Hazai - 2020. július 04., Szombat
#autizmus #EMMI #integráció #AOSZ #esélyegyenlőség

EMMI: Megújul az országos autizmusstratégia

EMMI: Megújul az országos autizmusstratégia

Dr. Fülöp Attila államtitkár köszönti az AOSZ-nap résztvevőit 2019. december 7-én Budapesten (A kép forrása: https://www.facebook.com/minden100/)

Bizottság jött létre a kormány támogatásával az országos autizmusstratégia megújításáért az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) kezdeményezésére, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel.

A bizottság feladata, hogy áttekintse azokat a programokat, amelyek az elmúlt években az autizmussal élőket segítették, és fejlesszék az eddig elért eredményeket.

A bizottság Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és Kővári Edit AOSZ-elnök vezetésével alakult meg. A munkában részt vesz az Autizmus Alapítvány és az Apró Lépések Egyesület, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Mentálhigiéniai Központja, a Heim Pál Kórház Mentálhigiéniai Ambulancia, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Klebelsberg Központ és a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara.

Az AOSZ koordinálásával munkacsoportok jönnek létre a korai fejlesztés, a szűrés, az oktatás és képzés, a foglalkoztatás és a családok támogatásáért. A korábbi országos autizmusstratégia még 2008-ban készült.

Kővári Edit arról beszélt: a szövetség ernyőszervezetként 30 éve fogja össze a magyar autizmusban érintett közösséget, és képviseli érdekeiket. A bizottságtól azt reméli, hogy szakértők segítségével megvalósítható konkrét javaslatok születnek.

(Forrás: MTI)

Még érdekes lehet ...


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.


2024. július 12., Péntek

Meghosszabbította a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.


2024. július 07., Vasárnap

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.


2024. július 03., Szerda

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije Debrecenbe és Zalakarosra látogatott

A termálfürdőjéről híres zalai üdülőváros 2003 után idén második alkalommal képviseli az országot a nemzetközi megmérettetésen.

+