Hazai - 2023. július 17., Hétfő
#Zalakaros #Cseresnyés Péter #Nagy Bálint #fürdőváros #Zala

Fejlődési pályára állt a születésnapját ünneplő Zalakaros

Fejlődési pályára állt a születésnapját ünneplő Zalakaros

(Fotó: Gergely Szilárd)

Zalakaros várossá nyilvánításának 26. évfordulóját ünnepelte a hétvégén a Karos Korzón és a Kertmoziban. A köszöntők mellett kulturális és zenei programok kínáltak felhőtlen kikapcsolódást a látogatóknak.

A program faültetéssel kezdődött a hivatallal szembeni felnőtt játszótérnél, majd a példaértékű lengyel barátságukat a Karos Korzó rendezvénytermében erősítették meg Olesno polgármesterével. Közben a zalakarosi civil szervezeteknek főzőversenyt szervezek a kézilabdapályán. A hagyományos műsor a Kertmoziban folytatódott, melynek keretében köszöntötték az újonnan született babákat és a 18 éveseket.

- Településünk a magyar turizmus egyik zászlóshajója és hogy stílszerű legyek, ennek a kapitányának lenni nagy büszkeség, de az eredmények miatt komoly felelősség is - mondta ünnepi beszédében Novák Ferenc polgármester. - Fejlődni, de megtartani az értékeket és a hagyományokat. Zalakaros egy jó hely. Ha a szakemberek véleményét nézzük akkor is, hiszen ennyi elismerésben régen részesült településünk, mint 2022-ben. Elsők lettünk a Virágos Magyarországért versenyben, dobogósok az év turisztika településeként, de hazánk legkedveltebb borvidéki települése cím is ide került.

Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője, államtitkár beszédében hosszasan méltatta a fürdővárost, szerinte Zalakaros az elmúlt időszak nehézségei ellenére is jól állta a sarat. Tavaly megújult a temető, az óvoda játszótere, és a Szőlő utca is elkészül a közeljövőben. A város tehát okosan tervez, és jól szerepel a kormányzati támogatások pályázatain.

Ezután adták át a lokálpatriótákat elismerő kitüntetéseket. Díszpolgári címet kapott Káldiné Kopcsándi Szilvia, Zalakarosért kitüntető címet vehetett át Németh Árpád és Szakál Tibor. A város közszolgálatáért Ihász Zoltán Györgyné, a turizmusért és a vendéglátásért Kordély Gábor és a Tourinform Iroda munkatársai kaptak elismerést. A kultúrában végezett tevékenységéért Tatár Csabát, a sportban pedig Németh Zoltánt ismerték el. A legjobb ifjú tehetség Strobl Anna lett, emlékplakettet kapott a Forrás Hotel és Szalainé dr. Harcz Mária.

A pohárköszöntőt Cseresnyés Péter országgyülési képviselő tartotta (Fotó: Gergely Szilárd)

A díjazottaknak szervezett fogadáson, kilépve a választókörzetéből, de Nagykanizsához erősen kötődő Zalakaroson Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő tartotta a pohárköszöntőt.

- Sokszor úgy tekintettünk Nagykanizsán Zalakarosra, mint a városunk, hosszabbik, kinyújtott kezére, mely az idők folyamán egy turisztikai centrummá vált - fogalmazott. - A fejlesztésekhez csak gratulálhatok, hiszen jó úton indult el. Ezt Nagykanizsa már nem mondhatja el magáról, köszönhetően az elmúlt időszakban regnáló önkormányzat káros tevékenységei miatt. A fürdőváros viszont dicséretet érdemel, hiszen a gyógyhely modernizálása folyamatos és szép jövőképet mutat.

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.


2024. július 12., Péntek

Meghosszabbította a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.


2024. július 07., Vasárnap

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.


2024. július 03., Szerda

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije Debrecenbe és Zalakarosra látogatott

A termálfürdőjéről híres zalai üdülőváros 2003 után idén második alkalommal képviseli az országot a nemzetközi megmérettetésen.

+