Hazai - 2024. április 17., Szerda
#Zalakaros #Zalakarosi Fürdő #strandszezon #kültéri strand #sportmedence #gyógyvizes medence

Hamarosan indul a strandszezon Zalakaroson

Hamarosan indul a strandszezon Zalakaroson

A tavalyi szezonzárást követően már megkezdődött a Zalakarosi Fürdőn a nyári időszakra való felkészülés (Fotó: Zalakocka)

Alig több mint két hét múlva, május 3-án, pénteken részlegesen megnyitja kültéri strandját a Zalakarosi Fürdő. Első ütemben a sportmedence, illetve az egyik gyógyvizes medence lesz elérhető a vendégek számára - tájékoztatta portálunkat Végh Andor vezérigazgató.

- A tavalyi szezonzárást követően nem tétlenkedtünk, a téli időszak tervezése mellett a nyári időszakra való felkészítéssel, felkészüléssel telt a munka - árulta el Végh Andor. - Ennek eredményeképpen a fogadóépület teljes homlokzati javítása, felújítása történt meg, illetve ahol szükséges volt, ott a festést is elvégeztettük. Emellett a gyógyászati részleg teljes területén - a vendégek komfortos pihenésének érdekében - a nyílászárókat is lecseréltük.

Aki május 3-án úgy dönt, hogy a beltéri medencék helyett a szabadtéri strandon kíván pihenni, azoknak egyből szembetűnő lesz a strand fogadóépületének megújulása is. A vendégek már itt egy tengerparti hangulatot idéző egységgel találkoznak, nem beszélve a sportmedence körül kialakított, műfűvel borított, napernyőkkel és babzsákfotelekkel felszerelt környezetről, ami igazi beach hangulatot idéz.

- A sportmedencébe tavaly telepített akadálypálya hatalmas sikert aratott a vendégek körében, ezért most újabb vízi akadályokkal bővítettük a medencét - hangsúlyozta Végh Andor, aki hozzátette: a gyerekek számára is lesznek újdonságok, új, színes burkolatot kapott a pancsoló, valamint új játékelemekkel is bővül a legkisebbek medencéje.

A strand területén emellett 30 fát is elültettek és 15 ezer egynyári növény teszi majd színessé a környezetet. Emellett új dohányzópontok is kialakításra kerültek. Ugyanakkor a strandi belépők ára nem változik.

Még érdekes lehet ...


2024. augusztus 30., Péntek

Meghosszabbítják jövő csütörtökig a másodfokú hőségriasztást

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberre is kitartott a hőség.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Tovább tombol a kánikula, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A legmagasabb nappali hőmérséklet Nagykanizsán 32 és 36 fok között alakul.


2024. augusztus 24., Szombat

Ismét másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-án, pénteken 24 óráig rendelte el a hőségriasztást.


2024. augusztus 13., Kedd

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Az országos tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztását szerda 0 órától harmadfokúra emeli, és vasárnap 24 óráig meghosszabbítja.


2024. augusztus 11., Vasárnap

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

Az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást augusztus 11-étől, vasárnaptól augusztus 16., péntek éjfélig az ország egész területére rendelte el.


2024. július 18., Csütörtök

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Fogyasszunk minél több vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek.


2024. július 13., Szombat

Huszonnyolc balatoni strand kapott ötcsillagos Kék Hullám Zászlót

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet.


2024. július 12., Péntek

Meghosszabbította a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.


2024. július 07., Vasárnap

Harmadfokú hőségriasztás lépett életbe

A tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra.


2024. július 03., Szerda

Az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije Debrecenbe és Zalakarosra látogatott

A termálfürdőjéről híres zalai üdülőváros 2003 után idén második alkalommal képviseli az országot a nemzetközi megmérettetésen.

+