Kanizsa - 2020. október 02., Péntek
#Kanizsa Teljesítménytúra #túrázás #jubileum #Nagykanizsa #BeActive #Európai Sporthét

Jubiláltak a túrázók

Jubiláltak a túrázók

(Fotó: http://kanizsatura.hu/Strausz Ferenc)

30. alkalommal rendezték meg a Kanizsa Teljesítménytúrát, idén – a járványügyi helyzet miatt – némileg rendhagyó módon. A résztvevők startjától és célba érkezésétől eltekintve hagyományos mederben folyt a program.

Testhőmérés után, a biztonságos távolság megtartásával gyülekeztek a teljesítménytúrázók, akik ezúttal szájmaszkkal egészítették ki az alapfelszerelésüket.

A járványhelyzet miatt a túra idén nem a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumtól indult, hanem a Halis István Városi Könyvtártól. Bizonyára a COVID-19 számlájára írható az is, hogy az előző évekhez képest kevesebb, mindössze 118 túrázó jelentkezett a programra. A legrövidebb, 10 kilométeres távot 72-en teljesítették, a 20 kilométeresnek 31-en vágtak neki, a 30 kilométereset pedig 15-en vállalták be.

A szervezők beszámolója szerint a résztvevők útjuk során látták például a Nagybagolai-hegyről a Csónakázó-tavat, a Szigecskei rétet és annak őszikéit, a miklósfai parkerdőt, valamint a Romlottvárat.

A hagyományokhoz híven idén is jutalmazták a legfiatalabb (Varga Elenor Emília – 3 éves, 10 km; Szarvas Jácint – 20 km; Kele Olivér – 30 km) és a legidősebb (Káldi Géza – 10 km; Vasanits László – 20 km; Horváth Tibor – 30 km) túrázókat. A legaktívabb iskola a Kiskanizsai Általános Iskola volt, amely az esőre hajló idő ellenére is nagy létszámmal: a 3.B osztályba járó tanulókkal és a gyerekek családtagjaival képviseltette magát. Ezzel a csapat érdemelte ki a Nagykanizsai Városvédő Egyesület által felajánlott 30 ezer forintot, amelyet közösségi

A jubileumi, 30. Kanizsa-túrára 2020-ban 25 településről érkeztek lelkes természetjárók, így például Pécsről, Budapestről, Kaposvárról és Győrből is. A rendezvény nemcsak az Észak-Dunántúli Kupa része, hanem az Európai Sporthét #BeActive egyik programja is volt.

(Forrás: mfg.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.


2022. április 28., Csütörtök

Okos eszközökkel okosan

Szakmai napot és konferenciát tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda.

+