Kanizsa - 2024. június 07., Péntek
#Nagykanizsa #migrációs politika #rágalomhadjárat #Németország

„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Silvana: akkor sem mennék vissza Németországba, ha hívnának, az egész ország egy hatalmas no-go zóna lett, annak minden hátrányával (Fotó: Zalakocka)

Silvana Heißenberg ismert és népszerű színésznő volt Németországban, számos televíziós produkcióban szerepelt, biztos egzisztenciával rendelkezett. Egészen addig, amíg nem kezdte nyilvánosan kritizálni Angela Merkel migrációs politikáját, s nem hívta fel a figyelmet azokra a problémákra, melyeket a németek saját bőrükön tapasztalnak.

A német színésznő nagy árat fizetett őszinte kiállásáért, a német sajtó nácinak kiáltotta ki, ám a boszorkányüldözés ezzel nem ért véget, munkát nem kapott, mondhatni teljesen ellehetetlenítették. Silvana Heißenberg végül elhagyta Németországot, s átköltözött Magyarországra. Kanizsai lakásában beszélgettünk vele.

- Még most is teljesen szürreálisnak gondolom, ami velem történt, sokáig nem is hittem el, hogy ilyesmi előfordulhat Németországban - kezdett bele történetébe Silvana, aki a 2015 szilveszterén történt kölni tömeges zaklatások és erőszak után emelte fel szavát a német bevándorláspolitika ellen. - Nem sokkal később én is hasonlót éltem át, az idő tájt gyakran forgattam Kölnben, ahová mindig vonattal érkeztem. Egy alkalommal a pályaudvar mellett megállt mellettem egy fehér autó, úgynevezett déli típusú emberek ültek benne. Hívtak, hogy szálljak be az autóba – mesélte a színésznő.

Ezután Silvana Heißenberg odébb sétált, majd az egyik férfi odament hozzá és szexuális ajánlatot tett neki. A színésznő elmondta, reszketni kezdett és pánikba esett, azonban szerencséjére megjelentek a járőröző rendőrök, akikhez odafutott, majd a zaklatók elmenekültek.

- Számtalan hasonló esetről tudok még beszámolni, az elmúlt években ugyanis nagyon sok áldozattal beszéltem ezekről, a saját történetemet is beleértve, sőt könyvet is írtam - mondta a színésznő, aki szerint a németek többségének nem tetszik a jelenlegi helyzet, de félnek a kirekesztéstől, a nyilvános megbélyegzéstől. - Odáig jutottunk, hogy Németországban már a házakra sem merik kitenni az emberek a nemzeti zászlót, mert attól tartanak, hogy nacionalistának bélyegzik őket, miközben Észak-Vesztfália tartományban naponta átlagosan harminc késelés történik.

Miután Silvana nyíltan kritizálta Merkel bevándorláspolitikáját, rövid időn belül elfogyott körülötte a levegő. Mint mesélte: egyre ritkábban kapott felkéréseket, így egzisztenciális gondjai adódtak, de nemhogy saját szakmájában nem foglalkoztatták, még pénztárosnak sem vették fel.

- A német sajtó rágalomhadjáratot indított ellenem, nácinak kiáltottak ki, s ezzel teljesen ellehetetlenítettek - folytatta Silvana, aki idén döntötte el, hogy elköltözik szülőhazájából. - Eladtam a házamat, felszámoltan az ottani életemet és Magyarországra költöztem. Rövid keresgélés után végül itt, Nagykanizsán vettem házat. Ugyan még csak pár hete lakom itt, de felszabadító érzés, hogy egy olyan országban élhetek, ahol nem kell félnem, akár sötétedés után is kimehetek az utcára. Úgy gondolom: Orbán Viktor és kormánya pontosan látja, milyen helyzetet teremtett a migráció Nyugat-Európában és nem véletlen, hogy ettől tudatosan elhatárolódnak.

Silvana most megpróbálja újraépíteni az életét Magyarországon. Azt mondja: szívesen szerepelne kisebb-nagyobb filmekben, reklámokban, de némettanárként is esélyt adna magának.

A napokban Balogh László polgármester is fogadta a német színésznőt, aki meg is lepődött. Mint mondta: Németországban hiába él az ember akár 40 évet egy településen, szinte kizárt, hogy találkozni tudjon a város vezetőjével.

- Már akkor sem mennék vissza Németországba, ha hívnának, az egész ország egy hatalmas no-go zóna lett, annak minden hátrányával - fogalmazott Silvana, aki szerint egyre rosszabb és élhetetlenebb lesz Németország.

Még érdekes lehet ...


2024. szeptember 07., Szombat

Jövő pénteken nyílik a kerékpármúzeum

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai által létrehozott kiállítás szeptember 13-án, a dödöllefesztivál első napján nyitja ki kapuit.


2024. szeptember 06., Péntek

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület közleménye

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük.


2024. szeptember 05., Csütörtök

Helyreállt a rend a Nagykanizsai Javítóintézetben

A szabályok betartása mellett a hagyományok és új kezdeményezések is fontos szerepet kapnak a jövőben.


2024. augusztus 30., Péntek

A Csónakázó-tó infrastruktúrájának fejlesztését szorgalmazza Szabó Szilárd képviselő

A beruházás már középtávon is megtérülne, hiszen egy-egy alkalomra több milliós költsége van az ideiglenes áramhálózat kiépítésének.


Anomáliák az állatmenhely körül?

A Fidesz nem engedi szőnyeg alá söpörni az ügyet.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Óvatosságra intett Radics Bálint a Tripammer utca felújítása kapcsán

Ha önkormányzati forrásból lenne finanszírozva a Tripammer utca felújítása, már elkezdődhettek volna a munkálatok.


2024. augusztus 27., Kedd

A régi piac területén nem lehetne fizetős a parkolás

A nagykanizsai Fidesz-frakció ingyenessé tenné a várakozást.


2024. augusztus 21., Szerda

Az államalapítás és az új kenyér ünnepén

A Szent István-napi megemlékezés a Deák-téren ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött.


2024. augusztus 08., Csütörtök

„Víziszörnyek” a tavon, bulibárók a parton

Ismét a Csónakázó-tavon rendezik meg a Jet-Ski Országos Bajnokság utolsó fordulóját.


2024. augusztus 01., Csütörtök

Tanácskozó testület alakul

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az új grémium első összejövetelét szeptemberre tervezi.


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.

+