunk, hogy pénteken olyan fiatalokat szólítottak meg a szervezők a DRVE elnöke, Tejfel József közreműködésével, kiknek szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekük kipróbálhassa ezt a sportot. A gyerekek most biztonságos körülmények között a jet-ski versenyzőkkel közösen vezethették a járműveket és versenyezhettek.

A szombati edzések és az első futamok után vasárnap a fő versenynappal folytatódott a jet-ski országos bajnokság, felvonult a hazai jet-ski sport színe-java és a szomszédos országokból is érkeztek versenyzők, összesen 11 versenyszámban 60-an mérették meg magukat az álló- és ülő járműveken.

202308212048_NKGJKM-21.jpg (1500×1001) 9 évre megszakadt sorozat éledt újjá a Csónakázó-tónál (Fotó: Gergely Szilárd)

Vasárnap tartották a megnyitót az utolsó futamok előtt. Az ünnepség főhajtással kezdődött, a versenyt idősebb Juhos Árpád emlékének ajánlotta fia, ifjabb Juhos Árpád. Dobri Noémi szervező köszöntőjében elhangzott, hogy id. Juhos Árpád távozásával nem csak egy rendkívüli családfőt, édesapát vesztett a világ, hanem egy csodálattal teli életutat bejárt sportolót, tanítót, példaképet is. Megemlékeztek a balesetben elhunyt Szvoboda Bence tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok motorversenyzőről is, kinek legendás motorját ki is állították.

Dobri Noémi itt felidézte, hogy 2011-ben Dara Roland, a Kanizsa Autó és Motorsport Egyesület tagjaként ismertetett meg ezzel a rendkívül látványos sporttal, majd Jet-Ski Szakosztályt alapítva 4 éven keresztül rendezték meg Kanizsán a bajnokságot. Most újra sikerült megtartani a versenyt és bíznak abban, hogy további versenyeknek és még Európa-bajnokságnak is helyet adhatnak.

A beszédek sorát Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke folytatta,

aki köszönetet mondott a városnak, szervezőknek, szponzoroknak, hogy támogatták a bajnoki záróforduló megtartását.

Jelentős szponzori támogatást nyújtott a fővárosi ArtOfInfo Kft., akik egészségügyben használt szoftverek fejlesztésével járulnak hozzá a betegek gyógyulásához. A cég képviseletében Bács Zoltán tulajdonos, ügyvezető beszélt.

202308212051_NKGJKM-44.jpg (1500×1001)Az országos bajnokság kedvező időjárási körülmények között és balesetmentesen zajlott (Fotó: Gergely Szilárd)

A rendezvény a rák elleni küzdelem mottóját viselte, ehhez csatlakozott az AFFIDEA Magyarország Kft, akik a rendezvényen az ingyenes egészségügyi szűrést biztosítottak. A cég projektigazgatója, ifj. Juhos Árpád maga is a jet-ski szerelmese, aki személyes elhivatottságáról is szólt a verseny kapcsán.

Balogh László polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy ma már nem csak kerékpárosbarát, hanem vízimotor-biciklis város is Nagykanizsa. A város vezetője bízik benne, hogy további országos bajnokságnak és nemzetközi versenyek is helyt ad majd a Csónakázó-tó.

A jet-ski bajnokság fővédnöke, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő volt, ki felidézte a korábbi sikeres versenyeket. A 9 évre megszakadt sorozat most újjáéledt, köszönhetően a szövetségnek, a szervezőknek. A mostani három napos verseny talán nagyobb siker, mint a korábbi, hisz azóta sokat fejlődött a Csó-tó, sok embert vonzanak a látványos, a versenyzőknek kihívásokat jelentő versenyek. Bebizonyosodott – tette hozzá a politikus -, hogy jó helyszíne Kanizsa ennek a sportágnak.

202308212055_NKGJKM-9.jpg (1500×1001)A szombati időmérő edzéseket is nagy érdeklődés kísérte (Fotó: Gergely Szilárd)

És visszatérve ahonnan elindultunk, Dobri Noémi szervező áttekintve a három napos eseményt elmondta, hogy a pénteki gyerekversenyt szeretnék kiterjeszteni, hisz óriási élmény volt számukra. Nagy sikere volt az amatőröknek vasárnapra meghirdetett szlalom versenynek, rengetegen érdeklődtek, ezért jövőre ennek a programnak egy teljes napot szentelnek majd. Az országos bajnokság kedvező időjárási körülmények között és balesetmentesen zajlott le.

- A szövetség és a versenyzők visszajelzései szerint fantasztikus volt maga a verseny, a helyszín és a szervezés is, a nagykanizsai Csónakázó-tó némi átalakítással Európa-bajnokság helyszíne is lehet- folytatta. - Ahogy a verseny közben is elhangzott és ez egy jövőkép is, hogy Nagykanizsa a jet-ski fővárosa Magyarországon. Ezt szeretnénk megvalósítani.

Hozzátette, hogy sokan nézték az országos szövetség élő közvetítését is, ezzel is népszerűsítették Kanizsát. A rendezvénynek lesz folytatása, a lakosság és a horgászegyesület tagjai jó szívvel vették. Végül megköszönte a látogatóknak, hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt, a szövetséget és a versenyzőket.

202308212108_NKGNKC-123.jpg (1500×1001)A vasárnap esti tűzijáték előtt óriási bulit csapott Lotfi Begi (Fotó: Gergely Szilárd)

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a NagyON Kanizsa Egyesület által szervezett vasárnap esti zenei program és a látványos, a Csónakázó-tó víztükrén visszatükröződő tűzijáték, az itt megjelent több ezer érdeklődő felülmúlta a várakozásokat. 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 20., Hétfő

Kitűnően szerepeltek a kanizsaiak a karateversenyen

A kanizsai csapat 7 arany-, 7 ezüst- és 10 bronzéremmel az induló klubok között összesítésben az első helyet szerezte meg.


2023. november 17., Péntek

Kijutott az Eb-re a magyar válogatott!

A magyar válogatott Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen.


2023. november 14., Kedd

Karate az Arénában

A sportolók két versenyszámban feszülnek egymásnak.


2023. november 08., Szerda

Jobb eredmény reméltek a kanizsai asztaliteniszezők

A mérleg: egy győztes és egy vesztes rangadó.


2023. november 07., Kedd

A kanizsaiak célja a tizenhatodik bajnoki cím megszerzése

Megkezdődött a sakk csapatbajnokság.


Nagyszerű idénykezdés az Extraligában!

A kanizsai asztaliteniszezők egységesebbek, mint valaha.


2023. október 31., Kedd

Nívós mezőnyben bizonyítottak a magyarok

A kanizsai Feszt Norbert a magyar csapat vezetőjeként és a Magyar IKU Karate Szövetség elnökeként vett részt az International Karate Union Európa-bajnokságán. 


2023. október 17., Kedd

Háromból három győzelem

A Kanizsa Vízilabda SE gyermek, ifjúsági és serdülő korosztályú csapatai legutóbb Százhalombattán szálltak medencébe.


2023. október 14., Szombat

Országos sportalapítványt hozott létre egy kanizsai fiatal

A szervezet hátrányos helyzetű gyerekek sport általi integrációját, oktatási intézmények segítését, ösztöndíj programok megvalósítását és sportnapok szervezését szeretné biztosítani.


2023. október 11., Szerda

Crossfit-bajnok kanizsai rendőrök

A versenyzőknek hat, egyenként kettő perces állomáson kellett maximális ismétlésszámmal végrehajtaniuk a saját súlyos, funkcionális és súlyzós elemekből álló gyakorlatokat.


2023. október 10., Kedd

Kanizsai szőnyegen küzdöttek

A Fűr-testvérek két korcsoportból aranyérmeket nyertek, oda kell figyelni rájuk.

+