Vélemények - 2020. november 22., Vasárnap
#Greg Puciato #The Dillinger Escape Plan #zene

Metalcore és a dallamok

Metalcore és a dallamok

Greg Puciato (A kép forrása: Kerrang!)

A mai rock és metal zenék 20 éve szinte változatlanok, alig hallhatunk valami újat és egyedit. Egy üde színfolt volt a The Dillinger Escape Plan nevű zenekar, amely sajnos 2017-ben feloszlott, de a frontember Greg Puciato nem maradt tétlen.

A TDEP egy (elsőre) nehezen emészthető metalcore banda volt, akikről még a Metallica dobosa is elismerően nyilatkozott. Greg Puciato szólóalbuma egy fokkal könnyebben értelmezhető, talán egy picit jobban húz a mainstream zenék felé, de megtartotta azokat az elemeket, amely különlegessé tette a TDEP hangzását is. Jellemző a különböző énekhangok és a metal/elektronikus zene alkalmazása. Pontosan ezért is volt jó a Dillinger és Greg Puciato, nehezen lehetett őket kategóriába sorolni.

Mivel nem egy tömegszórakoztató ipari zenészről/zenekarról van szó, így sem egy rádióadó slágerlistáján, sem egy Youtube ajánlóban nem fogunk vele könnyen összefutni. Talán ez még az a fajta előadó-művészet, amely valóban egy saját hang megszólaltatásával próbálkozik. Nincsenek a zene mögött monumentális lemezkiadók, bár ha belegondolunk, a hanglemezek és CD-k is kimentek a divatból (Európában biztosan). Ezért is ajánlott ezt a zenét letölteni mondjuk a Bandcamp oldaláról, amelyből természetesen a zenész is profitál.

Aki nem zárkózik el a metal és az elektronikus zenétől, aki szeretne egy kicsit girbegurba, de nem monoton zenét hallgatni, akkor tegyen egy próbát a Child Soldier: Creator of God albummal.

Még érdekes lehet ...


2022. február 16., Szerda

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Nahát, miről ír az országos sajtó!


2021. december 24., Péntek

ÉVE-frakció: kicsinyességben a legnagyobbak

Mindent a választókért? Inkább tegyünk keresztbe valakinek bosszúból!


2021. augusztus 23., Hétfő

Város Napja 2021 - olvasónk véleménye a kialakult helyzetről

Olvasói levél érkezett virtuális postaládánkba.


2021. április 08., Csütörtök

2021. április 01., Csütörtök

2021. február 23., Kedd

Nem lehet a vonatokat „eltéríteni”, azok a leggazdaságosabb, legoptimálisabb útvonalon járnak, így logisztikai központ is ott épül, amerre a szerelvények közlekednek

Nézzenek a vasúti térképre és a dolgok mögé az ÉVE tagjai, mielőtt ismét feleslegesen kezdenek politikai hangulatkeltésbe!


2020. december 13., Vasárnap

A Deftones albuma annyira jól sikerült, hogy muszáj megismételni!

Vajon mi sül ki egy 20 évvel ezelőtt Grammy-díjat nyert lemez remix verziójából? A Black Stallion mindent elmond.


2020. július 13., Hétfő

A szerelem sötét verem...

Firka csúfítja el a régi víztorony közelében álló út menti kőkeresztet.

+