Kanizsa - 2023. október 13., Péntek
#Nagykanizsa #befogadó játszótér #A játék összeköt! #Szerencsejáték Zrt. #akadálymentesített játék #vár tematika #Cseresnyés Péter #Balogh László

Kanizsa egykori várát idézi az új befogadó játszótér

Kanizsa egykori várát idézi az új befogadó játszótér

A játszótér 9 játékelemét Tóth Zoltán tapasztalati szakértő és Fördős-Hódy Erzsébet rehabilitációs mérnök mutatott be (Fotó: Gergely Szilárd)

Pénteken „vár” tematikával nyitotta meg kapuit a befogadó játszótér a Kanizsa Aréna mellett. Az új, modern, akadálymentesített elemekkel felszerelt játszótér a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” elnevezésű programja keretében létesült Kanizsán, de az önkormányzat is hozzájárult a kialakítás 80 milliós költségeihez.

A befogadó játszótéren ép és fogyatékkal élő gyerekek a közös játékon keresztül ismerhetik meg egymást és válhatnak elfogadó felnőttekké. A nagykanizsai játszótér különlegessége, hogy a különféle kombinált, akadálymentesített játékok – kerekesszékes forgó, rámpával kialakított akadálymentes vár - mellett a helyszínen okospad is helyet kapott.

A megnyitón Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt a játszótér létesítéséről, és a küldetésükről, szerepükről a fogyatékkoságügy területén. A most átadott játszótér a 25. az országban, egyben közösségi tér is, illetve szorosan kötődik a város történetéhez, hisz témája a vár, mely egykor meghatározó erősség volt a településen.

202310132107_NKGJAT-16.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter: az elmúlt évtizedben egy jól átgondolt stratégia mentén Nagykanizsa számos pontján újultak meg játszóterek, a folyamat megkoronázása az új befogadó játszótér (Fotó: Gergely Szilárd)

Az avatáson Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy mikor a jövő nemzedékének adnak át valamit, az mindig ünnep a közösségnek. Elmondta, hogy az elmúlt évtizedben lépésről-lépésre fejlesztették, építették a játszótereket Nagykanizsán, mert egy város megtartó erejét a kisgyermekes családok jelentik. E folyamatnak a megkoronázása az aréna mellett kialakított új, tematikus játszótér, mely a régi Kanizsára is emlékezteti a gyerekeket és talán meghozza a szülők kedvét is, hogy ide hozzák gyermekeiket. Kanizsa számtalan játszótérrel kínálja a szabadban történő játék lehetőségét, de ezért a játék-létesítményért külön köszönet illeti a Szerencsejáték Zrt.-t. Hozzátette, hogy a kanizsai fejlesztések nem csak az itt élők életét gazdagítják, hanem a térségben élőkét is.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere örömmel üdvözölte a vár tematikájú játszóteret, melynek értéke mintegy 80 millió forint, amihez az önkormányzat mintegy 8 millió forinttal járult hozzá. Elmondta, hogy Nagykanizsa jövőjét a családok, a gyerekek jelentik, ezért kiemelt feladatuk az „élhető város” létrehozása, amiben a legfontosabb a gyermekek fejlődését és integrálódását biztosító játéklehetőség megteremtése.

Részt vett még a rendezvényen Drávucz Rita olimpikon vízilabdázó, A játék összeköt! program jószolgálati nagykövete is.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. szeptember 07., Szombat

Jövő pénteken nyílik a kerékpármúzeum

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai által létrehozott kiállítás szeptember 13-án, a dödöllefesztivál első napján nyitja ki kapuit.


2024. szeptember 06., Péntek

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület közleménye

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük.


2024. szeptember 05., Csütörtök

Helyreállt a rend a Nagykanizsai Javítóintézetben

A szabályok betartása mellett a hagyományok és új kezdeményezések is fontos szerepet kapnak a jövőben.


2024. augusztus 30., Péntek

A Csónakázó-tó infrastruktúrájának fejlesztését szorgalmazza Szabó Szilárd képviselő

A beruházás már középtávon is megtérülne, hiszen egy-egy alkalomra több milliós költsége van az ideiglenes áramhálózat kiépítésének.


Anomáliák az állatmenhely körül?

A Fidesz nem engedi szőnyeg alá söpörni az ügyet.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Óvatosságra intett Radics Bálint a Tripammer utca felújítása kapcsán

Ha önkormányzati forrásból lenne finanszírozva a Tripammer utca felújítása, már elkezdődhettek volna a munkálatok.


2024. augusztus 27., Kedd

A régi piac területén nem lehetne fizetős a parkolás

A nagykanizsai Fidesz-frakció ingyenessé tenné a várakozást.


2024. augusztus 21., Szerda

Az államalapítás és az új kenyér ünnepén

A Szent István-napi megemlékezés a Deák-téren ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött.


2024. augusztus 08., Csütörtök

„Víziszörnyek” a tavon, bulibárók a parton

Ismét a Csónakázó-tavon rendezik meg a Jet-Ski Országos Bajnokság utolsó fordulóját.


2024. augusztus 01., Csütörtök

Tanácskozó testület alakul

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az új grémium első összejövetelét szeptemberre tervezi.


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.

+