Kanizsa - 2024. április 18., Csütörtök
#Nagykanizsa #Cseresnyés Péter #turisztikai attrakció #fals információ

Cseresnyés Péter: most éppen az eszteregnyei lombkorona sétányról hazudozik az ÉVE

Cseresnyés Péter: most éppen az eszteregnyei lombkorona sétányról hazudozik az ÉVE

Cseresnyés Péter: az ÉVE ismét hazugságokat terjeszt (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek (ÉVE) köszönhetően ismét hamis információk terjednek a városban, a Horváth Jácinték által kreált ügyet ráadásul már az országos sajtó is felkapta, így kénytelen vagyok reagálni - mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, akit arra kértünk: részletezze az Eszteregnyére, illetve Bázakerettyére tervezett erdei attrakciók beruházásáról szóló híreket.

Mint azt Cseresnyés Péter leszögezte: a Mura Program keretében korábban döntés született két komoly turisztikai attrakció kialakításáról.

- Az egyik attrakciót, ami tulajdonképpen egy drótkötélpálya kiépítése lett volna, Bázakerettyére tervezték a szakemberek, míg a kiterjesztett valósággal kombinált lombkorona sétányt Eszteregnye mellett, Obornakon valósították volna meg a kormányzat támogatásával - szögezte le a képviselő. - Az előkészítő munkához, az engedélyek beszerzéséhez a kormány biztosította is a forrásokat, sőt a beruházás a feltételes közbeszerzés fázisába is eljutott, aztán a Covid és a háború miatt - sok más beruházáshoz, fejlesztéshez hasonlóan - átütemezték a megvalósítást. Jelenleg tehát nincs arról szó, hogy a kormány forrást biztosítana erre a két turisztikai beruházásra.

Cseresnyés Péter hozzátette: az ÉVE ugyanakkor azt terjeszti a városban, hogy a kanizsai Fidesz az ő utasítására döntött úgy, hogy ne Nagykanizsán valósuljon meg a beruházás. Ez a fals információ a Népszavához is eljutott, melynek újságírója már tényként kezelte a kérdést és az ügyben kért választ Balogh László polgármestertől, hogy miért döntött így a helyi Fidesz.

- Természetesen nem lett volna ellenemre, hogy bármelyik turisztikai attrakció Nagykanizsán valósuljon meg, de ezt a döntést a szakemberek hozták meg, nem utolsó sorban azzal a céllal, mert Obornakon található a Zalaerdő Zrt. erdei iskolája is - jelezte Cseresnyés Péter, aki hozzátette: ha egyszer valóban megvalósul a beruházás, azt természetesen a kanizsai emberek is élvezhetik, nincs olyan messze Eszteregnye, hogy bárkinek is gondot okozzon egy családi kirándulás keretében az odajutás.

Cseresnyés Péter ugyanakkor rámutatott: Horváth Jácint és az ÉVE több képviselője is szükségtelen pénzkidobásnak minősítette korábban a fejlesztést, de ha ezt így gondolják, miért zavarja őket, hogy nem a kanizsai önkormányzatnak kell majd működtetni ezen létesítményeket.

- Tipikus példája annak, hogy Horváth Jácintnak és az ÉVE-frakciónak semmi sem jó, ha van rajtad sapka azért, ha nincs, akkor azért kötözködnek és terjesztenek hamis híreket - jegyezte meg Cseresnyés Péter.

A beruházási programok az MTÜ által készített, a régió turisztikai potenciálját kiaknázó stratégiai célokkal összhangban kerültek kialakításra, többéves szakmai előkészítést követően. Az eszteregnyei lokációban a bemutatott fejlesztéseken túl a Dél-Zalai régió aktív- és ökoturisztikai szolgáltatóközpontja kapna helyet - hasonlóan az országban már egyéb lokációkban sikeresen működő regionális turisztikai központokhoz. A VR környezet (amely időközben bizonyította jelentős vonzerejét), valamint a lombkorona sétány kiegészíti, és új dimenziókkal bővíti az eszteregnyei központ által a helyi szolgáltatók bevonásával kiajánlott aktív-, és ökoturisztikai élménycsomagokat. Így hozzájárul Dél-Zala és Nagykanizsa turisztikai potenciáljának növeléséhez.

Még érdekes lehet ...


2024. szeptember 07., Szombat

Jövő pénteken nyílik a kerékpármúzeum

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai által létrehozott kiállítás szeptember 13-án, a dödöllefesztivál első napján nyitja ki kapuit.


2024. szeptember 06., Péntek

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület közleménye

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük.


2024. szeptember 05., Csütörtök

Helyreállt a rend a Nagykanizsai Javítóintézetben

A szabályok betartása mellett a hagyományok és új kezdeményezések is fontos szerepet kapnak a jövőben.


2024. augusztus 30., Péntek

A Csónakázó-tó infrastruktúrájának fejlesztését szorgalmazza Szabó Szilárd képviselő

A beruházás már középtávon is megtérülne, hiszen egy-egy alkalomra több milliós költsége van az ideiglenes áramhálózat kiépítésének.


Anomáliák az állatmenhely körül?

A Fidesz nem engedi szőnyeg alá söpörni az ügyet.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Óvatosságra intett Radics Bálint a Tripammer utca felújítása kapcsán

Ha önkormányzati forrásból lenne finanszírozva a Tripammer utca felújítása, már elkezdődhettek volna a munkálatok.


2024. augusztus 27., Kedd

A régi piac területén nem lehetne fizetős a parkolás

A nagykanizsai Fidesz-frakció ingyenessé tenné a várakozást.


2024. augusztus 21., Szerda

Az államalapítás és az új kenyér ünnepén

A Szent István-napi megemlékezés a Deák-téren ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött.


2024. augusztus 08., Csütörtök

„Víziszörnyek” a tavon, bulibárók a parton

Ismét a Csónakázó-tavon rendezik meg a Jet-Ski Országos Bajnokság utolsó fordulóját.


2024. augusztus 01., Csütörtök

Tanácskozó testület alakul

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az új grémium első összejövetelét szeptemberre tervezi.


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.

+