Programajánló

A hétvégén számos helyütt várják szüreti programokra az érdeklőkőket (Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Író-olvasó találkozó a Halis-könyvtárban 

Nagykanizsán pénteken a Halis-könyvtár szervezésében író-olvasó találkozót tartanak 17.30-kor. A vendég Bán Mór lesz, a Hunyadi-sorozat szerzője, aki Hunyadi János életét dolgozta fel 13 kötetben.

Koszorúzás, majd előadás a Halis-könyvtárban 

Nagykanizsán a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem szervezésében pénteken 17.40-kor koszorút és virágokat helyeznek el az Eötvös-téren a Nagy-Magyarország-emlékműnél. Ezt követően 18 órakor a Halis-könyvtárban A megőrzött örökség címmel az 1935 és 1944 között Kolozsváron megjelent HITEL nemzetpolitikai szemle történetéről és a mai kornak szóló üzeneteiről beszél Szász István Tas orvos, író, művelődéskutató.

(Fotó forrása: Halis István Városi Könyvtár Facebook-oldala)

Autómentes nap Nagykanizsán

Nagykanizsán pénteken az európai mobilitási hét keretén belül az Erzsébet téren 8 órától ingyenesen látogatható autómentes napot szervez az önkormányzat. Az esemény idejére 9 és 12 óra között lezárják az Erzsébet tér keleti oldalát, illetve a Rozgonyi utca és a Hotel Centrál közötti útszakaszt. A rendezvényen 8 órától lesz rolleres KRESZ oktatás, s még trükkös bringákat is ki lehet próbálni. 9 órától generációk tornáznak együtt, de lesz aszfaltrajverseny, a napot 17.30-kor Nyeregbe Kanizsa! címmel az Erzsébet térről induló kerékpáros felvonulás zárja. A résztvevők a térről a Fő utca, Huszti tér és Petőfi utca felé tekerhetnek, ahol egy fagylaltozóban frissülhetnek fel.

(Fotó forrása: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Facebook-oldala)

Jazzklub évadnyitó a Honvéd Kaszinóban

Nagykanizsán pénteken a Honvéd Kaszinó tükörtermében 18 órakor tartják a Jazzklub évadnyitóját. Az ingyenesen látogatható program megnyitóját követően Improvizációs formák, avagy varázslat a zenében a mesterséges intelligenciában címmel tart előadást a klub vezetője, Baráth Zoltán. Meghívott vendégként felesége, Baráth Yvette működik közre. Majd ugyancsak a klubvezető beszél a kiemelkedő magyar fiatalokról a jazzmuzsikában.

(Fotó forrása: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Facebook-oldala)

Hobbi kutyakiállítás és engedelmes verseny Nagykanizsán

Nagykanizsán szombaton a kiskanizsai városrészben, a Zsigárdi közben található MEOESZ kutyaiskolában 8.30-tól hobbi kutyakiállítás és engedelmes verseny lesz. A versenyre a helyszínen lehet nevezni, ahogy a kutyák 10.30-kor kezdődő szépségmustrájára is. Kis, közép és nagytestű kutyák, keverék, németjuhász és fiatal felvezetők kategóriájában mérhetik össze az ebek a tudásukat.

(Fotó forrása: Facebook)

Szüreti felvonulás Nagykanizsán

Nagykanizsán szombaton 13 órától a palini városrészben szüreti felvonulást tart a Palini Sport- és Kulturális Egyesület. A résztvevők a sportpályáról indulnak az Alkotmány út irányába, majd több utcán keresztül az Öregförhénc kápolna érintésével érik el a Lebár-birtokot. A vonulókat Horváth Patrik kisbíró vezeti, a kísérő muzsikát pedig Trojkó Dávid, Hegedüs Erik, Csesztregi Csaba és Gál Csaba szolgáltatja.

(Fotó forrása: Facebook)

Szüreti mulatság a Karos Korzón

Zalakaroson szombaton a Karos Korzó rendezvénytéren 15 órakor kezdődik a Szüreti szőlőkapkodó népi játszótérrel a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár, valamint a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében. 17 órától a Móra-iskolától indul és több utcát érint a szüreti felvonulás, mely a korzóra érkezik meg. Itt ezután számos helyi tánccsoport, valamint a Dalárda Vegyeskar lép a közönség elé. Az estét 19 órakor szüreti mulatság zárja.

(Fotó forrása: Facebook)

Családi nap Miháldon

Miháldon szombaton az önkormányzat szervezésében 13 órától az iskolaudvaron családi napot tartanak. A megnyitót követően lesz például óriásbuborék-show, de az óvodások is készülnek fellépéssel. Majd a gyerekek és a felnőttek vetélkedőkön mérhetik össze a tudásukat. Az estet hangulatos tábortűz és tánc zárja.

(Fotó forrása: Facebook)

Piac Újudvaron

Újudvaron szombaton 8 órától ismét kinyit a termelői piac és kézműves vásár. A piacon megtalálható a gyümölcstől és zöldségtől kezdve a házi tésztákon át a sajtokig minden, valamint kézműves termékekből sincs hiány.

(Fotó forrása: Facebook)

Galamboki szüreti felvonulás

Galambokon vasárnap az Együtt Galambokért Egyesület szervezésében 15 órától szüreti felvonulást tartanak. A szüreti menet a piactérről indul feldíszített lovaskocsikkal és traktorokkal, majd több utcán haladva 17 órakor ér vissza a piacra, ahol batyus buli vár a résztvevőkre.

Még érdekes lehet ...


2024. szeptember 16., Hétfő

Fecskék ezrei pusztulhatnak el

A hirtelen jött lehűlés, az ezzel járó csapadékos időjárás alaposan próbára teszi a hosszú vándorútra készülő molnárfecske és füstifecske állományt.


2024. augusztus 18., Vasárnap

2024-ben a Mákvirág lett Magyarország Tortája

Mesebeli torta, melyben Kovács Alfréd váci cukrász gyermekkorának meghatározó ízei fogócskáznak.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Jöhetnek a kívánságok

A Perseidák meteorraj maximuma idén augusztus 12-én 16 órára esik, de már vasárnap estétől érdemes az eget kémlelni.


2024. augusztus 03., Szombat

Mesés nyári káposzta

Rekordszámú, negyven nevező közül választották ki a győztest.


2024. július 19., Péntek

Hétvégi programajánló

Nincs terve a hétvégére? Adunk pár ötletet.


2024. július 12., Péntek

Hétvégi programkavalkád

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. július 05., Péntek

Programok a hétvégére

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. június 28., Péntek

Hétvégi programajánló

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2024. június 21., Péntek

Hétvégi programajánló

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. június 14., Péntek

Jákob Zoltán motivációs előadást tartott Nagykanizsán

A magyar üzletember, milliárdos a Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont meghívására érkezett a városba.

+