Kanizsa - 2022. november 24., Csütörtök
#Nagykanizsa #csőtörés #Vízmű

A csőtörésről: a polgármester köszöni a szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőségétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást vár

A csőtörésről: a polgármester köszöni a szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőségétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást vár

(Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Több ezer, főleg a Keleti-városrészben élő kanizsai maradt víz nélkül kedd délutántól szerda délelőttig. A csőtörés a Hevesi utcában volt, mint kiderült, egy főnyomóvezeték hibásodott meg. Szerda reggelre az internetet azok a bejegyzések lepték el, amelyek a tájékoztatást hiányolták arról, hogy várhatóan meddig tart a vízhiány, illetve hol és mikor lehet vízhez jutni lajtoskocsikból.

Balogh László polgármester is reagált az esetre. Mint mondta, köszöni az éjszaka, szakadó esőben dolgozó szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőjétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást szeretne a kanizsaiak érdekében.

- Természetesen nem a polgármesternek kell mindenről elsőként értesülnie, de mint felelősséget érző városvezető annak örülök, még ha szomorú is a hír, ha időben kapok tájékoztatást kanizsai eseményekről, történésekről - tette hozzá a polgármester, aki szerint fontos tanulsága is van az esetnek. Balogh László bízik abban, hogy hasonló helyzetben máshogy viselkednek majd az illetékesek.

- Jelentős késéssel, csupán szerdán reggel 7 óra 7 perckor tájékoztatott Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű ZRt. vezérigazgatója a Keleti-városrész jelentős részét érintő, kedd délután óta tartó, óriási problémát okozó vízszolgáltatási hiányról. A problémán felül sajnálattal tapasztaltam, hogy a lakosság kellő tájékoztatása is elmaradt a Vízmű részéről. Épp ezért soron kívül tájékoztatást kértem az ügy felelősétől, Cziráki László vezérigazgató úrtól, hogy miért mulasztotta el a lakosság, illetve az irányomba történő tájékoztatást. Ugyanakkor kértem, gondolja át a Vízmű szakmai működését, hogy a jövőben elkerülhető legyen az ilyen számos kanizsai családot súlyosan érintő probléma - hangsúlyozta a polgármester, aki felszólította a Vízmű vezérigazgatóját, hogy a hasonló jellegű esetek elkerülése érdekében járjon el felelősen gondolkodó vezetőként! 

A Vízmű vezérigazgatója a Zalai Hírlapnak válaszolva elmondta: ő is köszöni munkatársai helytállását, hozzátette, a lakossági tájékoztatás a vállalat honlapján és a közösségi oldalán azonnal megtörtént.

Még érdekes lehet ...


2022. november 24., Csütörtök

Felszentelték a kiskanizsai plébánia közösségi házát

Az épületet a HACSuNK projekt részeként újították fel.


2022. november 21., Hétfő

Lezárult a népszámlálás számlálóbiztosi szakasza

Akik eddig még nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, pótösszeírás keretében november 21. és 28. között, a települési jegyzőt felkeresve tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet.


Új logisztikai csarnokot avattak a Vár utcai iparterületen

Logisztikai raktározással bővíti szolgáltatásainak körét a Hosszú Eurotrans Kft. és a Kanizsa Szerviz Kft.


2022. november 17., Csütörtök

Konzultációs fórumot tartottak Kanizsán - a vendég Hollik István volt

Az Európai Unió szankciós politikájáról, a magyar kormány álláspontjáról és a nemzeti konzultációról is beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója.


Visszakapta Nagykanizsa a Sberbankban ragadt pénzét

A most megérkezett pénz az idei önkormányzati feladatok és néhány már eldöntött jövő évi beruházás finanszírozását szolgálja.


2022. november 16., Szerda

Dalban mondták el

Dalos találkozót szervezett a Palini Nyugdíjas Egyesület a HSMK-ban.


2022. november 11., Péntek

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

Az előző években már eredményesen megvalósította a paktum első ütemét Nagykanizsa.


2022. november 09., Szerda

Felszámolás indul a Tungsramnál, de folytatódik a gyártás

A hétfőn elutasított csődegyezségi ajánlat miatt felszámolási eljárás indul a Tungsramnál, a társaság azonban folytatja a gyártást, de bejelentette 750 ember csoportos létszámleépítését - tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.


2022. november 07., Hétfő

Életmentő tűzoltónak gratulált Nagykanizsa polgármestere

Németh Attila Gábor szolgálaton kívül, saját testi épségét kockáztatva segített egy embertársán.


2022. november 04., Péntek

Pénzt kap a Kormánytól Nagykanizsa az uszoda működtetésére

A Kormány mintegy 23 millió forinttal támogatja a sportlétesítmény üzemeltetését.


2022. november 01., Kedd

Szólj bele!

Workshopot rendeztek a napokban a fiatalok közösségi szerepvállalásáért.


2022. október 31., Hétfő

Átadták a régi ipari parkot az új iparterületekkel és az autópályával összekötő utat

Az autópálya-lehajtónál épült körforgalom és az új út mintegy 3 milliárd forintba került.

+