Vélemények - 2020. december 13., Vasárnap
#deftones #black stallion #white pony #zene

A Deftones albuma annyira jól sikerült, hogy muszáj megismételni!

A Deftones albuma annyira jól sikerült, hogy muszáj megismételni!

(A kép forrása: revolvermag.com)

A Deftones pályafutása a 90-es években kezdődött, de talán a legfontosabb állomás a 2000-res években a White Pony című lemezükkel érkezett el. Az album egyszerűen szakított a megszokott rock/metal zenei hagyományokkal, és tényleg próbált valami újat adni. Sok dalban a szokásos „verze-refrén” kombinációt is próbálták megtörni, és néhány nóta szinte csak ment a maga útján. Néha durván szólt a hallgatóhoz, néha lágyan, nem volt könnyű eldönteni, hogy éppen mit hallgatunk.

Black Stallion: egy zenei mérföldkő újragondolása egy remix albumon

A fehér póniból egy fekete csődör lett a húsz év alatt és ez még az előnyére is válik. Az elszállós Deftones hangzás egy olyan plusz adalékot kapott, amitől még érdekesebb lesz hallgatni. Így lett a Grammy-t nyert Elite című számból egy elektronikus és pörgős nóta.

Talán egy mozifilm második részéhez lehetne hasonlítani. Ahhoz, hogy megértsük mi is történik, ismernünk kell az előzményeket. A White Pony egy korszakalkotó lemez volt, amely tényleg megér egy folytatást. A más megközelítést alkalmazó zenészek nagyon jó kis egyveleget hoztak létre a Black Stallion-on. Nehéz lenne kiemelni, hogy melyik dal remixe lett a legjobb, mert valahogy a White Pony és a Black Stallion csak együtt, közösen mérhető össze.

Szinte minden dal megérne egy-egy mondatot, annyira egyedi lett a White Pony remix. Az Rx Queen nagyon elvont, a Street Carp és a Knife Prty még elszállósabb, a Change teljesen újragondolt, a Passenger pedig egy remekmű. Talán nem véletlenül kérte fel a Deftones ezeket az előadókat, hogy méltó folytatást kapjon a 20 éves zenei anyag.

A Black Stallion hivatalos megjelenési dátuma 2020. december 11-re datálódik, amelyre a lemezkiadó még egy különleges bakelitlemez verzióval is kedveskedik a legnagyobb rajongóknak. A legkönnyebb módja, hogy hivatalosan a magunkénak tudhassuk az albumot, az nem más mint a digitális változat letöltése egyenesen a kiadó oldaláról.

Még érdekes lehet ...


2022. február 16., Szerda

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Nahát, miről ír az országos sajtó!


2021. december 24., Péntek

ÉVE-frakció: kicsinyességben a legnagyobbak

Mindent a választókért? Inkább tegyünk keresztbe valakinek bosszúból!


2021. augusztus 23., Hétfő

Város Napja 2021 - olvasónk véleménye a kialakult helyzetről

Olvasói levél érkezett virtuális postaládánkba.


2021. április 08., Csütörtök

2021. április 01., Csütörtök

2021. február 23., Kedd

Nem lehet a vonatokat „eltéríteni”, azok a leggazdaságosabb, legoptimálisabb útvonalon járnak, így logisztikai központ is ott épül, amerre a szerelvények közlekednek

Nézzenek a vasúti térképre és a dolgok mögé az ÉVE tagjai, mielőtt ismét feleslegesen kezdenek politikai hangulatkeltésbe!


2020. november 22., Vasárnap

Metalcore és a dallamok

Aki nem zárkózik el a metal és az elektronikus zenétől, tegyen egy próbát a Child Soldier: Creator of God albummal.


2020. július 13., Hétfő

A szerelem sötét verem...

Firka csúfítja el a régi víztorony közelében álló út menti kőkeresztet.

+