Hazai - 2023. október 31., Kedd
#Zalakaros #közfoglalkoztatás #kiállítás és vásár #Cseresnyés Péter

A közfoglalkoztatás értékei egy csokorban a Karos Korzón

A közfoglalkoztatás értékei egy csokorban a Karos Korzón

A rendezvényre nemcsak Zalából, hanem Somogy, Vas és Veszprém vármegyéből is érkeztek kiállítók (Fotó: Zalakocka)

A Zala Vármegyei Kormányhivatal Értéket teremtünk címmel közfoglalkoztatási kiállítást és vásárt szervezett a Karos Korzón, ahol 20 kiállító mutatta be a közfoglalkoztatás keretében végzett példaértékű tevékenységét.

Bene Csaba, a vármegyei közgyűlés alelnöke szerint a közmunkaprogram eredményeit ezen a kiállításon és vásáron mindenki jól láthatja.

- Az önkormányzatok felismerték, hogy az általuk előállított termékek az adott térség értékei lesznek – mondta köszöntőjében. – A vásárlók pedig ebben partnerek, hiszen azzal, hogy helyi terméket választanak, magyar minőséget kapnak.

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárságának helyettes államtitkára szerint minden ilyen vásár jelentőséggel bír, ahogy az országos seregszemle is. A legutóbbira nagy kereskedelmi áruházláncok képviselői is eljöttek, s elismeréssel nyilatkoztak az önkormányzatok által előállított termékekről. Társadalmi felelősségvállalásuk jegyében lesznek majd árucikkek, amelyek megjelenhetnek az üzleteik polcain.   

- Egykor több százezren vettek részt a közfoglalkoztatásban, most sok zalai településen azzal a problémával küzdenek, hogy nem tudnak olyan embert találni, aki az önkormányzati munkában segítene – mondta köszöntőjében Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. – Ez a foglalkoztatotti létszám 70 ezerre csökkent, mely a kormányzati szándéknak megfelelő, hiszen azt a célt tűztük ki, hogy minél többen helyezkedhessenek el az elsődleges munkaerőpiacon. Továbbra is átmeneti megoldásnak tartjuk a közfoglalkoztatást, de jó ugródeszka is, ezért a Start-munkaprogramban remélhetőleg a következő években is lesznek eredmények, a falvakban élők összefogva megmutathatják, mire képesek.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 20., Hétfő

Életet mentett a gondosóra Tolnában

Egy Tolna megyei idős asszony tévedt el az erdőben, a tűzoltók a készülék segítségével találták meg a megrémült asszonyt.


2023. november 01., Szerda

Mindenszentek és halottak napja

Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor.


2023. október 12., Csütörtök

Több mint 3000 esetet láttak el idén a vízimentők

2023-ban 55 helyszínen szolgált 382 vízimentő kollégájuk, akik 7914 szolgálati napot dolgoztak és 2914 sérültet, bajbajutottat láttak el.


2023. október 03., Kedd

Újabb magyar Nobel-díjas

Krausz Ferenc, magyar származású kutató kapta az idei fizikai Nobel-díjat megosztva két tudós társával.


2023. október 02., Hétfő

Magyar siker: Karikó Katalin kapta a Nobel-díjat!

A biokémikus az első magyar női Nobel-díjas.


2023. szeptember 20., Szerda

Konferencia a kerékpározás számszerűsíthető, pozitív hatásairól

A kerékpáros közlekedés fejlesztése világszerte és hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen korunk számos kihívására kínál élhető és fenntartható alternatívát.


2023. szeptember 07., Csütörtök

Haditorna verseny

Indul az Országos Haditorna Verseny - szeptembertől startolnak a vármegyei fordulók.


2023. szeptember 04., Hétfő

Legalább egy hét

Nyugodt, napos idő: ezzel lehetne jellemezni az időjárást a következő egy hétben, közben a szél is egyre kevésbé fog fújni.


A tavalyihoz hasonló forgalom várható a Balatonnál szeptemberben

A foglalások több mint felét a legnépszerűbb négy településen, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden és Zalakaroson regisztrálták, döntően belföldi vendégektől.


2023. augusztus 28., Hétfő

Hullámzó hidegfront

Hullámzó hidegfront éri el hétfő délután, este hazánkat, amely lassan mozog kelet felé, és csak a hét közepén hagyja el térségünket.


2023. augusztus 25., Péntek

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lépett érvénybe

A kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a hatóságok azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet.

+