(Fotó: Facebook/Balmaz-Sütöde Kft.)
A balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. gulyáskenyere, az innovatív kenyerek közül pedig a mórahalmi Varga Pékség ásotthalmi üzemében készült batátás kenyere lett az idei kenyérverseny győztese.
A Magyar Pékszövetség idén is meghirdette a Szent István-napi kenyérversenyt. Az immár 11. országos versenyen két kategóriában hirdettek győztest.
A Szent István napi kenyér – mely csak természetes alapanyagokat tartalmaz és hagyományos, kovászos technológiával készül – verseny első helyezettje a 56 termék közül a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. kemencéiben ropogósra sütött Gulyás kenyér lett.
A hosszú érlelésű, kovászból készült kézműves termék magában rejti a múlt tudását, a generációkon átívelő szenvedélyt és a modern kor új trendjeit. A hagyományos gyártástechnológiával előállított, 4 féle lisztből készült kenyér tökéletes példája annak, hogy miként lehet kiváló minőségű, hajdúsági búzakenyeret sütni egy modern pékségben – olvasható a pékség közösségi oldalán.
Az innovatív kategória nyertese a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. batátás kenyere lett. Az egészséges trendeket szem előtt tartva az alakor ősi búzát a tájegység jellegzetes növényével, az édesburgonyával párosították. A sárgás belezetű kenyér hagyományos technológiával, élesztő nélkül készült.
10-15 napig is eltartható a hosszú érlelésű kovásszal készült kenyér
A nagyközönség augusztus 20-án, a budapesti Magyar ízek utcája rendezvénysorozat keretében a Várkert Bazár előtti sétányon kóstolhatja meg a kategóriagyőztes kenyereket.
Fülep Zsolt, a családi vállalkozásban működő sütöde tulajdonos-ügyvezetője elmondta: az ország idei kenyerét hosszú érlelésű kovásszal, négyféle lisztből, hosszú dagasztással készítik, és jól átsült vastag héjazatával 10-15 napig is eltartható. A cégvezető az MTI-nek azt is elmondta, hogy az elmúlt hat évben európai uniós forrásokból mintegy hétszázmillió forint értékű technológiai fejlesztést valósítottak meg, aminek eredményeként most az Európában fellelhető legkorszerűbb gépi háttérrel rendelkeznek.
A sütöde 178 embert foglalkoztat, tíz településen harminc saját bolttal rendelkeznek Hajdú-Bihar megyében. Tavalyi nettó árbevételük 1,7 milliárd forint volt, az idei céljuk, hogy meghaladják a kétmilliárdos árbevételt.
(Forrás: Store Insider)
Nincs terve a hétvégére? Adunk pár ötletet.
December 27-31. között élő zenés estek, kézműves vásár és szórakoztató programok várják az érdeklődőket a Karos Korzón.
Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!
Nincs terve a hétvégére? Adunk pár ötletet.
Több mint negyedével nőtt idén a Lyme-kórral regisztrált esetek száma.
Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.
Elképzelhető, hogy idővel valóban „magyar tengerként” hivatkozhatunk majd a Balatonra…
Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.
A hirtelen jött lehűlés, az ezzel járó csapadékos időjárás alaposan próbára teszi a hosszú vándorútra készülő molnárfecske és füstifecske állományt.
Mesebeli torta, melyben Kovács Alfréd váci cukrász gyermekkorának meghatározó ízei fogócskáznak.
A Perseidák meteorraj maximuma idén augusztus 12-én 16 órára esik, de már vasárnap estétől érdemes az eget kémlelni.