Panoráma - 2021. december 21., Kedd
#IMRO Foundation #Hungary Helps Program #Afrika #Bohicon #Nagykanizsa #hulladékfeldolgozás #műanyag #újrahasznosítás #fenntarthatóság

A fenntarthatóság útján – kanizsai segítséggel

A fenntarthatóság útján – kanizsai segítséggel

(Fotók: Facebook/IMRO Fund)

Nagykanizsai közreműködéssel elindult a műanyagfeldolgozás Nyugat-Afrikában. Az IMRO Foundation adományokból vásárolt olyan eszközöket, amelyek a hulladékból építőanyagot készítenek. A berendezéseket már üzembe is helyezték a dél-benini Bohiconban.

A kommunális hulladékkezelés napjaink egyik legnagyobb humanitárius kihívását jelenti a szubszaharai területeken. A nyugat-afrikai Beninben a szemét mintegy hét(!) százaléka jut el a hulladékgazdálkodási telepekre.

A nem lebomló hulladékok nagy része az utcán marad. Erre épültek a nyomornegyedek városai, mint például Benin legnagyobb települése, Cotonou is,

számol be róla az IMRO Foundation.


A nagykanizsai IMRO Foundation munkatársa, Cseke Bence (b) és Musits Róbert ügyvezető emlékplakettet ad át Bohicon polgármesterének az alapítvány és a város együttműködésének harmadik évfordulóján 2021 októberében

A Musits Róbert vezette alapítvány három éve alakított ki partnerséget egy másik benini város, Bohicon önkormányzatával. A szervezet nemrég a Hungary Helps Program által finanszírozott projekt részeként, adományokból vásárolt olyan darálókat és téglagyártó gépeket, amelyek a PET-palackokból lakóházak burkolására, építésére alkalmas anyagokat, pellett-téglákat készítenek. Az újrahasznosított műanyagot a tervek szerint egy környezetvédelmi oktatási központ építéséhez használják majd.

A berendezéseket már üzembe is helyezték, a következő hetekben pedig elkezdődhet a napi 20 tonna közösségi hulladék egy részének feldolgozása Bohiconban.

A hosszú távú tervek közt szerepel további megfizethető házak vagy járdák építése a szegényebb családok, közösségek részére.

Még érdekes lehet ...


2022. január 08., Szombat

Koronavírus - Horvátországban újabb szigorításokat vezetnek be

Korlátozzák a nyilvános összejöveteleket, és szigorúbban ellenőrzik a járványügyi intézkedések betartását.


2021. december 31., Péntek

Négy év után először szólal meg a Big Ben szilveszterkor

A torony harangja egy ideiglenesen beszerelt rendszerben szólal meg december 31-én, amikor éjfélt üt az óra.


2021. december 11., Szombat

444 karácsonyfát állított fel lakásában egy férfi, rekorder lett

Az alsó-szászországi Rintelnben élő 55 éves Thomas Jeromin és a felesége, Susanne évről évre valóságos karácsony-csodaországgá változtatja saját otthonát a rengeteg feldíszített műfenyővel.


2021. december 09., Csütörtök

Megnyugtató a WHO álláspontja az omikronnal kapcsolatban

Nincs ok kételkedni abban, hogy a jelenleg rendelkezésre álló vakcinák védelmet nyújtanak a Covid-19 súlyos szövődményeinek kialakulása ellen az omikron variáns esetében is.


2021. december 07., Kedd

Az Angliába utazóknak ismét kötelező Covid-tesztet végeztetniük

London az intézkedést a koronavírus nemrégiben azonosított, a korábbi változatokhoz képest jelentős mutációkat tartalmazó omikron variánsának felbukkanásával indokolta.


2021. december 06., Hétfő

Határozott fellépés

Szigorodnak a méz minőségi követelményei.


2021. december 05., Vasárnap

Keleti szomszédunknál is megjelent az omikron variáns

A hatóságok szombat esti közlése szerint egy 48 éves brassói nőnél és egy 59 éves kelet-romániai, valsui-i férfinál mutatták ki az omikron jelenletétét.


Önkéntes manókat keresnek a Mikulásnak küldött levelek teljesítéséhez

Az amerikai USPS 1912 óta minden évben hatalmas mennyiségű levelet kap a Mikulásnak címezve.


2021. november 27., Szombat

Már Európába ért a szupervariáns

A dél-afrikai variáns már Európában is megjelent, az első esetet Belgiumban azonosították pénteken.


2021. november 22., Hétfő

Nemcsak helyreállítja, erősíti is a védelmet a harmadik oltás

A vakcina kapcsán többek között Izraelben végzett kutatások alapján tudható, hogy a frissítő oltással is rendelkező felnőtteknél húszszor ritkábban fordul elő megbetegedés, a védelem a súlyos lefolyású megbetegedéstől pedig 97 százalékra emelkedik.


2021. november 20., Szombat

Kamala Harris az ideiglenes amerikai elnök

Az elnök egészségügyi vizsgálatával kapcsolatos részletes adatokat helyi idő szerint péntek délután teszik közzé.

+