Murafölde - 2023. október 31., Kedd
#Csörnyeföld #Az Év Zalai Idősbarát Önkormányzata #elismerés #Cseresnyés Péter

Idősbarát település lett Csörnyeföld

Idősbarát település lett Csörnyeföld

Bene Csaba, Pácsonyi Imre, Hóbor-Sztrahia Krisztina, Cseresnyés Péter a díjátadón (Fotó: Zalakocka)

Zala Vármegye Önkormányzata és az idősügyi tanács minden évben meghirdeti pályázatát „Az Év Zalai Idősbarát Önkormányzata” díj elnyerésére. Az értékeléskor azt vizsgálják, hogy az alapfeladatokon túl milyen erőfeszítéseket tesznek a települések az idősekért. Csörnyeföldön élen járnak e feladatok tekintetében, így idén elnyerte a falu önkormányzata a kitüntető címet.

A díjátadót hétfőn tartották a dél-zalai településen, a címmel együtt járó táblát Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke adta át, részt vett az eseményen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a megyegyűlés nagykanizsai alelnöke is.

A kitüntetést Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester köszönte meg a település nevében és úgy fogalmazott, hogy a díj közös munka eredménye. Az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik olyan idősügyi tevékenységet folytatni, mely a minőségi életet szolgálja.

Cseresnyés Péter gratulált a díjhoz, mely – mint mondta – egy hatékony, gondoskodó munka eredménye. Kiemelte, hogy a térségben nincs olyan település, amely az idősebb korosztályról ne gondoskodna nagy odafigyeléssel. Ezzel példát mutatnak a fiatalabbaknak, hogy a saját közösségeink idősebb tagjaival hogyan kell törődni, hogyan kell megköszönni egy élet munkáját, amit a családért, közösségükért tettek. Az elmúlt időszakban ezek a közösségek itt Zalában is sokkal járultak hozzá ahhoz, hogy Magyarország erősödjön. Arról sem szabad megfeledkezni – tette hozzá a politikus –, hogy azt az élettapasztalatot, amit az idősek birtokolnak, használjuk fel a mindennapok során. Ebben szerepe van az idősügyi tanácsnak és az önkormányzatoknak is. 

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 15., Szerda

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.


2023. október 22., Vasárnap

1956-ra emlékeztek Letenyén

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek Letenyén

+