Hazai - 2021. december 10., Péntek
#nyugdíj #koronavírus #járvány #COVID-19 #oltás #külpolitika #Európai Unió #Brüsszel

5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában (Fotó: MTI/ Kovács Tamás)

Módosítani kellett a költségvetést, mert a jegybank inflációs előrejelzése alapján a korábban vártnál magasabb lesz az infláció, ezért döntött a kormány úgy, hogy januártól három helyett öt százalékkal nőnek a nyugdíjak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő hozzátette, hogy ezzel a döntéssel a tizenharmadik havi nyugdíj mértéke is öt százalékkal magasabb lesz.

A miniszterelnök kifejtette, hogy a jövő évi ágazati béremelésekre a gazdasági növekedés ad lehetőséget.

December 15-től indul a kiskorúak oltása

Orbán Viktor elmondta, hogy december 15-ével indul az 5-11 éves gyerekek oltása. A miniszterelnök szerint a tudósok mára jutottak el odáig, hogy kimondják, hogy öt és tizennégy éves kor között szabad vakcinát beadni, ezért született meg a kormányzati döntés arról, hogy a gyerekek is megkaphatják az oltást. Szerdától lehet regisztrálni, az oltópontokat kijelölték, de a házi gyermekorvosoknál is be lehet majd adatni a vakcinát – tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az új fertőzöttek száma 7000 alá csökkent, és a kórházban kezelt emberek száma is csökken, emellett a lélegeztetőgépen lévők száma is kevesebb. A helyzet inkább javul, a hullám csúcsán túl vagyunk, csak az oltás segít, és tovább nőtt a harmadik oltás felvevők száma – fogalmazott a kormányfő.

Ha be leszünk oltva, nagy karácsonyunk lesz, ha nem leszünk beoltva, kis karácsonyunk lesz – mondta Orbán Viktor.

Brüsszel pénzeli a bevándorlást, de nem segíti a családokat

A kormányfő elmondta, hogy még a békeidőben alkották meg az uniós bevándorlási szabályokat, a hatalmon lévő elitek azt gondolták, hogy jó dolog a bevándorlás. A nyugatiak tehát belevágtak egy nagy kísérletbe, de én nem szeretem az emberkísérleteket – hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök a varsói csúcsról azt mondta, hogy nehéz hétvége volt, hosszú hónapok óta szervezkednek azok az európai pártok, akik nem akarják a bevándorlást, de fontosnak tartják a családokat. Brüsszelben pontosan ennek az ellenkezőjét csinálják – tette hozzá. Szeretnénk megváltoztatni a brüsszeli politikát, hosszabb távon

kell egy nagy és stabil bevándorlásellenes, családokat támogató párt. 

– hangsúlyozta a kormányfő.

Mi győztesek akarunk lenni, és mi akarjuk meghatározni, hogy mi legyen Brüsszel politikája – jelentette ki Orbán Viktor.

Mindig ki kell állni Magyarország érdekei mellett

Most a magyar szabályok szemben állnak a brüsszeli bürokraták szabályaival, az Alkotmánybíróság fog dönteni ebben a kérdésben. Mindnyájan a magyar alkotmányra tettünk esküt, és nekünk az Alkotmánybíróság döntését kell követnünk – mondta a kormányfő. A magyar kormánynak azt kell mondania Brüsszelben, hogy meg kell változtatni a bevándorlási szabályokat. Az Alkotmánybíróság döntése azt jelentheti, hogy a fizikai határ mellé egy erős jogi kerítést is felépíthetne, fogalmazott Orbán Viktor.

Bár sok vitánk volt a német kereszténydemokratákkal, de most egy baloldali kormány jött. A magyarok érdekéért mindig ki kell kiállni, ez nehezebb lesz, mint korábban – zárta gondolatmenetét Orbán Viktor.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.


2024. július 12., Péntek

Meghosszabbította a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.


2024. július 07., Vasárnap

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.


2024. július 03., Szerda

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije Debrecenbe és Zalakarosra látogatott

A termálfürdőjéről híres zalai üdülőváros 2003 után idén második alkalommal képviseli az országot a nemzetközi megmérettetésen.

+