A magyar torma jelentős része exportra megy, ahol – egyedi zamatának köszönhetően – jellemzően feldolgozóüzemek hasznosítják íz-és állagjavítóként a saját tormás készítményeikben.
A magyar gazdák maguk mögött hagyták a tavalyi év nehézségeit, és rendkívül pozitívan tekintenek a jövőbe.
Magyarország az Európai Unió legnagyobb tormatermelője; a húsvéti ünnepi asztalra tormából is bátran válasszuk a hazait.
A magyarországi vágóhidakon – darabszámot tekintve – 6 százalékkal kevesebb szarvasmarhát, 2 százalékkal több sertést és 2 százalékkal kevesebb baromfifélét vágtak 2020-ban az előző évhez képest.
Áremelés nélkül nem bírná az iparág.
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület a kedvezőtlen időjárás miatt az átlagostól elmaradó, 14 ezer tonna méztermésre számít.
Javában tart a csemegekukorica betakarítása, a korai fajtákkal.