Magyarország legjobb pálinkájának idén egy bodzából készült párlatot választottak meg a bírák.
A Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényére közel ezer mintát küldtek be a pályázók.
Negyedik alkalommal rendezte meg versenyét a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület.
Az akció célja, hogy a pálinka, mint az egyik leghíresebb Hungarikum termékünk – az előírásoknak megfelelően – valóban, és kizárólag Magyarországon termett gyümölcsből készüljön.
A tesztelt barackpálinkák élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzőik alapján mindenben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.
Idén több szempontból is változtak a pálinkafőzés szabályai.
Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit november 5-én, 34 szakértő bevonásával hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács.
A jó minőségű pálinka alapfeltétele a jó minőségű cefre. Íme néhány hasznos információ az elkészítéséhez.