Hazai - 2020. november 18., Szerda
#Magyar Vöröskereszt #COVID-19 #koronavírus #koronavírus-járvány #önkéntesség #szűrővizsgálat #toborzás

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei is részt vesznek a COVID szűrésekben

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei is részt vesznek a COVID szűrésekben

(Fotók: Magyar Vöröskereszt/Jóri András)

A szervezet önkéntesei országszerte több tevékenységgel segítik a hatóságok munkáját. November közepétől a koronavírus szűrésekbe is bekapcsolódnak.

A Magyar Vöröskereszt az elejétől fogva bekapcsolódott a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Mentőszolgálat nagyszabású programjába, amelynek keretében az elmúlt napokban összesen hat helyszínen végeztek lakossági koronavírus szűrést.

Az erre a célra létrehozott különleges szűrőpontok a Fővárosban négy helyen (Óbuda – Pók utca, Csepel, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. terminál parkolója és a Hungexpo) valamint Cegléden (Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet) és Vácott ( József Attila sétány vége, tanpálya) várták a háziorvosi irányításra érkező pácienseket. A vöröskeresztes önkéntesek a hatóságokat támogatva előzetes felkészítés után a mintavételezésben vettek részt, és a járványügyi előírások, valamint védőöltözet alkalmazása mellett a COVID gyorstesztek felvételében és adminisztrációjában segítettek.

Csütörtöktől vasárnapig összesen több mint 60 önkéntes teljesített szolgálatot 7-8 órás műszakokban a szűrőpontokon. Komárom-Esztergom megyében a helyi önkéntesek mobil mintavételi egységekkel segítik a tesztelést, ezzel a lakcímükre kiszállva több pácienst érnek el, lényegesen gyorsabban. A hétvégi sikeres akció után az önkéntesek bevonásával folytatják a COVID szűréseket, melyekre folyamatosan várják a további jelentkezők segítségét.

Nem ez az egyetlen terület, ahol a Magyar Vöröskereszt az Országos Mentőszolgálatot segíti. A tavaszi sikeres együttműködést folytatva, október 1-tól ismét vöröskeresztes önkéntesek támogatják az Országos Mentőszolgálat Központi Irányító csoportját annak a diszpécserszolgálatnak a folytatásával, melynek keretében többek között a PCR tesztelések időpontjait egyeztetik telefonon a betegekkel. A szervezet honlapján folyamatosan zajlik az önkéntesek toborzása a feladatra.

(Forrás: voroskereszt.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.


2024. július 12., Péntek

Meghosszabbította a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.


2024. július 07., Vasárnap

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.


2024. július 03., Szerda

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije Debrecenbe és Zalakarosra látogatott

A termálfürdőjéről híres zalai üdülőváros 2003 után idén második alkalommal képviseli az országot a nemzetközi megmérettetésen.

+