Bővíti üzemét az Einhell Kft.

Az Einhell Operations Kft. telephelye a sormási ipari parkban (Fotó: Gergely Szilárd)

A kormány beruházásösztönzési stratégiájának fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll, a cél elősegíteni a régióbeli vármegyék iparának gyors fejlődését – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten annak kapcsán, hogy az Einhell Operations Kft. közel 2 milliárd forintos fejlesztést hajt végre a sormási ipari park területén, melyhez mintegy 400 millió forintos állami támogatás társul.

A tárcavezető a német Einhell új beruházásának bejelentésén elmondta, hogy a barkácsgépgyártás egyik piacvezetőjének számító vállalat a magyarországi kereskedelmi tevékenységét gyártással is kiegészíti, ezért üzemet hoz létre Sormáson, ahol szerszámgépeknél használt akkumulátorokat és töltőket fognak összeszerelni. Tájékoztatása szerint

a nemzetközi versenyben elnyert beruházás értéke mintegy kétmilliárd forint, az állam ehhez 400 millió forintos támogatást nyújt, így hozzájárulva nyolcvan új munkahely létrejöttéhez az első ütemben.

Beszédében kiemelte, hogy a cég beszállítói láncának egy jelentős részét a kínai partnerek adják, akiket a kormány szintén megpróbál majd hazánkba csábítani, hiszen a magyar gazdaság egyik fő erejét éppen a német-kínai vállalati együttműködés adja.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy a gazdaságfejlesztésben mindig is szembesülni kellett a földrajzi adottságokkal, a gazdaság korábbi egyértelmű Budapest-központúságával.

– Emellé aztán felzárkózott az északnyugat-magyarországi térség, főként a rendszerváltoztatást követő időszakban betelepülő nagy autóipari kapacitások miatt. Ezután, hogy az ország ne billenjen el nyugat-keleti vonatkozásban, gazdasági fejlettség tekintetében, csomót koncentráltunk az ország keleti felének gazdaságfejlesztésére. Mára a Miskolc-Debrecen-Nyíregyháza tengely gyakorlatilag a globális autóipari technológiai forradalom egyik zászlóshajójának minősíthető – mondta. – Ezért most beruházásösztönzési stratégiánk fő fókuszában a délnyugat-magyarországi térség van. Azt szeretnénk, ha a délnyugat-magyarországi vármegyék ipara nagy lépésekkel fejlődhetne, és a gazdaság ott erősödhetne a következő időszakban.

A bejelentésen részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott: ahogy Nagykanizsa, úgy a várostól nem messze lévő Sormás is jó logisztikai elhelyezkedéssel bír, amit egyre több cég és vállalkozás ismer fel.

– Nagykanizsán rendelkezésre áll a megfelelő számú és képzettségű munkaerő, így ezzel a beruházással tovább szélesedik a munkaerőpiac – mondta a képviselő, aki hozzátette: ahogy eddig, úgy a jövőben is a térség fejlődéséért dolgozik.

Még érdekes lehet ...


2024. augusztus 22., Csütörtök

A falunap alkalmával felavatták a miseutat Pusztamagyaródon

A „miseút” a település két részét köti össze, az egyik falurészből ezen a járdán át közelítik meg a helyiek a templomot.


2024. augusztus 05., Hétfő

Térköves járda épült Szécsiszigeten

Jelentősen javítja a közlekedési feltételeket az újonnan elkészült járda.


2024. július 17., Szerda

Külterületi utak újultak meg

Több mint 100 millió forintot fordított a miháldi önkormányzat a külterületi utak állagmegóvására, felújítására.


2024. június 30., Vasárnap

Prósza, bor és tambura

Lassan húsz éve, hogy életre hívták az akkor még borfesztivált Tótszentmártonban.


2024. június 18., Kedd

Kétnyelvű utcanévtáblákat is avattak

A Horvát Köztársaság államiságát ünnepelték Semjénházán.


Történelmi időutazás

Az Inkey családnak állítottak emléket.


2024. június 12., Szerda

Elhunyt Tüske József esperes

Utoljára Tornyiszentmiklóson szolgált.


2024. június 11., Kedd

Vida László nyert Letenyén

A Fidesz-KNDP polgármesterjelöltje kapta a több voksot.


2024. június 04., Kedd

Újabb beruházások Lovásziban

A fejlesztések több száz millió forint értékben valósultak meg. 


2024. május 30., Csütörtök

Indul a strandszezon a kistolmácsi tavon

Csökken a horgászatra szánt tér.


2024. május 29., Szerda

Családi napot tartottak Letenyén

Nagy érdeklődés kísérte az összefogás rendezvényét.

+