Kanizsa - 2022. március 24., Csütörtök
#nagykanizsa #gazdasag #ipar

Letették az új kanizsai ipari park alapkövét, az első csarnokot már javában építi a kivitelező

Letették az új kanizsai ipari park alapkövét, az első csarnokot már javában építi a kivitelező

Fotó: Jancsi László

Az Inpark Nagykanizsának elnevezett iparterület ünnepélyes alapkőletételét szerdán tartották.  A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. által kialakított és fejlesztésre előkészített terület mintegy 73 hektár.

Dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár kiemelte, a kormány beruházásokkal is segíti a települések gazdasági erejének növelését.

„A Modern Városok Program keretében a kormány hozott egy olyan döntést, hogy megyei jogú városok mellett komoly ipari park létesítményeket hoz létre annak érdekében, hogy a befektetőket minél jobban a városokhoz vonzza. Ennek vagyunk most szemtanúi. Nagykanizsa mellett egy 73 hektáros területen a MIPÜF által fejlesztett ipari parkról beszélhetünk, amihez szorosan csatlakozik a város saját ipari parkja - nyilván a kettőt együtt is kezelhetjük -, úgyhogy itt már egy nagyon komoly méretről van szó. Ennek a közművesítése zajlik most, valamint a park benépesítésének első lépéseként egy gyártó- és logisztikai csarnoknak az építése is folyamatban van. Bízom benne, hogy minél hamarabb, az első fecskék után megérkeznek a további betelepülő vállalkozások is.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a városban jelen levő vállalkozásoknak és a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően Nagykanizsán mintegy kétezerrel többen dolgoznak ma, mint 2010-ben. Hozzátette, a régi ipari park szinte teljesen betelt, így ott nagyobb beruházásra már nincs lehetőség, ezért volt szükség a fejlesztésekre. A képviselő kiemelte, egyaránt fontosak a városba újonnan érkező cégek és az itt tevékenykedők, s mint mondta, az új iparterületek mellett a régebbiekre is vannak érdeklődők, akár barna mezős beruházás keretében is. Egy ilyen bejelentés a napokban várható.

"Eljutottunk oda, hogy most már azt mondhatjuk, hogy a durván 5 milliárd forintos fejlesztés újabb milliárdokkal bővül ki, hiszen egy olyan csarnok épül itt, ami később bérbeadásra lesz alkalmas, és ezzel együtt újabb munkahelyek teremtésére. Ez azért fontos, mert sokszor mi kanizsaiak úgy gondolkozunk, hogy csak az számít komoly beruházásnak városon belül, amely barnamezős beruházásként, vagy egy zöldmezős beruházás keretében egy új céget hoz ide. De érzékelhetjük, hogy Nagykanizsán a meglevő cégek jól érzik magukat és megtalálják azt a szakképzett dolgozni akaró munkaerőt amelyik rendelkezésre áll a városban és a város környékén. Ennek köszönhetően folyamatosan bővítettek, aminek következtében sikerült elérnünk a jelenlegi jelentős számú foglalkoztatottságot."

Balogh László polgármester szintén hangsúlyozta, a város számára nem csupán az újonnan betelepülni kívánó, hanem az itt működő és bővítést, fejlesztést tervező hazai és nemzetközi vállalatok is fontosak, hiszen az új munkahelyek létrejötte mellett a meglévők megtartása is lényeges.

Az első betelepülő számára mintegy 3 hektáros területet készítenek el, melyen 10 ezer négyzetméteres, gyártó és logisztikai funkciót is ellátó csarnokot építenek.  Ez a terület egy Kanizsán már jelen lévő vállalkozás új telephelye lesz, a költözés kapacitásbővítéssel és munkahelyteremtéssel is jár.

 

Még érdekes lehet ...


2024. szeptember 07., Szombat

Jövő pénteken nyílik a kerékpármúzeum

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai által létrehozott kiállítás szeptember 13-án, a dödöllefesztivál első napján nyitja ki kapuit.


2024. szeptember 06., Péntek

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület közleménye

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük.


2024. szeptember 05., Csütörtök

Helyreállt a rend a Nagykanizsai Javítóintézetben

A szabályok betartása mellett a hagyományok és új kezdeményezések is fontos szerepet kapnak a jövőben.


2024. augusztus 30., Péntek

A Csónakázó-tó infrastruktúrájának fejlesztését szorgalmazza Szabó Szilárd képviselő

A beruházás már középtávon is megtérülne, hiszen egy-egy alkalomra több milliós költsége van az ideiglenes áramhálózat kiépítésének.


Anomáliák az állatmenhely körül?

A Fidesz nem engedi szőnyeg alá söpörni az ügyet.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Óvatosságra intett Radics Bálint a Tripammer utca felújítása kapcsán

Ha önkormányzati forrásból lenne finanszírozva a Tripammer utca felújítása, már elkezdődhettek volna a munkálatok.


2024. augusztus 27., Kedd

A régi piac területén nem lehetne fizetős a parkolás

A nagykanizsai Fidesz-frakció ingyenessé tenné a várakozást.


2024. augusztus 21., Szerda

Az államalapítás és az új kenyér ünnepén

A Szent István-napi megemlékezés a Deák-téren ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött.


2024. augusztus 08., Csütörtök

„Víziszörnyek” a tavon, bulibárók a parton

Ismét a Csónakázó-tavon rendezik meg a Jet-Ski Országos Bajnokság utolsó fordulóját.


2024. augusztus 01., Csütörtök

Tanácskozó testület alakul

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az új grémium első összejövetelét szeptemberre tervezi.


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.

+