Kanizsa - 2021. november 05., Péntek
#Nagykanizsa #baloldal #plakáthely #Horváth Jácint #Gyurcsány Ferenc

A kanizsai balosok az RTL-nek ismerték el: maguknak akarják a városi plakáthelyeket

A kanizsai balosok az RTL-nek ismerték el: maguknak akarják a városi plakáthelyeket

Horváth Jácint régi nagy rajongója Gyurcsány Ferencnek (Fotó: Zalakocka)

Gyorsan leplezték magukat, őszödi szintű beismerés ez Gyurcsány helyi erőitől. A város érdeke helyett megint a balos önérdek került előtérbe.

Nagykanizsán a múlt héten meglepő, első látásra gazdasági szempontból érthetetlen döntés született. A baloldali többség elutasította a városi plakáthelyeket eddig bérlő Publimont Kft. ajánlatát. Pedig az évente 11 millió forintot jelentett volna Kanizsának, ráadásul 23 buszmegállót is felújított volna a cég. Mindez az eddig fizetett összeg több, mint dupláját, és városszerte kulturált utasvárakozást jelentett volna. Sokan nem értették, milyen cél vezethette a kanizsai balosok döntését.

202111051231_IMG_5408.jpg (1500×840)Horváth Jácint azt nyilatkozta: „ők egyáltalán nem fértek hozzá” (értsd: a plakáthelyekhez), „ezért az is céljuk volt, hogy ez a helyzet rendeződjön.” (Fotó: Zalakocka)

Az RTL Klub csütörtök esti híradójából azonban végre kiderült, hogy mi lehetett a visszautasítás valódi oka. Azt nem más, mint Horváth Jácint, Gyurcsány Ferenc pártjának helyi képviselőjelöltje kottyinthatta el az RTL-nek. A riport szerint a helyi baloldal egyik érve, hogy „ők egyáltalán nem fértek hozzá” (értsd: a plakáthelyekhez), „ezért az is céljuk volt, hogy ez a helyzet rendeződjön.”

Magyarra fordítjuk: a tudósítás alapján kellettek a plakáthelyek a Gyurcsány-koalíció helyi jelöltjének, Horváth Jácintnak.

Miért kellhet még egy ilyen gazdaságilag nem túl logikusnak látszó döntés árán is az a sok fránya plakáthely? Nos, zalai forrásaink szerint Horváth és Gyurcsány elutasítottsága miatt. Kedveltségét ugyanis az sem segíti, hogy éppen a magyar politika legelutasítottabb szereplője, a bukott kormányfő Horváth Jácint pártfőnöke. 2014-ben és 2018-ban is a jobbikos jelölt végzett a második helyen az országgyűlési választáson a térség képviselője, Cseresnyés Péter mögött, Horváth legutóbb még a voksok 10 százalékát sem érte el.

202111051236_IMG_5414.jpg (1500×1000)Gyurcsány Ferenc szeptemberben járt Nagykanizsán (Fotó: Zalakocka)

Ez nem véletlen, a baloldali kormányzás hibáit, a rekordmértékű munkanélküliséget, a megszorításokat, a nyugdíjcsökkentéseket a kanizsaiak helyi informátoraink szerint máig emlegetik. Ezért kellhetnek hát a plakátok, amiken így a városi közgyűlésben többségben lévő baloldal már önmagát reklámozhatja majd. Az nem valószínű, hogy Gyurcsányt is kiteszik az utak mellé, pedig Horváth régi nagy rajongója.

Emlékezetes, hogy mikor Gyurcsány legutóbb Nagykanizsán lépett fel, Horváth Jácint így köszöntötte: „nagyon sokszor járt már Kanizsán, nagyon szeretjük Kanizsán, reméljük, hogy sokszor el tud jönni a városunkba”. A dél-zalai város lakóinak erről a párosról, a bukott balos elit visszatéréséről kell ítéletet mondaniuk jövő áprilisban.

(Forrás: drot.info)

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 28., Péntek

A geotermikus energiáról

Háromoldalú együttműködést kötött az önkormányzat annak érdekében, hogy a város és környéke alatt található geotermikus energiát kibányásszák és hasznosítsák.


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.

#Nagykanizsa

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

Eltűnt Horváth Ferencné!

Eltűnt Horváth Ferencné!

2024. június 26. - Kék hírek

Amerikai birkózók a Zsigmondy-csarnokban

Amerikai birkózók a Zsigmondy-csarnokban

2024. június 26. - Sport

Múzeumok éjszakája Nagykanizsán

Múzeumok éjszakája Nagykanizsán

2024. június 24. - Kultúra

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

2024. június 21. - Érdekes

+