Kanizsa - 2022. november 24., Csütörtök
#Nagykanizsa #csőtörés #Vízmű

A csőtörésről: a polgármester köszöni a szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőségétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást vár

A csőtörésről: a polgármester köszöni a szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőségétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást vár

(Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Több ezer, főleg a Keleti-városrészben élő kanizsai maradt víz nélkül kedd délutántól szerda délelőttig. A csőtörés a Hevesi utcában volt, mint kiderült, egy főnyomóvezeték hibásodott meg. Szerda reggelre az internetet azok a bejegyzések lepték el, amelyek a tájékoztatást hiányolták arról, hogy várhatóan meddig tart a vízhiány, illetve hol és mikor lehet vízhez jutni lajtoskocsikból.

Balogh László polgármester is reagált az esetre. Mint mondta, köszöni az éjszaka, szakadó esőben dolgozó szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőjétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást szeretne a kanizsaiak érdekében.

- Természetesen nem a polgármesternek kell mindenről elsőként értesülnie, de mint felelősséget érző városvezető annak örülök, még ha szomorú is a hír, ha időben kapok tájékoztatást kanizsai eseményekről, történésekről - tette hozzá a polgármester, aki szerint fontos tanulsága is van az esetnek. Balogh László bízik abban, hogy hasonló helyzetben máshogy viselkednek majd az illetékesek.

- Jelentős késéssel, csupán szerdán reggel 7 óra 7 perckor tájékoztatott Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű ZRt. vezérigazgatója a Keleti-városrész jelentős részét érintő, kedd délután óta tartó, óriási problémát okozó vízszolgáltatási hiányról. A problémán felül sajnálattal tapasztaltam, hogy a lakosság kellő tájékoztatása is elmaradt a Vízmű részéről. Épp ezért soron kívül tájékoztatást kértem az ügy felelősétől, Cziráki László vezérigazgató úrtól, hogy miért mulasztotta el a lakosság, illetve az irányomba történő tájékoztatást. Ugyanakkor kértem, gondolja át a Vízmű szakmai működését, hogy a jövőben elkerülhető legyen az ilyen számos kanizsai családot súlyosan érintő probléma - hangsúlyozta a polgármester, aki felszólította a Vízmű vezérigazgatóját, hogy a hasonló jellegű esetek elkerülése érdekében járjon el felelősen gondolkodó vezetőként! 

A Vízmű vezérigazgatója a Zalai Hírlapnak válaszolva elmondta: ő is köszöni munkatársai helytállását, hozzátette, a lakossági tájékoztatás a vállalat honlapján és a közösségi oldalán azonnal megtörtént.

Még érdekes lehet ...


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.


2024. július 15., Hétfő

Elismerő oklevelet vehetett át a nagykanizsai Büki József

A Nagykanizsai Erdészet nyugalmazott kerületvezető erdésze az egri vándorgyűlésen vehette át az elismerést.


2024. június 28., Péntek

A geotermikus energiáról

Háromoldalú együttműködést kötött az önkormányzat annak érdekében, hogy a város és környéke alatt található geotermikus energiát kibányásszák és hasznosítsák.


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.

#Nagykanizsa

Családi nap Bajcsán

Családi nap Bajcsán

2024. július 22. - Kanizsa

Szerelmi bánatában garázdálkodott

Szerelmi bánatában garázdálkodott

2024. július 17. - Kék hírek

Rablót fogtak

Rablót fogtak

2024. július 16. - Kék hírek

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

+