Kanizsa - 2021. december 04., Szombat
#Nagykanizsa #Kanizsa Aréna #Cseresnyés Péter

Hajrá, Kanizsa! Hajrá, Kanizsa Aréna!

Hajrá, Kanizsa! Hajrá, Kanizsa Aréna!

(Fotók: Gergely Szilárd)

Régi vágya vált valóra a Nagykanizsán és a környékben élőknek azzal, hogy ünnepélyes keretek között felavatták a Kanizsa Arénát. A 15 milliárd forintos beruházásból megvalósult sportcsarnok állami finanszírozással épült, számos helyi és térségbeli vállalkozás bevonásával.

A város sportcsapatai számára is hatalmas előrelépést jelent ez a háromezer ember befogadására alkalmas aréna, de a küzdőtéren elhelyezett székekkel bővítve akár ötezer ember is részt vehet koncerteken és más rendezvényeken, amelyeknek eddig nem volt egy igazán modern és megfelelő méretű helyszíne az ötvenezres városban.

A 12 ezer négyzetméternyi csarnokban 2 ezer 400 négyzetméteres a hazai gyártású sportpadlóval burkolt küzdőtér, amely több részre is osztható. Elfér rajta egymás mellett két szabványos kézilabdapálya, vagy akár három kosárlabdapálya is. Az épületben hét kondicionáló termet alakítottak ki, és létrehoztak akadálymentesített öltözőket is.

A Kanizsa Aréna hűtését és fűtését hőszivattyúkkal oldják meg, így környezetbarát módon üzemeltethetik.

A csarnokban otthonra lelhet – mások mellett – az NB II-es futsalcsapat, valamint a szintén másodosztályú női kosárcsapat, a Kanizsai Vadmacskák gárdája, amelyek iskolai tornatermekben rendezték a mérkőzéseiket. De az NB III-as focicsapat is rendezhet itt téli teremtornákat a felkészülés jegyében.

Az avatáson Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: egy olyan polgári berendezkedésben, mint amilyen a kanizsaiak világa, egy középítkezésnek egyszerre kell kedvesnek lennie az ész, a szem és a szív számára.

Szolgálnia kell a többet, a szebbet, és a generációkon átívelő értékeket.

– Nincs bennem szemernyi kétség sem afelől, hogy a Kanizsa Aréna átgondolt, impozáns és inspiráló csarnoka mindhárom elvárásnak megfelel. Mégis, időről-időre megesik, hogy bizonyos érdekek felteszik a kanizsai polgároknak azt a bántó kérdést, hogy a sok egyéb mellett, mégis mi szüksége van ennek a közösségnek, és a környező települések lakóinak egy efféle csarnokra? Ez a csarnok éppen ezért nem véletlenül, és nem csak nevében multifunkciós. Valóban sokarcú, sokrétű létesítmény, a hasznosítás megannyi lehetőségével, ennek révén pedig városunk számos igényének, kérdésének megválaszolásában lesz képes fontos szerepet, akár sorsfordító szerepet is betölteni.

Hozzátette: az Orbán Viktor által vezetett kormány, a vidék fejlesztésének fontosságát felismerve, összesen mintegy 15 milliárd forintot biztosított az Aréna megvalósításának támogatására.

Balogh László a megnyitón azt mondta: amennyire meghatározó jegye Rómának a Colosseum, annyira lehet fontos karakterisztikuma Kanizsának is az Aréna.

– A különleges belső tér és a majdan benne zajló tartalmas rendezvények révén hiszem, hogy aki kipróbálja, részese lesz, az rácsodálkozik, és örökre híve lesz a Kanizsa Arénának – fogalmazott.

Az újonnan felavatott létesítményt a történelmi egyházak képviselői is megáldották és megszentelték. A délután folyamán pedig a kanizsaiak is birtokba vehették az Arénát: szombaton és vasárnap is megannyi ingyenes családi program várja a helyieket, akik a www.kanizsaarena.hu honlapon vagy a csarnok Facebook-oldalán tájékozódhatnak a kínálatról.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 28., Péntek

A geotermikus energiáról

Háromoldalú együttműködést kötött az önkormányzat annak érdekében, hogy a város és környéke alatt található geotermikus energiát kibányásszák és hasznosítsák.


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.

#Nagykanizsa

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

Eltűnt Horváth Ferencné!

Eltűnt Horváth Ferencné!

2024. június 26. - Kék hírek

Amerikai birkózók a Zsigmondy-csarnokban

Amerikai birkózók a Zsigmondy-csarnokban

2024. június 26. - Sport

Múzeumok éjszakája Nagykanizsán

Múzeumok éjszakája Nagykanizsán

2024. június 24. - Kultúra

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

2024. június 21. - Érdekes

+