A körforgásos gazdaságé a jövő

A Nagykanizsa Kereskedelmi és Iparkamara által szervezet fórum egyik fő témája a város gazdaságának fellendítése volt (Fotó: Gergely Szilárd)

Gazdasági fórum helyszíne volt pénteken a Medgyaszay Ház, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett eseményen előadást tartott többek között dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is.

A fórum fő témája a város gazdaságának fellendítése, a határon átnyúló együttműködési lehetőségek kihasználása volt. Ennek kapcsán Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő számos már megvalósult és tervezési fázisban lévő fejlesztésről szólt, így többek között az ipari park bővítéséről, melynek eredményeként közel 170 hektárnyi szabad terület vár betelepítésre, de a képviselő említést tett a Zalaegerszeget és Nagykanizsát összekötő 74-es út négysávosításáról is, melynek tervezése már elkezdődött.

202309081904_NKGGAZ-30.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is felszólalt a gazdasági fórumon (Fotó: Gergely Szilárd)

Dr. Polay József, a kanizsai kamara elnöke a város gazdasági fellendítésének lehetőségeiről tartott előadást, melynek keretében nagy hangsúlyt fektetett a határon átnyúló, főleg horvát és szlovén együttműködés erősítésére.

Ezt követően dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szólt Nagykanizsa és azon belül Dél-Dunántúl speciális helyzetéről. Mint arra a szaktárca vezetője rámutatott: az 1990 óta zajló gazdasági folyamatok azt jelzik, hogy a Dél-Dunántúlnak nincs könnyű dolga, hiszen a gazdaságfejlesztés szempontjából elmaradott területről van szó. Ehhez képest speciális helyzete van Nagykanizsának, mert formálisan nem ehhez a régióhoz tartozik, de földrajzi elhelyezkedése miatt ezer szállal kötődik ide. Éppen ezért különös figyelemmel kell ennek a térségnek, ennek a városnak a jövőjét megtervezni.

202309081903_NKGNAV-1.jpg (1500×1001)Navracsics Tibor: a következő évek feladata, hogy megtaláljuk azokat az eszközöket, kereteket, amelyekkel a különböző régiók a saját helyzetüknek megfelelő elbánásban részesülhetnek a fejlesztéspolitikában (Fotó: Gergely Szilárd)

Az előadásokat követően a kamarai díjak átadására került sor. „Év Vállalkozása” Díjat kapott az Orange1 Hungary Kft. és a DAB Pumps Hungary Kft. „Év Vállalkozója” Díjat vehetett át Hőbe István Károly egyéni vállalkozó. „Kiváló gyakorlati képzőhely” díjban részesült a Zala Car Center Bt. „Nagykanizsai Kamarai Gazdaságfejlesztésért” díjban részesült Pécsi József, a Resideo Kft. ügyvezetője, illetve Stefano Donazzan, a MABE Hungary Kft. ügyvezetője.

A kamara elnöksége Jubileumi Díszoklevelet adományozott Felső Attila Józsefnének és Temesi Lászlónak, emellett Szili Győző vállalkozó is díszoklevelet vehetett át 75. születésnapja alkalmából. 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.


2024. július 15., Hétfő

Elismerő oklevelet vehetett át a nagykanizsai Büki József

A Nagykanizsai Erdészet nyugalmazott kerületvezető erdésze az egri vándorgyűlésen vehette át az elismerést.


2024. június 28., Péntek

A geotermikus energiáról

Háromoldalú együttműködést kötött az önkormányzat annak érdekében, hogy a város és környéke alatt található geotermikus energiát kibányásszák és hasznosítsák.


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.

#Nagykanizsa

Családi nap Bajcsán

Családi nap Bajcsán

2024. július 22. - Kanizsa

Szerelmi bánatában garázdálkodott

Szerelmi bánatában garázdálkodott

2024. július 17. - Kék hírek

Rablót fogtak

Rablót fogtak

2024. július 16. - Kék hírek

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

+