Hazai - 2021. október 23., Szombat
#október 23. #1956 #nemzeti ünnep

Orbán: „Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört a foga”

Orbán: „Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört a foga”

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

„Dönteni kell, és a döntésünk megmutatja, kik is vagyunk valójában. Egy egész nemzetről derül ki, mit is ér. Hallgat vagy protestál, beletörődik vagy fellázad, félrenéz vagy felegyenesedik, elkullog vagy harcol. Mi, magyarok megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából, a budapesti Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán elmondott beszédében.

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél tartott ünnepségen a kormányfő beszédében kiemelte: „nem szokványos helyszín ez; tizenöt évvel ezelőtt, ezekben a percekben, itt az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán farkasszemet nézett egymással a múlt és a jelen”.

Az egyik oldalon a könnygázgránát, gumilövedék, a vipera, azonosító nélküli egyenruhák és a vízágyúk. A másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, amelynek ötven év elteltével újra azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, éjjel meg este – fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: „az egyik oldalon a trükkök százaival kicsalt, foggal-körömmel védett hatalom, a másik oldalon a Szabadság óriás betűi mögött sorakozó, elkeseredett emberek” álltak.

„Dönteni kell, és a döntésünk megmutatja, kik is vagyunk valójában. Egy egész nemzetről derül ki, mit is ér. Hallgat vagy protestál, beletörődik vagy fellázad, félrenéz vagy felegyenesedik, elkullog vagy harcol” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: „mi, magyarok jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, fellázadtunk és harcoltunk”. Szabadság a rabsággal szemben, függetlenség a megszállás ellen, magyar hazafiak a kommunisták ellenében – folytatta a kormányfő, aki szerint arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor „mi, magyarok megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában.”

Ezzel a Magyarországgal húzott ujjat a kommunisták új nemzedéke, akik hazugsággal jutottak hatalomra

Hazugságok árán jutottak hatalomra, adócsökkentéssel szédítettek, aztán adókat emeltek, kórházi napidíjat, vizitdíjat vezettek be, egekbe emelték a rezsiárakat. Elvették a 13. havi nyugdíjat és eltörölték a családtámogatásokat. Összejátszva a nemzetközi bankvilággal, devizahitelek csapdájába csalták családok százezreit – sorolta.

Az országot kiárusították, mindent eladtak a külföldieknek, repteret, nemzeti energiacéget, közszolgáltatókat. Majd miután kifosztották, csődbe vitték az egész országot, és a „nyakunkra csatolták az IMF pórázát. Amikor pedig felemeltük a szavunkat, könnygázzal, gumilövedékkel és lovasrohammal válaszoltak. Szemeket lövettek ki, védtelen nőket és idős embereket ütöttek gumibottal” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ezen a helyen, ahol most állunk, 15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a budapesti utcákat. Történt mindez az ’56-os forradalom 50. évfordulóján, a világ szeme láttára.

„Lassan mondom, hogy mindenki megértse: soha nem fogjuk elfelejteni nekik” – szögezte le Orbán Viktor.

Adócsökkentést ígértek, majd megemelték azt. Összejátszva a nemzetközi bankvilággal, devizahitelek csapdájába csalták a magyar családokat – jelentette ki a kormányfő.

A pesti humor szerint nem akkor kell megsértődni, amikor okod van rá, hanem amikor megéri – jelentette ki. Mi is kivártuk a megfelelő pillanatot.

„A Jóisten igazságos volt. Azt kapták büntetésül amit mi kaptunk jutalmul. A kétharmados győzelmet és elsöpörtük a szocialista Magyaroszágot”

– mondta a miniszterelnök, hangos tetszést aratva hallgatói körében.

Ötvenhatban a kommunisták elmenekültek, de 2006-ban nem volt ekkor szerencsénk. Azóta is itt bolyong köztünk mint az Országház fantomja. Elégtételt venni egyetlen mámoros pillanat de hosszú évek kellettek helyrehozni a baloldal rombolását – fogalmazott.

„Talpra állítottuk Magyarországot”

Egymillió új munkahelyet hoztunk létre, letörtük az adókat, lerúgtuk a devizahiteleket, visszaszereztük a közműveket, bankokat és médiát. Megadóztattuk a multikat, megvéddtük a családokat, és csökkentettük a rezsit” – sorolta a kormányfő. Hazánk ma már elég erős, hogy egyszerre becsülje meg a fiatalokat és időseket. Visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat, a családoknak pedig visszatérítjük az adót, tette hozzá.

„Van alkotmányunk, ami garantálja, hogy ne tehessék meg azt, amit ’56-ban és 2006-ban. Sok millió egybehangzó akarat és szorgalmas kéz kellett hozzá. Övék a dicsőség, akik hittek a szeretet és összefogás erejében” – fogalmazott.

„Velünk még a kommmunisták se bírtak!”

Amikor letörtük a rezsiárakat, megskalpotuk a multik profitját és hazaküldtük az IMF-et, akkor támadtak bennünket. Ugyanígy tettek akkor is, amikor megállítottuk a migránsokat „Miniszterelnökök tucatjai rontottak rá Magyarországra – de ki emlékszik már a nevükre?” – mondta.

Orbán Viktor aktuálpolitikai kérdésekre kitérve azt mondta: „Ahogy a történelemben többször, Európa főurai a fejünk fölött rólunk akarnak dönteni, de nélkülünk. Ma úgy viselkednek velünk és a lengyelekkel, mint az ellenségekkel. Ideje lenne, hogy Brüsszelben is megértsék: velünk még a kommmunisták se bírtak!”

„Mi vagyunk azok, akik '56-ban megelégelték a világkommunizmust, és kiütötték az első téglát a berlini falból. Mi nem azt mondjuk, hogy a magyaroknak igazuk van, hanem azt, hogy igazuk lesz” – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: bárki is volt eddig az ellenfél, „a baloldal mindig a hátunkba került és ott ártott ahol csak tudott. Most is szervezkednek, fenekednek, szítják a viszály és erőszak magvait.”

„Azt hiszik a báránybőrbe bujtatott farkast nem ismerjük fel. De felismerjük, és tudjuk, hogy meg fogja enni a nagymamát. Ezért van már mindenki az összefogás bendőjében, és van ott még hely a percemberkék számára” – mondta a miniszterelnök, derültséget és tapsot kiváltva az ünneplőkből.

Csak egy baloldal van. Hazugságokkal kezdik, erőszakkal folytatják, és csőddel fejezik be. Akik 15 éve az emberek közé lövettek, most is a hatalomba készülnek. A megszállók most nem ránk akarják erőltetni a komisszárjaikat, hanem megválasztatni akarják őket.

Akik ’56-ban a Sztálin-szobrot ledöntötték, nem voltak népvezérek vagy jól kiképzett tábornokok. A magyar nép egyszerű fiai és lányai voltak, mint mi vagyunk. „A magyarok sorsáról most is a magyarok fognak dönteni” – mondta.

A miniszterelnök szerint október 23-a emlékeztett minket, hogy a saját felelősségünkről ne feledkezzünk meg.

Magyarország elmúlt 1100 éve „megtanította, hogy a szabadságunkért küzdeni kell. Mi mind hiszünk egy erős és független Magyarországban.”

Aki idegenek ellen a családját védi, az arra számíthat, hogy igaza van. Az igazság a szabadságharcosok oldalán állt – szögezte le.

„Évszázadok óta ugyanazt akarjuk: Igazságot Magyarországnak” – fogalmazott. Nem gondolhatjuk, hogy mindig minden helyzetben igazunk van, de akkor igazunk van, amikor megvédjük magunkat, ha támadnak.

„A magyarok igazsága bennetek van”

Ha meg akarjuk védeni a határainkat, gyermekeink jövőjét, családunkat, kultúránkat szokásainkat nyelvünket azaz mindennapi életünk szabadságát, ahhoz mindenkire szükség lesz

„Minden magyarra számítunk akinek számít Magyarország jövője”

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

„Sokan vannak, akik nem veszik komolyan az ellenfeleinket. Azt gondolják, hogy 2006-ért elégtételt vettünk, és nincs mitől tartanunk. És amit a baloldal csinál, annak „valóban több köze van a szórakoztatáshoz, hiszen még a karácsonyt sem érték meg” – fogalmazott.

„Rendeztek maguknak egy választást de még azt sem tudták megnyerni.” 

Azon versenyeznek, ki lehet majd Brüsszel embere, aki uralkodhat és kiszolgálhatja a küföldi érdekeket.” 

Néhány levitézlett baloldali párt miatt nem kellene ennyien összegyűlnünk, de ne tévesszen meg bennünket a hazai baloldal: lássuk meg a nemzetközi hátországot, ami fenyegeti Magyarországot – mondta a miniszterelnök.

„Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört vagy elvásott a foga” – jelentette ki.

„Jöttünk, láttunk és újra győzni fogunk. Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta ünnepi beszédét a miniszterelnök, majd együtt énekelte el az egybegyűltekkel a Kossuth-nótát.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután megérkezett, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig.

A menet a Műegyetemtől indult az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán felállított színpadhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet. A menethez útközben csaknem annyian csatlakoztak, mint amennyien a "Soha többé!" feliratú molinó mögött indultak. Többen nemzeti színű, mások székely zászlókat lobogtattak, sokan "Stop Gyurcsány!" feliratú táblákat tartottak a magasba. A résztvevők többször skandálták, hogy "Ria, ria, Hungária", valamint azt, hogy "Viktor, Viktor". Voltak, akik EU=CCCP feliratú transzparenst tartottak a magasba.

A menetben nemcsak magyarok, hanem a CÖF-CÖKA olasz és lengyel partnerszervezeteinek tagjai is feltűntek. Sokan nemzeti színű és székely zászlókat lobogtattak, népviseletbe öltözött erdélyi férfiak és nők is vonultak. Ők olyan táblákat tartottak a kezükben, amelyekre erdélyi települések nevei voltak írva, mint például Székelyabod, Hármasfalu, Makfalva.

(Forrás: hirado.hu)

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.


2024. július 12., Péntek

Meghosszabbította a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.


2024. július 07., Vasárnap

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.


2024. július 03., Szerda

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije Debrecenbe és Zalakarosra látogatott

A termálfürdőjéről híres zalai üdülőváros 2003 után idén második alkalommal képviseli az országot a nemzetközi megmérettetésen.

+