Hazai - 2024. szeptember 17., Kedd
#Zalaegerszeg #Zala Vármegyei Közgyűlés #elismerés #Nagy Ottó

Példaemberek munkáját ismerte el a Zala Vármegyei Közgyűlés

Példaemberek munkáját ismerte el a Zala Vármegyei Közgyűlés

A felső sorban balról: Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő, Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa főispán, dr. Vitályos Eszter államtitkár, dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. Az alsó sorban a kitüntetettek balról jobbra: Horváth Zoltán, Nagy Ottó, Wittinger Beatrix, Dr. Boldizsár Ágnes Mária, Hajasné Léránt Zsófia, Molnár Ferencné, Gellér Sándor és Tornyos Péter (Fotó: Zalai Hírlap/Pezzetta Umberto)

A hétvégén tartotta ünnepi ülését a Zala Vármegyei Közgyűlés. Az eseményen, folytatva a korábbi évek hagyományát, elismeréseket is átadtak. 

Az ünnepségen elsőként a vármegyei közgyűlés elnöke, dr. Pál Attila mondott beszédet, majd dr. Vitályos Eszter osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint érdemes emlékeznünk a múltra, értékelnünk a jelent és együtt megterveznünk a közös jövőnket. 

– Most az itt élő embereket és az itt létrejött értékeket ünnepeljük. Úgy hiszem, valamennyi ma kitüntetett közös jellemzője, hogy életüket Deák Ferenc útmutatása alapján élik, azaz „csak a munka fejti ki, csak az tartja fel a testnek és léleknek erejét; csak munka tesz hasznossá magunk és polgártársainkra nézve” – idézte a haza bölcsét az államtitkár.

Az ünnepi közgyűlésen ezúttal nyolcan vehettek át elismerést. A közgyűlés Zala Vármegye Közigazgatásáért díjat adományozott – a helyi közösség szolgálatában végzett több évtizedes kimagasló közszolgálati munkája, valamint lelkiismeretes, emberséges és segítőkész munkavégzése elismeréseként – Horváth Zoltánnak, Tófej község polgármesterének. 

A Zala Vármegye Egészségügyéért díjat dr. Boldizsár Ágnes Mária zalaapáti háziorvos kapta, a Zala Vármegye Szociális Gondoskodásáért díjat Wittinger Beatrix, a Zalai Pedagógus Díjat pedig Hajasné Léránt Zsófia, a Keszthelyi Zöldmező utcai óvoda és iskola intézményvezető-helyettese vehette át. 

A Zala Vármegyei Közgyűlés Zala Vármegye Sportjáért Díjjal ismerte el Gellér Sándor kosárlabda edző munkáját. A Zala Vármegye Fejlesztéséért Díjat a Tornyos és Társa Kft., míg a Zala György Díjat – a muravidéki népdalkörökben kifejtett, szakmailag kimagasló több évtizedes tevékenységéért, a népdalhagyomány átadása iránt kifejtett erőn felüli tevékenységéért – Molnár Ferencné kapta.

A kitüntetettek között volt a nagykanizsai Nagy Ottó is, akinek a közgyűlés a Zalai Civil Társadalomért és Nemzetiségekért Díjat adományozta az 1956-os forradalomban való példamutató helytállásáért, a Magyar Politikai Foglyok Országos Szövetségénél, valamint az ’56-os Hagyományőrző Tagozatban végzett áldozatos munkájáért, a magyar kulturális örökség elhivatott ápolásáért.

Még érdekes lehet ...


2024. szeptember 16., Hétfő

Ismét elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat a Zalakarosi Fürdő

A Zalakarosi Fürdő 2023 után kapta meg ismét az elismerést.


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.


2024. július 12., Péntek

Meghosszabbította a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.


2024. július 07., Vasárnap

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.

+