Hazai - 2022. november 19., Szombat
#nemzeti konzultáció # brüsszeli szankció #kérdőív

Magas a részvétel a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáción

Magas a részvétel a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáción

(A kép forrása: kormany.hu)

Brüsszelben újabb szankciókat akarnak elfogadni, ami óriási gazdasági károkat okozna, ezért nem erre, hanem béketárgyalásokra van szükség – erről beszélt Orbán Viktor egy videóban. A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy mondja el véleményét, és töltse ki a szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet. Ezt egyébként a kormányfő is megtette. A nemzeti konzultáció kérdéseire eddig már 340 ezren válaszoltak, az ívet az interneten is ki lehet tölteni – hangzott el az M1 Híradójában.

Magas a részvétel a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáción – jelentette be közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra elmondta: eddig már 340 ezren küldték vissza a kérdőíveket, ami olyan kérdéseket tartalmaz, amelyek alapjaiban érintik a magyarok hétköznapjait. Európában Magyarország az egyetlen hely, ahol megkérdezzük az embereket, ugyanis a szankciók árát velük fizettetik meg. Szankciós felár az energiahordozókon, szankciós infláció, gazdasági visszaesés. Kockán forog az, amiért 2010 óta közösen megdolgoztunk. A brüsszeli ígéretekkel szemben a háború végét sem hozták el. Az álláspontunk a kezdetektől világos: szankciók helyett azonnali békére van szükség.

A szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit névre szóló borítékokban november 25-ig mind a nyolcmillió címzetthez eljuttatja a posta. A válaszokat december 9-ig ingyenesen lehet visszaküldeni.

Keddtől pedig már online is kitölthető a kérdőív a https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/ oldalon.

A nemzeti konzultációban arról kérdezik az embereket, hogy egyetértenek-e az olajszankciókkal, a gázszállítások korlátozásával, illetve mit gondolnak a nukleáris fűtőelemeket érintő szankciókról. A szankciós politika célkeresztjében álló paksi atomerőmű bővítéséről is véleményt lehet mondani. Európában elsőként a magyarokat arról is megkérdezik, hogy egyetértenek-e a turizmust korlátozó szankciókkal. Végül az élelmiszerárak emelkedését okozó szankciókról kérdezik a válaszadókat.

Most már az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet. Én már meg is tettem” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán.

A kormányfő úgy fogalmazott: az uniós tárgyalásokon azt látja, hogy Brüsszelben további szankciókat akarnak elfogadtatni. A miniszterelnök leszögezte: ez tévút, mert a szankciók nem oldottak meg semmit, viszont óriási gazdasági károkat okoznak. Hozzátette, a háborúnak nem lett vége, az energiaárak viszont az egekbe emelkedtek, nőnek az élelmiszerárak, és rekordokat dönt az infláció.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.


2024. július 12., Péntek

Meghosszabbította a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.


2024. július 07., Vasárnap

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.


2024. július 03., Szerda

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije Debrecenbe és Zalakarosra látogatott

A termálfürdőjéről híres zalai üdülőváros 2003 után idén második alkalommal képviseli az országot a nemzetközi megmérettetésen.

+