Sport - 2023. november 08., Szerda
#Nagykanizsa #Kanizsa Sörgyár SE #NB II-es bajnokság #asztalitenisz #őszi szezon

Jobb eredmény reméltek a kanizsai asztaliteniszezők

Jobb eredmény reméltek a kanizsai asztaliteniszezők

(Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

A Kanizsa Sörgyár SE I. csapata az NB II-es asztalitenisz bajnokság Délnyugati csoport küzdelmeiben érdekelt. Az őszi szezont két rangadóval folytatta a kanizsai gárda, melyet felemás eredménnyel zártak.

Kanizsa Sörgyár SE I. - PEAC III. (Pécs) 14:4
Győztek: Bihercz Tamás 4, Kahotek Kristóf 3, Gvozdenovic Katarina 3, Berdár Norbert 2, Zborai Gyula 1, Berdár-Bihercz.

A PEAC évek óta a kanizsai csapat egyik legnagyobb ellenfelének számít, épp ezért ezen a mérkőzésen is szoros eredményre, de nagykanizsai győzelemre számítottak előzetesen. Mindkét csapat a legerősebb összeállításában állt asztalokhoz. A párosok után 1:1 lett az eredmény: a Berdár-Bihercz páros nagy csatában győzött, a Zborai-Gvozdenovic páros kikapott. Egyéniben az első kör után a kanizsai csapat elhúzott 5:1-re és ezt az előnyt gyakorlatilag végig megőrizte. Bihercz Tamás egyéniben és párosban veretlen maradt. Berdár Norbert önmagához képest gyengébben játszott, de szerencsére a csapat „elbírta” gyengélkedését. A rangadó „hősei” Kahotek és Gvozdenovic voltak. Előbbi mindhárom mérkőzését megnyerte, utóbbi három győzelmet szerzett a négyből, majd a Kahotek helyett beálló Zborai is megnyerte a mérkőzését.

Jakabfi Imre csapatvezető: „A rangadón a vártnál sokkal biztosabb győzelmet arattunk. Az eredmény nagy, kanizsai fölényt mutat, de azért nem volt ilyen egyszerű a mérkőzés.”

Az első rangadó után következett egy újabb, a székesfehérvári Szondi ellen. Ez a mérkőzés még nehezebbnek ígérkezett, ráadásul idegenben játszottak a kanizsaiak. Ezért a legjobb összeállításban igyekeztek helytállni.

Honvéd Szondi György SE III. (Székesfehérvár) - Kanizsa Sörgyár SE I. 13:5
Győztek: Berdár Norbert 2, Bihercz Tamás 1, Gvozdenovic Katarina 1, Kahotek-Gvozdenovic

A Bihercz-Berdár páros 3:2-re kikapott, a Kahotek-Gvozdenovic páros 3:2-re nyert. Az egyéni mérkőzések során a hazai csapat az első két körben alaposan elhúzott (7:3) , ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A folytatásban sem sikerült felzárkózni, így csak egy súlyos vereség következhetett. Berdár két meccset nyert és volt egy szoros meccse Engelmannal. Bihercz és Gvozdenovic is csak egy-egy meccset nyert. A Pécs ellen remekül játszó Kahotek most nem pörgött fel.

Jakabfi Imre csapatvezető: „Ezt a rangadót alaposan elszúrta csapatunk. Nem becsüljük le a székesfehérvári csapatot, de minimum egy döntetlent ki kellett volna hozni a mérkőzésből. A „két hátsó” hazai játékost mindenkinek le kellett volna győzni. Engelmann és Domokos remek és rutinos játékosok, de egy Berdár, Bihercz, vagy Gvozdenovic valamelyiküket „elkaphatta” volna. Ezen a mérkőzésen minden a hazaiaknak jött össze. Többet már nem hibázhatunk, ha a dobogón szeretnénk végezni. Az ötödik fordulóban egy újabb rangadó következik, hazai asztaloknál fogadjuk Beremend csapatát.”

Még érdekes lehet ...


2023. november 20., Hétfő

Kitűnően szerepeltek a kanizsaiak a karateversenyen

A kanizsai csapat 7 arany-, 7 ezüst- és 10 bronzéremmel az induló klubok között összesítésben az első helyet szerezte meg.


2023. november 17., Péntek

Kijutott az Eb-re a magyar válogatott!

A magyar válogatott Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen.


2023. november 14., Kedd

Karate az Arénában

A sportolók két versenyszámban feszülnek egymásnak.


2023. november 07., Kedd

A kanizsaiak célja a tizenhatodik bajnoki cím megszerzése

Megkezdődött a sakk csapatbajnokság.


Nagyszerű idénykezdés az Extraligában!

A kanizsai asztaliteniszezők egységesebbek, mint valaha.


2023. október 31., Kedd

Nívós mezőnyben bizonyítottak a magyarok

A kanizsai Feszt Norbert a magyar csapat vezetőjeként és a Magyar IKU Karate Szövetség elnökeként vett részt az International Karate Union Európa-bajnokságán. 


2023. október 17., Kedd

Háromból három győzelem

A Kanizsa Vízilabda SE gyermek, ifjúsági és serdülő korosztályú csapatai legutóbb Százhalombattán szálltak medencébe.


2023. október 14., Szombat

Országos sportalapítványt hozott létre egy kanizsai fiatal

A szervezet hátrányos helyzetű gyerekek sport általi integrációját, oktatási intézmények segítését, ösztöndíj programok megvalósítását és sportnapok szervezését szeretné biztosítani.


2023. október 11., Szerda

Crossfit-bajnok kanizsai rendőrök

A versenyzőknek hat, egyenként kettő perces állomáson kellett maximális ismétlésszámmal végrehajtaniuk a saját súlyos, funkcionális és súlyzós elemekből álló gyakorlatokat.


2023. október 10., Kedd

Kanizsai szőnyegen küzdöttek

A Fűr-testvérek két korcsoportból aranyérmeket nyertek, oda kell figyelni rájuk.


2023. szeptember 27., Szerda

Osztrák viadalon álltak szőnyegre a kanizsai birkózók

Összesítésben az ötödik helyen végeztek.

+