Hazai - 2022. január 26., Szerda

Hibák, összevisszaság, elmulasztott lehetőségek

Hibák, összevisszaság, elmulasztott lehetőségek

Márki-Zay Péter ugyan még nem látta a friss felmérést, de elképzelhetőnek tartja, hogy azt nekik készítették (Fotó: Gergely Szilárd)

Újabb, a baloldal számára készült elemzést hozott nyilvánosságra az index.hu. Hibák, összevisszaság, belső viták jellemzik a baloldal eddigi kampányát, hosszan sorolják a Márki-Zay Péter által elkövetett hibákat, ám az nem derül ki az index cikkéből, hogy ki készítette az elemzést. A hírportál arról is ír, hogy „rohamosan csökken” a hit a baloldalon, hogy egyáltalán le lehet győzni a kormánypártokat – hangzott el az M1 Híradójában.

Hibákat, össze-vissza beszédet és elmulasztott lehetőségeket is emleget a baloldal számára készült friss felmérés. Az index.hu feltételezése szerint a portál birtokába jutott anyag Márki-Zay Péteréknek készülhetett. Az elemzésben hosszan írnak arról, hogy rohamosan csökken az ellenzék választási győzelmébe vetett hit, még a baloldalon is.

Az okok közt Márki-Zay Péter utóbbi időben tett kijelentéseit említik, és az elemzés arra is kitér, hogy a baloldal kormányfő-jelöltje egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy igazi kapitány.

Márki- Zay Péter újévi köszöntőbeszédében arról beszélt, szerinte a baloldal azért nyerhet a tavaszi országgyűlési választáson, mert a nyugdíjasokat megtizedelte a koronavírus-járvány.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje többször is azt hangoztatta: a baloldalnak van oka a bizakodásra. Ezt azzal indokolta, hogy szerinte fogynak a kormánypárti szavazók.

„Mitől lett volna a Fidesznek több szavazója most, mint volt 2018-ban? A Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre, de a fiatalok, akik minden eddiginél nagyobb mértékben csatlakoztak az előválasztás során már az ellenzékhez, ők messze nagy többségben kormánykritikusak” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Az Index birtokába került elemzésben erről is szó van. A portál azt írja: a dokumentumban szintén hibaként említik, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt politikai elemzőként lép fel ahelyett, hogy politikai vezető lenne. Példaként a koronavírusban meghalt Fideszes nyugdíjasok esetét hozzák fel.

A tanulmányban külön pontban írnak arról, hogy mennyire hiányzik a jó hangulat az ellenzék kampányából. Az Index úgy fogalmaz: sok a feszültség, de kevés az olyan pont, amelyhez jókedvvel csatlakozni lehetne. A lap megkereste Márki-Zay Pétert, hogy mit gondol a felmérésről, aki elmondta: ugyan a konkrét dokumentumot nem ismeri, de elképzelhetőnek tartja, hogy nekik készítették.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.


2024. július 12., Péntek

Meghosszabbította a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.


2024. július 07., Vasárnap

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.


2024. július 03., Szerda

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije Debrecenbe és Zalakarosra látogatott

A termálfürdőjéről híres zalai üdülőváros 2003 után idén második alkalommal képviseli az országot a nemzetközi megmérettetésen.

+