Kanizsa - 2022. november 11., Péntek
#Nagykanizsa #foglalkoztatási paktum #munkaerőpiac #bértámogatás

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

(Fotó: Gergely Szilárd)

Több mint 100 millió forintot nyert a város a foglalkoztatási paktum folytatására, ez mintegy 100 ember elhelyezkedését segíti különféle munkaerőpiaci szolgáltatásokkal – jelentette be Nagykanizsa országgyűlési képviselője és a vármegye főispánja. Mindketten emlékeztettek, hogy az előző években már eredményesen megvalósította a paktum első ütemét Nagykanizsa, s mint kiemelték, az újabb 100 milliós forrás ismét 100 ember munkába állásához járul hozzá.

Dr. Schifter Rózsa elmondta, az álláskeresőket többféleképpen segíti ez a program. Kaphat a munkáltató bértámogatást a foglalkoztatásért, illetve kaphat támogatást az álláskereső a vállalkozóvá válásért, valamint kaphat segítséget a munkaerőpiaci pozíciójának javításáért.

- Hat hónap bérköltségtámogatást kapnak a programban résztvevők, majd ezt követően még három hónap  továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van a vállalkozónak. Ezen kívül van egy 4 hónapos bérköltségtámogatásos megoldás, ez esetben 2 hónap a továbbfoglalkoztatási kötelezettség. Van lehetőség kilencven napos bérköltségtámogatásra is, ez a konstrukció a munkavállaló munkatapasztalat-szerzését szolgálja - mondta a főispán.

202211112015_NKGSAJ-6.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Hozzátette: az álláskeresők részt vehetnek egyéni vagy csoportos álláskeresési technikák oktatáson, kaphatnak segítséget önéletrajzíráshoz, valamint humánszolgáltatást is igénybe vehetnek. 

Cseresnyés Péter hangsúlyozta, a kanizsai közgyűlés balliberális többségének, illetve a városfejlesztő cégnek nem szabad késlekednie, mert a pénz időben történő felhasználása mintegy 100 ember munkába állását segíti, s ha a forrás elvész, annak ez a 100 ember, az őket foglalkoztatni kívánó cégek és maga a város lesz a vesztese.

- Ennek a pénznek a felhasználása több ok miatt is nagyon fontos: egy eredményes pályázat már a hátunk mögött van, a határidő szorít és 100 ember munkába állásáról van szó. Épp ezért nyomatékosan felhívom Czirákiné Pakulár Judit ügyvezető figyelmét, hogy álljon neki komolyan dolgozni ezen az ügyön, nehogy úgy járjon Nagykanizsa városa ezzel a projekttel is, mint a kormányzati döntés alapján kapott 588 millió forintos fejlesztési forrás esetében. Ezt az összeget a városvezető baloldali liberális frakció hátráltató, akadályozó viselkedése miatt településünk nem tudta időben felhasználni, így az eltelt 1,5 év során megnövekedett beruházási árszínvonal miatt a fejlesztési célok töredékét tudja csak a város megvalósítani. Itt most azonban arról van szó, hogy vagy fel tudjuk használni a pénzt, vagy nem tudjuk. Ha nem állnak neki rendesen dolgozni a városfejlesztőnél, akkor mintegy 100 ember esik el egy rendkívül fontos lehetőségtől - hangsúlyozta Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője. 

A paktum által biztosított programban a Nagykanizsán élő hátrányos helyzetű álláskeresőket támogatják. Mint megtudtuk, a célcsoportok szempontrendszere olyan, hogy a feltételeknek a munkanélküliek 60 százaléka megfelel.

Még érdekes lehet ...


2024. október 21., Hétfő

Forrnak az indulatok az állatmenhely bezárása miatt

Mutatjuk a levelet, ami alapján Balogh László korábbi polgármester kénytelen volt feljelentést tenni.


2024. október 19., Szombat

Bezáratta a kanizsai állatmenhelyt a kormányhivatal

A döntés végleges és fellebbezésre nincs lehetőség.


Lemondott képviselői mandátumáról

Összeférhetetlenség miatt mondott le önkormányzati képviselői mandátumáról Bata Hajnalka.


2024. október 11., Péntek

Újra lesz éleslövészet Nagykanizsán

A közel 12 négyzetkilométeres területen utoljára 1996-ban volt éleslövészet.


2024. október 10., Csütörtök

Folytatódik a NagyON Kanizsa polgári est sorozata

Október 11-én dr. Hortay Olivér, a Századvég Kutatóintézet igazgatója lesz a vendég.


2024. október 08., Kedd

Magyarország nem gyarmat!

A Nagykanizsai Polgári Egyesület tartott megemlékezést az aradi vértanúk évfordulóján.


2024. október 05., Szombat

A Fidesz konstruktív ellenzékként kíván működni a következő ciklusban Kanizsán

A fideszes képviselők minden, a város fejlődését szolgáló döntést támogatni kívánnak és továbbítani fogják a lakossági igényeket, panaszokat.


Alpolgármestereket, tanácsnokokat és bizottsági tagokat választottak

Immár Horváth Jácint polgármester vezetésével csütörtökön megtartotta alakuló ülését a kanizsai közgyűlés.


2024. szeptember 27., Péntek

Felavatták a Mező-gimi felújított tornatermét

Idén ünnepli 60. évfordulóját az intézmény, a tornaterem a tanév kezdetére újult meg.


Kutatók Éjszakája a PEN-en

Tudományos túra indul pénteken 16 órakor, az állomásokon egyebek mellett a természettudomány és a fenntarthatóság témaköreivel lehet ismerkedni.


2024. szeptember 17., Kedd

Dunántúl első kerékpármúzeuma nyílt meg Nagykanizsán

Közösségi összefogásból született meg a kiállítótér.


2024. szeptember 07., Szombat

Jövő pénteken nyílik a kerékpármúzeum

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai által létrehozott kiállítás szeptember 13-án, a dödöllefesztivál első napján nyitja ki kapuit.


2024. szeptember 06., Péntek

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület közleménye

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük.

+