Kanizsa - 2022. november 11., Péntek
#Nagykanizsa #foglalkoztatási paktum #munkaerőpiac #bértámogatás

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

(Fotó: Gergely Szilárd)

Több mint 100 millió forintot nyert a város a foglalkoztatási paktum folytatására, ez mintegy 100 ember elhelyezkedését segíti különféle munkaerőpiaci szolgáltatásokkal – jelentette be Nagykanizsa országgyűlési képviselője és a vármegye főispánja. Mindketten emlékeztettek, hogy az előző években már eredményesen megvalósította a paktum első ütemét Nagykanizsa, s mint kiemelték, az újabb 100 milliós forrás ismét 100 ember munkába állásához járul hozzá.

Dr. Schifter Rózsa elmondta, az álláskeresőket többféleképpen segíti ez a program. Kaphat a munkáltató bértámogatást a foglalkoztatásért, illetve kaphat támogatást az álláskereső a vállalkozóvá válásért, valamint kaphat segítséget a munkaerőpiaci pozíciójának javításáért.

- Hat hónap bérköltségtámogatást kapnak a programban résztvevők, majd ezt követően még három hónap  továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van a vállalkozónak. Ezen kívül van egy 4 hónapos bérköltségtámogatásos megoldás, ez esetben 2 hónap a továbbfoglalkoztatási kötelezettség. Van lehetőség kilencven napos bérköltségtámogatásra is, ez a konstrukció a munkavállaló munkatapasztalat-szerzését szolgálja - mondta a főispán.

202211112015_NKGSAJ-6.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Hozzátette: az álláskeresők részt vehetnek egyéni vagy csoportos álláskeresési technikák oktatáson, kaphatnak segítséget önéletrajzíráshoz, valamint humánszolgáltatást is igénybe vehetnek. 

Cseresnyés Péter hangsúlyozta, a kanizsai közgyűlés balliberális többségének, illetve a városfejlesztő cégnek nem szabad késlekednie, mert a pénz időben történő felhasználása mintegy 100 ember munkába állását segíti, s ha a forrás elvész, annak ez a 100 ember, az őket foglalkoztatni kívánó cégek és maga a város lesz a vesztese.

- Ennek a pénznek a felhasználása több ok miatt is nagyon fontos: egy eredményes pályázat már a hátunk mögött van, a határidő szorít és 100 ember munkába állásáról van szó. Épp ezért nyomatékosan felhívom Czirákiné Pakulár Judit ügyvezető figyelmét, hogy álljon neki komolyan dolgozni ezen az ügyön, nehogy úgy járjon Nagykanizsa városa ezzel a projekttel is, mint a kormányzati döntés alapján kapott 588 millió forintos fejlesztési forrás esetében. Ezt az összeget a városvezető baloldali liberális frakció hátráltató, akadályozó viselkedése miatt településünk nem tudta időben felhasználni, így az eltelt 1,5 év során megnövekedett beruházási árszínvonal miatt a fejlesztési célok töredékét tudja csak a város megvalósítani. Itt most azonban arról van szó, hogy vagy fel tudjuk használni a pénzt, vagy nem tudjuk. Ha nem állnak neki rendesen dolgozni a városfejlesztőnél, akkor mintegy 100 ember esik el egy rendkívül fontos lehetőségtől - hangsúlyozta Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője. 

A paktum által biztosított programban a Nagykanizsán élő hátrányos helyzetű álláskeresőket támogatják. Mint megtudtuk, a célcsoportok szempontrendszere olyan, hogy a feltételeknek a munkanélküliek 60 százaléka megfelel.

Még érdekes lehet ...


2024. július 15., Hétfő

Elismerő oklevelet vehetett át a nagykanizsai Büki József

A Nagykanizsai Erdészet nyugalmazott kerületvezető erdésze az egri vándorgyűlésen vehette át az elismerést.


2024. június 28., Péntek

A geotermikus energiáról

Háromoldalú együttműködést kötött az önkormányzat annak érdekében, hogy a város és környéke alatt található geotermikus energiát kibányásszák és hasznosítsák.


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.

#Nagykanizsa

Szerelmi bánatában garázdálkodott

Szerelmi bánatában garázdálkodott

2024. július 17. - Kék hírek

Rablót fogtak

Rablót fogtak

2024. július 16. - Kék hírek

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

Eltűnt Horváth Ferencné!

Eltűnt Horváth Ferencné!

2024. június 26. - Kék hírek

+