A körforgásos gazdaságé a jövő

A Nagykanizsa Kereskedelmi és Iparkamara által szervezet fórum egyik fő témája a város gazdaságának fellendítése volt (Fotó: Gergely Szilárd)

Gazdasági fórum helyszíne volt pénteken a Medgyaszay Ház, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett eseményen előadást tartott többek között dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is.

A fórum fő témája a város gazdaságának fellendítése, a határon átnyúló együttműködési lehetőségek kihasználása volt. Ennek kapcsán Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő számos már megvalósult és tervezési fázisban lévő fejlesztésről szólt, így többek között az ipari park bővítéséről, melynek eredményeként közel 170 hektárnyi szabad terület vár betelepítésre, de a képviselő említést tett a Zalaegerszeget és Nagykanizsát összekötő 74-es út négysávosításáról is, melynek tervezése már elkezdődött.

202309081904_NKGGAZ-30.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is felszólalt a gazdasági fórumon (Fotó: Gergely Szilárd)

Dr. Polay József, a kanizsai kamara elnöke a város gazdasági fellendítésének lehetőségeiről tartott előadást, melynek keretében nagy hangsúlyt fektetett a határon átnyúló, főleg horvát és szlovén együttműködés erősítésére.

Ezt követően dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szólt Nagykanizsa és azon belül Dél-Dunántúl speciális helyzetéről. Mint arra a szaktárca vezetője rámutatott: az 1990 óta zajló gazdasági folyamatok azt jelzik, hogy a Dél-Dunántúlnak nincs könnyű dolga, hiszen a gazdaságfejlesztés szempontjából elmaradott területről van szó. Ehhez képest speciális helyzete van Nagykanizsának, mert formálisan nem ehhez a régióhoz tartozik, de földrajzi elhelyezkedése miatt ezer szállal kötődik ide. Éppen ezért különös figyelemmel kell ennek a térségnek, ennek a városnak a jövőjét megtervezni.

202309081903_NKGNAV-1.jpg (1500×1001)Navracsics Tibor: a következő évek feladata, hogy megtaláljuk azokat az eszközöket, kereteket, amelyekkel a különböző régiók a saját helyzetüknek megfelelő elbánásban részesülhetnek a fejlesztéspolitikában (Fotó: Gergely Szilárd)

Az előadásokat követően a kamarai díjak átadására került sor. „Év Vállalkozása” Díjat kapott az Orange1 Hungary Kft. és a DAB Pumps Hungary Kft. „Év Vállalkozója” Díjat vehetett át Hőbe István Károly egyéni vállalkozó. „Kiváló gyakorlati képzőhely” díjban részesült a Zala Car Center Bt. „Nagykanizsai Kamarai Gazdaságfejlesztésért” díjban részesült Pécsi József, a Resideo Kft. ügyvezetője, illetve Stefano Donazzan, a MABE Hungary Kft. ügyvezetője.

A kamara elnöksége Jubileumi Díszoklevelet adományozott Felső Attila Józsefnének és Temesi Lászlónak, emellett Szili Győző vállalkozó is díszoklevelet vehetett át 75. születésnapja alkalmából. 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. október 02., Hétfő

Torzó meredezik a Sétakertben

Egykor szobortalapzat lehetett, vagy bunker bejárat, ma már nem tudni, de úgy tűnik elfeledkeztek a Sétakertnek erről a szegletéről.


2023. október 01., Vasárnap

Közösséggé szövik a horvátságot

Negyedszázados jubileumát ünnepelte szombaton Nagykanizsán a Medgyaszay Házban a város horvát nemzetiségi önkormányzata.


2023. szeptember 30., Szombat

Diákolimpiai sikerek elismerése

A elmúlt tanévben a diákolimpián kiemelkedő eredményt elért diákokat köszöntötték pénteken a Medgyaszay Házban.


2023. szeptember 29., Péntek

Európának konzervatív fordulatra van szüksége

Varga Judit volt a NagyON Kanizsa vendége csütörtökön, a volt igazságügyi miniszterrel Cseresnyés Péter beszélgetett.


2023. szeptember 26., Kedd

Varga Judit érkezik Nagykanizsára

A volt igazságügyi miniszter a NagyON Kanizsa Egyesület vendége lesz.


2023. szeptember 24., Vasárnap

Autómentes nap Kanizsán

Megmozgatták a gyerekeket és városi kerékpártúrát is tartottak.


2023. szeptember 22., Péntek

Épül a járda a bajcsai városrészben

Bajcsára is jutott az 588 milliós kormányzati támogatásból.


2023. szeptember 21., Csütörtök

Épül a vízelvezető rendszer a Garay utcai garázsok mögött

Régi problémát orvosolnak a szakemberek.


2023. szeptember 20., Szerda

72 milliót költöttek el a semmire

Pontosan tetten érhető, miként folyik el a pénz a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.-nél - jelentette ki Radics Bálint, a Fidesz önkormányzati képviselője, aki az önkormányzati cég közfeladatot ellátó tevékenységét vette górcső alá.


2023. szeptember 18., Hétfő

Bővül a parkolóhelyek száma a keleti városrészben

Emellett három új járdakapcsolatot is kialakítanak a nemrég megépült sportcsarnok irányába, hogy minden oldalról jól megközelíthető legyen a Kanizsa Aréna.


Óvodai rekonstrukciók

Két intézményben is elkezdődnek a felújítási munkák.

#Nagykanizsa

Torzó meredezik a Sétakertben

Torzó meredezik a Sétakertben

2023. október 02. - Kanizsa

Közösséggé szövik a horvátságot

Közösséggé szövik a horvátságot

2023. október 01. - Kanizsa

Diákolimpiai sikerek elismerése

Diákolimpiai sikerek elismerése

2023. szeptember 30. - Kanizsa

A szülők is megkóstolhatták

A szülők is megkóstolhatták

2023. szeptember 29. - Érdekes

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2023. szeptember 28. - Érdekes

Varga Judit érkezik Nagykanizsára

Varga Judit érkezik Nagykanizsára

2023. szeptember 26. - Kanizsa

Már lehet regisztrálni az énekversenyre

Már lehet regisztrálni az énekversenyre

2023. szeptember 26. - Kultúra

Passzold vissza Tesó!

Passzold vissza Tesó!

2023. szeptember 25. - Érdekes

+