Kanizsa - 2021. november 13., Szombat
#szociális munka napja #köszöntés #Nagykanizsa #helytállás #pandémia

A szociális szférában dolgozókat köszöntötték

A szociális szférában dolgozókat köszöntötték

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai a pandémia idején is helyálltak (Fotók: Gergely Szilárd)

Tegnap volt a szociális munka napja. A héten a szférában dolgozókat köszöntötte a város: szerdán a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársait kereste fel a polgármester és az országgyűlési képviselő.

Az ünnepségen Balogh László és Cseresnyés Péter elismeréseket is átadott. A városvezető hangsúlyozta, a szféra dolgozói a pandémia idején is helytálltak. 

- November 12-én van a szociális munka napja. Azt gondolom, hogy a pandémia idején példaértékűen álltak helyt a szociális munkások. Ennek is szerepe volt abban, hogy Kanizsán az eredményeink azt mutatják: jól védekeztünk. A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai a pandémia minden fordulójában foglalkoztak azzal, ami eleve a dolguk: a családokkal és a gyermekek segítésével, támogatásával, istápolásával, de kivették a részüket az idősek segítéséből is. Munkájukkal hozzájárultak az Idősbarát Önkormányzat díj elnyeréséhez, amiért külön köszönet jár nekik. 

202111131044_NKGSZG-20.jpg (1500×1001)

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő miután köszönetet mondott a központ munkatársainak, kitért a járványhelyzetre is.

- A magyar társadalom az egész betegségről és a védekezésről sokkal felnőttebb módon gondolkozott, mint sok más társadalom. Hisz nagyon gyorsan elértünk egy viszonylag magas átoltottsági számot... Jelen pillanatban komoly korlátozás még nincs Magyarországon; ez annak köszönhető, hogy közel 6 millió ember gondolta úgy, nem csak saját maga érdekében oltatja be magát, hanem a családja, a munkatársai és annak a közösségnek az érdekében, amihez tartozik. 

Az országgyűlési képviselő végül elmondta: az átoltottság mértéke nem csak az egészségügyi dolgozóknak köszönhető, hanem a szociális szféra munkatársainak is, akik személyes kapcsolatban állnak az emberekkel. Azt kérte mindannyiuktól, folytassák munkájukat, mert a betegség köztünk van.

 

 

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+