Hazai - 2022. február 22., Kedd
#Oroszország #Ukrajna #háborús konfliktus #Szijjártó Péter #Magyarország #külpolitika #Orbán Viktor #nemzetbiztonság #Benkő Tibor #Magyar Honvédség

Benkő Tibor: Magyarország biztonsága a legfontosabb (cikkünk frissült)

Benkő Tibor: Magyarország biztonsága a legfontosabb (cikkünk frissült)

(Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Magyarország biztonsága a legfontosabb, ezért a magyar honvédség csapatait mozgósítja a következő napokban a keleti országrészbe – ezt Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelentette be. Az első csapatok már ma délután elindulhatnak, ezért a katonai mozgásra kell számítani az ország útjain.

Bár Magyarország békét szeretne, ezt a tárgyalóerők mellett kell elérni, de a Magyar Honvédségnek készen kell állni a humanitárius feladatok ellátására, vagy ha kell, a határ védelmének ellátásában – hangsúlyozta Benkő Tibor, hozzátéve: ha Ukrajnában a helyzet eszkalálódik és nem csak a keleti része történik háborús tevékenység, az kiterjedhet Kárpátaljára is, ezért a Magyar Honvédségnek készen kell állnia arra, hogy ha menekültek érkeznének.

„A Magyar Honvédség feladata kettős: egyik, humanitárius feladatok biztosítása és segítése, a másik pedig, hogy Magyarország határának a lezárása, és annak biztosítása, hogy Magyarországra ne tudjon fegyveres csoportosulás bejönni. Ennek érdekében elrendeltem azt, hogy Magyarország keleti térségében végre kell hajtani megfelelő létszámú, megfelelő felszereltségű katonai erők telepítését. Vagyis a határt meg kell erősíteni” – mondta a honvédelmi miniszter.

Szijjártó: A diplomáciai megoldásba vetett utolsó utáni reményünket sem szabad feladnunk

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebookon azt írta, a hétfő esti fejlemények nyomán most felgyorsult Brüsszelben a szankciós intézkedések előkészítése és folyamatos az egyeztetés a lehetséges lépésekről.

Magyarország ebben a kérdésben soha sem törte meg az uniós egységet. Mindezzel párhuzamosan a diplomáciai megoldásba vetett utolsó utáni reményünket sem szabad feladnunk” – fogalmazott a miniszter.

Üléseszett a nemzetbiztonsági kabinet is

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedden reggel a Karmelita kolostorban összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Mint elmondta, az ülésen Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke; Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter; Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, a Külügyminisztérium részéről pedig Vargha Tamás polgári hírszerzésért felelős államtitkár vesz részt.

További tájékoztatást a sajtófőnök későbbre ígért.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. október 09., Szerda

Lezárták az M7-est a horvát határ előtt

Félpályás zárásokra, forgalomterelésre és sebességkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek.


Szigorodtak az előírások az építészetről szóló törvényben

Teljesen átalakul a tervezési, engedélyezési és kivitelezési szabályrendszer.


2024. szeptember 17., Kedd

Példaemberek munkáját ismerte el a Zala Vármegyei Közgyűlés

Ezúttal nyolcan vehettek át elismerést, köztük Horváth Zoltán, Tófej polgármestere és Nagy Ottó.


2024. szeptember 16., Hétfő

Ismét elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat a Zalakarosi Fürdő

A Zalakarosi Fürdő 2023 után kapta meg ismét az elismerést.


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.

+