Kanizsa - 2022. április 28., Csütörtök
#Nagykanizsa #Nagykanizsa Központi Óvoda #szakmai nap #konferencia #digitalizáció #fenntarthatóság

Okos eszközökkel okosan

Okos eszközökkel okosan

(Fotó: Gergely Szilárd)

Szakmai napot és konferenciát tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda. Az Okos eszközökkel okosan elnevezésű eseményt a Kulcs – Kompetenciák, Utak, Lehetőségek nemzetközi csapatmunkában című nyertes projekt nyitórendezvényeként szervezték meg. 

- Büszke vagyok erre a projektre, amelyben nemzetközi partnereinkkel egyebek mellett fenntarthatósági célokra, tartalmakra fókuszálunk. Foglalkozunk az érzékenyítéssel, a klímavédelemmel is, érdekes kísérleteknek nézünk elébe - mondta dr. Némethné Kovács Edit intézményvezető, majd hozzátette: a beadott pályázatok közül négyet bíráltak el pozitívan, a rangsort a nagykanizsai, magyarkanizsai és szentegyházai intézmények közös projektje vezette. 

202204280952_DSC_5529.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Az intézményrendszer 2020-ban, amikor a koronavírus miatt bezártak az óvodák, nagy kihívás előtt állt. A projektben épp ezért kiemelt szerepet kapnak a digitális eszközök is.

- Egyik napról a másikra kellett az óvodákban bevezetni a digitális nevelést, ami az első pillanatban szinte megvalósíthatatlannak tűnt. Nem volt protokollja, ráadásul az óvodás gyerekek életében, tudjuk jól, a személyes jelenlét, a személyes nevelés kiemelt jelentőséggel bír - hangsúlyozta az intézményvezető, aki örömmel tapasztalta, hogy a kanizsai óvodákban olyan szakemberek dolgoznak, akik készségszinten jól kezelik a digitális platformokat.  

- A 21. század óvodáját próbáljuk létrehozni, úgy, hogy a hagyományos, tradicionális óvodai nevelést, a játék-mozgás-élmény hármasát ötvözzük a digitális eszközök világával - mutatott rá dr. Némethné Kovács Edit.   

202204280955_NKGOVI-10.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

A konferencián részt vett Balogh László polgármester is, aki a magyarkanizsai és szentegyházai óvodapedagógusokkal a polgármesteri hivatalban is találkozott. A küldöttségek tagjai elmondták, a kanizsai intézménnyel való magas szintű szakmai együttműködés a magyarkanizsai és a szentegyházai óvodapedagógusok, és így a határon túli gyermekek érdekeit szolgálja, hiszen lehetővé teszi, hogy az ottani intézményekben tovább emeljék az oktatás és nevelés színvonalát. Mint elhangzott, a mostani már a második projekt, amelyben együttműködnek a kanizsai központi óvodával. 

Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.


2022. április 27., Szerda

Büki Zoltánné az „Év bölcsődei dolgozója”

A szakmai elismerést a bölcsődék napján adták át.

+