Kanizsa - 2022. november 11., Péntek
#Nagykanizsa #foglalkoztatási paktum #munkaerőpiac #bértámogatás

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

(Fotó: Gergely Szilárd)

Több mint 100 millió forintot nyert a város a foglalkoztatási paktum folytatására, ez mintegy 100 ember elhelyezkedését segíti különféle munkaerőpiaci szolgáltatásokkal – jelentette be Nagykanizsa országgyűlési képviselője és a vármegye főispánja. Mindketten emlékeztettek, hogy az előző években már eredményesen megvalósította a paktum első ütemét Nagykanizsa, s mint kiemelték, az újabb 100 milliós forrás ismét 100 ember munkába állásához járul hozzá.

Dr. Schifter Rózsa elmondta, az álláskeresőket többféleképpen segíti ez a program. Kaphat a munkáltató bértámogatást a foglalkoztatásért, illetve kaphat támogatást az álláskereső a vállalkozóvá válásért, valamint kaphat segítséget a munkaerőpiaci pozíciójának javításáért.

- Hat hónap bérköltségtámogatást kapnak a programban résztvevők, majd ezt követően még három hónap  továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van a vállalkozónak. Ezen kívül van egy 4 hónapos bérköltségtámogatásos megoldás, ez esetben 2 hónap a továbbfoglalkoztatási kötelezettség. Van lehetőség kilencven napos bérköltségtámogatásra is, ez a konstrukció a munkavállaló munkatapasztalat-szerzését szolgálja - mondta a főispán.

202211112015_NKGSAJ-6.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

Hozzátette: az álláskeresők részt vehetnek egyéni vagy csoportos álláskeresési technikák oktatáson, kaphatnak segítséget önéletrajzíráshoz, valamint humánszolgáltatást is igénybe vehetnek. 

Cseresnyés Péter hangsúlyozta, a kanizsai közgyűlés balliberális többségének, illetve a városfejlesztő cégnek nem szabad késlekednie, mert a pénz időben történő felhasználása mintegy 100 ember munkába állását segíti, s ha a forrás elvész, annak ez a 100 ember, az őket foglalkoztatni kívánó cégek és maga a város lesz a vesztese.

- Ennek a pénznek a felhasználása több ok miatt is nagyon fontos: egy eredményes pályázat már a hátunk mögött van, a határidő szorít és 100 ember munkába állásáról van szó. Épp ezért nyomatékosan felhívom Czirákiné Pakulár Judit ügyvezető figyelmét, hogy álljon neki komolyan dolgozni ezen az ügyön, nehogy úgy járjon Nagykanizsa városa ezzel a projekttel is, mint a kormányzati döntés alapján kapott 588 millió forintos fejlesztési forrás esetében. Ezt az összeget a városvezető baloldali liberális frakció hátráltató, akadályozó viselkedése miatt településünk nem tudta időben felhasználni, így az eltelt 1,5 év során megnövekedett beruházási árszínvonal miatt a fejlesztési célok töredékét tudja csak a város megvalósítani. Itt most azonban arról van szó, hogy vagy fel tudjuk használni a pénzt, vagy nem tudjuk. Ha nem állnak neki rendesen dolgozni a városfejlesztőnél, akkor mintegy 100 ember esik el egy rendkívül fontos lehetőségtől - hangsúlyozta Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője. 

A paktum által biztosított programban a Nagykanizsán élő hátrányos helyzetű álláskeresőket támogatják. Mint megtudtuk, a célcsoportok szempontrendszere olyan, hogy a feltételeknek a munkanélküliek 60 százaléka megfelel.

Még érdekes lehet ...


2022. november 24., Csütörtök

A csőtörésről: a polgármester köszöni a szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőségétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást vár

Több ezer, főleg a Keleti-városrészben élő kanizsai maradt víz nélkül kedd délutántól szerda délelőttig.


Felszentelték a kiskanizsai plébánia közösségi házát

Az épületet a HACSuNK projekt részeként újították fel.


2022. november 21., Hétfő

Lezárult a népszámlálás számlálóbiztosi szakasza

Akik eddig még nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, pótösszeírás keretében november 21. és 28. között, a települési jegyzőt felkeresve tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet.


Új logisztikai csarnokot avattak a Vár utcai iparterületen

Logisztikai raktározással bővíti szolgáltatásainak körét a Hosszú Eurotrans Kft. és a Kanizsa Szerviz Kft.


2022. november 17., Csütörtök

Konzultációs fórumot tartottak Kanizsán - a vendég Hollik István volt

Az Európai Unió szankciós politikájáról, a magyar kormány álláspontjáról és a nemzeti konzultációról is beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója.


Visszakapta Nagykanizsa a Sberbankban ragadt pénzét

A most megérkezett pénz az idei önkormányzati feladatok és néhány már eldöntött jövő évi beruházás finanszírozását szolgálja.


2022. november 16., Szerda

Dalban mondták el

Dalos találkozót szervezett a Palini Nyugdíjas Egyesület a HSMK-ban.


2022. november 09., Szerda

Felszámolás indul a Tungsramnál, de folytatódik a gyártás

A hétfőn elutasított csődegyezségi ajánlat miatt felszámolási eljárás indul a Tungsramnál, a társaság azonban folytatja a gyártást, de bejelentette 750 ember csoportos létszámleépítését - tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.


2022. november 07., Hétfő

Életmentő tűzoltónak gratulált Nagykanizsa polgármestere

Németh Attila Gábor szolgálaton kívül, saját testi épségét kockáztatva segített egy embertársán.


2022. november 04., Péntek

Pénzt kap a Kormánytól Nagykanizsa az uszoda működtetésére

A Kormány mintegy 23 millió forinttal támogatja a sportlétesítmény üzemeltetését.


2022. november 01., Kedd

Szólj bele!

Workshopot rendeztek a napokban a fiatalok közösségi szerepvállalásáért.


2022. október 31., Hétfő

Átadták a régi ipari parkot az új iparterületekkel és az autópályával összekötő utat

Az autópálya-lehajtónál épült körforgalom és az új út mintegy 3 milliárd forintba került.


2022. október 29., Szombat

Változik a temetők nyitva tartása

A Tripammer utcai környékén a forgalmi rend is eltér a szokásostól.


Nagykanizsán szolgáltak

Találkoztak az egykori Dózsa-Thury-laktanya hivatásos katonái és alkalmazottai.

+